lauantai 15. helmikuuta 2014

koteja We have been touring again. This little country is full of amazing stories, warm people and funny little towns. Places where i have never been, far away and surprising.

I don´t photograph people on purpose. These places where we visit with our play, are either homes or centers for people who have been homeless, who have had different kinds of problems with alcohol or drugs, or they still have those problems. I respect their wish not to be in the photos.

But so many beautiful and warm people we have met, so many stories we have heard, so many meaningfull moments we have shared together.

I feel gratefull.
*
Ollaan taas oltu tien päällä. Tämä maa jaksaa yllättää. Ja ihmiset.

Siihen on myös syynsä miksi näissä kuvissa ei näy ihmisiä. Ne paikat joissa me vierailemme näytelmämme kanssa ovat tavalla tai toisella ihmisten koteja, päiväkeskuksia tai tukiasuntoja. Niissä asuu paljon nähneitä ihmisiä, jotka ovat olleet kodittomia, joilla on ollut tai on erilaisia päihdeongelmia ja/tai mielenterveydellisiä ongelmia. Ymmärrän ja kunnioitan heidän yksityisyyttään.

Mutta kyllä niin huikeita ihmisiä ollaan matkamme aikana tavattu. Aina meidät on toivotettu lämpimästi tervetulleiksi, on tarjottu pullakahvit ja ollaan juteltu kaikessa rauhassa tästä elämästä ja maailmasta ja kaikesta siltä väliltä. Hienoja hetkiä ollaan yhdessä saatu jakaa.

Tuntuu ihan etuoikeutetulta saada tehdä tällaista työtä.

7 kommenttia:

 1. Teillä on varmasti ollut rikas, antoisa ja hyvä retkue. Tulee ehkä sellainen olo, että saa itse vähintään yhtä paljon kuin antaa. Minäkin koen toisiaan itseni etuoikeutetuksi, silloin kun saan rauhassa jutella jonkun ihmisen kanssa, kysellä ja jakaa. Se on niin hienoa...ihmisten kohtaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten kohtaaminen on kyllä aina hieno juttu. Ja hetken jakaminen. Se että ollaan tässä ja nyt hetki yhdessä samassa tilassa ja tunnelmassa, vaikka sitten oltaisiinkin ihan vieraita toisillemme.

   Poista
 2. Helppo yhtyä Kirjailijattaren sanoihin. Itsekin vastaavaa työtä tekevänä. Ihmisten oikea kohtaaminen ja etenkin sellaisten ihmisten, jotka tavalla tai toisella tarvitsevat tukea elämässään, on hienointa ja tärkeintä työtä.
  Ja mikä parasta, oikeastaan kuka vaan voi ryhtyä kuuntelijaksi, ilahduttajaksi, jos halua siihen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kuka tahansa kellä halua on voi kuunnella ja auttaa. Ihan vaikka vaan bussissa tai ratikkapysäkillä tai kauppajonossa.. Usein ihmisillä on niin kiire, ei ehditä, tai rohjeta vaan olla yhdessä, kuunnella toista.

   Poista
 3. man i have missed out on a lot of your posts!
  wonderful,
  your tourtrip looks amazing. three women and one play...up north,
  supergirl sleeping on a bed in basel, greenery, all these beautiful moments!

  nice to be back.
  are you back home now?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Now i´m back, but a bit coming and going all the time. Still few gigs, and soon they are over.
   How about your tour..?

   Poista
 4. Discovering is always so incredible. Keep on moving

  VastaaPoista