perjantai 7. marraskuuta 2014

there was light

Oh those mountains yes. But it was also in every way such a beautiful trip. So warm and lots of sunshine, like another summer. Missing it now when it´s rainy back home again.

Those fruits there are queens. We made some kompot of them. Hmm, how does one translate kompot.. It´s like jam, but without sugar. Queens kompot is great with ice cream, mmm..
*
Niin ne vuoret. Mutta oli siellä muutakin. Toinen kesä. Niin lämmintä, ja se valo. Sitä kaipaan nyt kun marraskuu puskee päin näköä.

Nuo keltavihreät päärynännäköiset ovat muuten kvitteneitä. Kasvaakohan ne muuten täällä pohjoisessa? En ole ihan varma. En ole koskaan tavannut kvitten-puuta Suomessa. No oli miten oli, teimme niistä kompottia. Uunissa kypsytetyt kvittenit ja kvitten-kompotti vaniljajäätelön kanssa on ihan parasta.

4 kommenttia:

 1. Viidenteen kuvaan tahtoisin sukeltaa, jostain syystä olen heikkoina muotoonleikkattuihin puutarhoihin, juuri tuollaisiin!
  Kvitte-kompottia pitää vain kuvitella suuhun, uskon että hyvää. Ainakin kvitten-hillo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo muotoonleikatut on puksipuita, ja niitä olen muuten itsekin muutaman vuonna päässyt leikkaamaan. Onhan ne kiehtovia, sellaiset puutarhat. Tuolla nuo muotoonleikatut muodostaa omanlaisensa heimon. Seisovat muodostelmassa keskellä puutarhaa, joka muuten saa kasvaa rehottaa aika rauhassa.

   Poista
 2. Minä olen kanssa kuullut, että kvittenhillo on ihanaa jätskin kanssa, kyllä nyt pitäisi saada kokeilla, joskus - jossain.
  Onpa kiva katsella kesäkuvia täällä pimeyden keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvää. Harmi ettei tuotu mukanamme. Matkalaukkuun ei vaan mahtunut enää, se oli jo pakattu täyteen mm. yrttiteetä ja juustoa;)

   Täytyy myöntää että ehkä hieman kirpaisee nyt tämä pimeys. Ei oikein huvita ottaa mitään kuvia, kun kaikki on tasaisen harmaata..

   Poista