sunnuntai 19. tammikuuta 2014

pioni ja jäätä


So, it´s a flower, what´s the fuss? you might think now. It is a flower yes, but it is a peony! And that one i have always thought as a spring flower, no? I was very surprised to find it from our flower shop around the corner. We were both a bit confused, me and the flower shop owner.
There we were, staring at the peony, and then i said i have to take it; "even it´s not spring yet", i said. "Well, at least now you can pretend it´s spring", said the flower shop owner, and then we had to laugh.
Outside it was -16 celsius and pure white snow.

The sea is finally frozen. People are already skating on it. It looks nice.
*
Päivän kukkakuva. Vaan ei ihan mikä tahansa kukka, hän on nimittäin itse pioni.
Olen aina kuvitellut että pioni on kevät-kukka. Ja niin kai se onkin, sen vahvisti myös kukkakauppias kulman takaa, jonka kanssa ihmettelimme yhdessä että nyt jo?
Oli sitten pakko hankkia kotiin pioni. Vaikka ulkona paukkuvatkin nyt ne kauan odotetut pakkaset. Meri on viimeinkin jäätynyt, siellä jo kökkivät pilkkijät Töölönlahdella ja Tokoinrannassa, selät kumarassa. Ja tänään nähtiin Pohjoisrannassa luistelijoita. Itse en vielä uskalla jäälle. Ja sittenkin kun uskallan, hiivin lähes hengittämättä. Näin kuvittelen olevani kevyempi.

6 kommenttia:

 1. Tosiaankin pioni! Suomessa miellän sen kyllä keskikesän kukaksi. Ainakin omat pionit kukkii aina (ne kaikki kaksi jotka niistä jaksaa aueta)kesäkuun lopussa. Mutta niitä kait on monia laatuja. Etelä-Ranskassa taisivat olla pulleimmillaan toukokuussa, itsekin sellaisen ison ja halvan kimpun siellä ostin.
  Tulipas tosikkomainen pionipaasaus:)
  On ollut niin monta hienoa talvipäivää, että ihan olen ihmetellyt! Kunpa valo jatkuisi täällä ja yhdessä toisessakin paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta puhut, keskikesän kukkahan se enemmänkin on. Kasvihuoneissa kukkivat varmaankin jo aiemmin, mutta puutarhoissa vasta kesällä. Ja liian varhainen taisi olla tämäkin pioni, ei se nimittäin koskaan edes auennut nupustaan..

   Nyt on ollut paljon valoa, ihanaa! ja toivottavasti jatkuu, siellä ja täällä:)

   Poista
 2. Peonies is a flower we don´t have here even in spring. I have fresh flowers at home too...need to feel spring inside. Although our winter is not so cold...and we could not skate...
  Enjoy that cold...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I just went to buy some more flowers, i also like to have fresh flowers at home.

   Poista
 3. Oho, onpas yllättävää! Meillä pionit kukkivat keskellä kesää, silloin kun oli puutarha ja pioneita. Mutta hei, kivempi näin, minäkin voisin käydä ostamassa pionin kotiin, olisi jotain kukkaloistoa.
  Mulle tämä paluu talveen ja pohjoiseen on ollut aika haikea ja karu, en oikein osaa iloita edes upeista talvisäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella että hieman oudolta tuntuu. Kuukausi on sen verran pitkä aika että uuteen eloon ja ilmastoon ehtii jo mukavasti tottua. Ja tietysti tulee ikäväkin, kotiinpaluun koittaessa..
   Vaan eiköhän se tästä taas, kevättä kohti, valoa ja värejä!

   Poista