maanantai 28. huhtikuuta 2014

pikkukiviä ja kuuntelemista

Kirjailijatar asked me to recommend for 5 things. Here they come:

1. Twist your body and hold your head upside down.
We are so used in to same positions, we walk with two legs and sit (too much) most of our time. It makes really good for the body to twist and shake a bit and put the head down. If i just could i would stand on my head or my hands. But meanwhile i just hold my head upside down every once in a while, feels good:)

2. Throwing little stones and sticks to the sea.
All other waters included. We like to throw little stones and sticks at the seaside. Little stones make nice sound, and the sticks are our boats.

3. Listen.
To the sounds around you where ever you are. Close your eyes for a moment and just listen.

4. Little trips near and far.
Take an apple with you, or few coins in your pocket in case you end up in some nice little café somewhere.

5. Stare at the wall.
Sounds funny, but it might help if there are too many thoughts making a mess in your head. Staring at the wall for a moment clears the mind.

Would be nice to hear your recommendations!

*
Sain Kirjailijatterelta hauskan haasteen suositella viittä asiaa. Tässäpä tulee;

1. Kierrä kroppaa ja oleile pää alaspäin.
Ihminen käyttää vartaloaan useimmiten samoissa tutuissa asennoissa. Kuljemme kohtisuoraan pystyasennossa ja istumme (ihan liikaa). Ainakin minun kroppani tykkää kun teen kiertoliikkeitä, heiluttelen käsiä puolelta toiselle, kierrän yläkroppaa toiseen suuntaan kuin alakroppaa.
Toinen mistä tykkään on katsella maailmaa pää alaspäin. Siihen riittää kun taivuttaa itseään eteenpäin, roikottaa päätään rennosti alaspäin ja heiluttelee siinä itseään hetken. Hurjimmat seisovat päällään tai käsillään.

2. Kivien ja risujen heitteleminen mereen.
Järvet, joet, ja muutkin lammikot käy. Me heitellään pikkukiviä ja risuja rantakiviltä tai silloilta mereen. Kivistä lähtee hauska ääni ja risut käy laivoista.

3. Kuuntele ääniä.
Niitä ääniä mitä milloinkin kulkiessasi kuulet. Seisahda hetkeksi ja sulje silmät, kuuntele vain.

4. Retket lähelle ja kauas.
Älä unohda eväitä. Tai jos unohdat, pidä paria kolikkoa taskussa siltä varalta että joku pieni kahvila sattuisi olemaan jossain päin auki.

5. Tuijota hetki seinää.
Kuulostaa hullulta, mutta joskus helpottaa jos pää on liian täynnä ajatuksia. Seinän tuijottaminen tyhjentää mielen mukavasti.

Ottakoot haasteen vastaan ken haluaa!

8 kommenttia:

 1. Kiitos Helsinki-kuvista,katselisin niitä vaikka kuinka! Ja mahtavia suosituksia!! Olen huono venyttelemään ja kiertämään itseäni,pitäisi enemmän sillä kroppani kaipaa sitä..mutta onneksi näiden lasten kanssa ei ehdi juuri istuskelemaan;)) Ja retket - ne on parhaita!! Ollaan tehty nyt lähiretkiä uusiin leikkipuistoihin,pienet eväät mukana. Kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä muten onkin ettei sitä ehdi enempää venyttelemään. Mulla on ihan sama juttu, vaikka tiedän sen tekevän hyvää, silti en muka ehdi. Vaikka ihan muutama minuutti päivässä jo tekisi terää.. Ja joo, tottahan se on ettei pienten lasten kanssa kyllä ehdi sitten juuri istuakaan;)

   Poista
 2. Minun kroppa suorastaan huutaa venytystä ja kierrätystä! Mä olen niin jumissa ja jäykkänä, kun en muka ehdi harrastaa kuin tuota kävelyä. Se on ihan hyvä se, mutta pitäisi myös venytellä. Minä muuten käytän tuota seinän tuijottelua, jos en saa illalla unta (mitä ei siis kyllä yleensä tapahdu). Silloin kuvittelen eteeni valkoisen betoniseinän ja tuijottelen sitä - toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki liikkuminen on hyvästä. Oikein tunnen sen kans kropassani, ja varsinkin päässäni, jos en ole päässyt pitkiin aikoihin liikkumaan.
   Mä kävin muuten sellaisen Zen-lyhytkurssin, tutustuin siellä seinän tujotteluun. Aluksi aattelin että mitäs ihmettä, mutta kyllä se vaan kummasti toimii..

   Poista
 3. Niin kevät!
  Lokki ja skillat, tykkään.
  Mulle kanssa lisää venytyksiä ja kiertoa. Olen taas ruvennut päivittäisiin venytystuokioihin kun lattiat ei enää ole niin jääkylmät, ja huomaan että olen kankea kuin kanki. Mutta pää alaspäin en halua olla, alkaa oksettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on vihdoinkin kevät! Päivä päivältä enemmän vihreää pukkaa sieltä sun täältä, jopa täällä merenrannalla, jossa muuten kaikki tapahtuu niin hitaasti. Valkovuokkojakin jo näin! Tsoin sitä varten piti matkustaa Espooseen asti..
   Lämpimiä ja aurinkoisia päiviä sinne, että pääset kans venymään;)

   Poista
 4. Will take into account. That rolling one...that´s today afternoon with the dog, will try it!
  Enjoy the sun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enjoy the sun too! Hopefully spring is there too:)

   Poista