torstai 29. lokakuuta 2015

1

Places where i have stayed. This was in Prague. Very next to the railways. In the night it was extremely loud, and the windows were shaking because of the trains. I still loved it.

I am writing this at our studio. On the other side of our window i can see and hear two men digging the street, they are arguing, and the other one says he is hungry already.
Somebody is drilling upstairs. Soon i go to the market and get a fish, i´m also hungry.

*
Paikkoja joissa olen yöpynyt. Tämä on Prahasta. Vanha tehdasrakennus aivan rautatiekiskojen vieressä. Melu oli yöllä hurja, ohi ajavat junat helisyttivät ikkunoita. Se oli aika jännittävää, koska olin siellä myös yksin. Päivällä loikin kiskojen yli kohti kaupunkia. Ratapalkkien väleissä kasvoi päivänkakkaroita.

Nyt istun työhuoneella. Ikkunan takana kaksi miestä kaivaa maata asvaltin läpi. Miehet kiistelevät siitä kuuluuko Suutarila Pohjois-Helsinkiin vai ei.
Yläkerran asunnossa joku tekee remonttia. Kohta lähden torille ostamaan kalaa, on jo nälkä.

5 kommenttia:

 1. Hämärästi muistan tämän kiehtovan Prahan paikan. Tuon kaapin. Kaappi voisi olla Berliinissäkin, paljon samantyylisiä löytyy sikä'läisistä antiikkiliikkeistä ja kirppiksiltä.

  Mä olen monta kertaa asunut ihan radan vieressä. Tykkään kun junat kulkee ohi, siinä on jotain ikiaikaista ja jopa runnollista. Joskus asuin 1800-luvun pitkässä talossa, Lutikkalinnassa, Pasilassa. Siinä oli junatrafiikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun löytäiskin jostain tuollaisen kaapin, ottaisin heti omakseni. Berliinistä asti vaan vähän hankala kuljettaa;)

   Mä tykkään kans junaradoista, ratapihoista. Tykkään siitä ajatuksesta että milloin vain voisi hypätä junan mukaan, matkustaa kauas. Ja tulla takaisin sitten joskus..

   Poista
 2. Kaunis paikka. Tuleeko tästä sarja, kiehtovaa!

  Meillä on junarata vieressä. Yksi pääradoista, surullisen hiljainen nykyajan mukaisesti. Tavarajunien kolinasta pidän, jarrujen vinkunasta. Havahduttaa toiseen maailmaan.

  VastaaPoista
 3. Tästä tulee sarja! Ainakin niin kauan kun jaksan itse innostua ajatuksesta;)

  Junan äänet on minustakin mukavia. Ja se kolke, minkä kuulee raiteilta jo kauan ennen junan tuloa.

  VastaaPoista
 4. Aaah, mikä paikka!! Tuonne haluaisin, näyttää niin kutsuvalta. Jotenkin muistankin, ehkä, että olisin joskus nähnyt tuolta jonkun toisenlaisen kuvan. Tuo kaappikin on niin hieno. Oi, nyt vasta luin, että Liiviakin muisti tämän paikan :) Jotkut paikat jäävät mieleen.

  VastaaPoista