lauantai 24. elokuuta 2013

memories
These are the three last taken photos from my camera. I like them a lot.
As i forgot my camera home for almost the whole summer, i haven´t taken too many photos lately. But i have been thinking of photographing. Why me, and so many other people are taking so many photos, all the time, everywhere?
I must admit my memory is lousy. Without my photos i wouldn´t remember half of my life..

Yesterday we went to visit a wind-instrument installation. The seashore was full of different kinds of instruments, played by the wind. It was recommended to walk slowly, listening and enjoying, without taking photos, "collect memories rather by listening". And so we did.
In the end we were sitting by the sea, surrounded by instruments, which were playing together with the wind and the sea. Few sailing boats passed by.
*
Kolme viimeksi otettua kuvaa kamerastani. Pidän näistä kovasti.
Kun kerran unohdin kameran kotiin lähes koko kesäksi, uusia kuvia ei ole tullut juuri otettua. Samalla olen miettinyt suhdettani kuvaamiseen, tarvitseeko sitä kaiken aikaa kaikkea kuvata? Ketä varten minä kuvaan?
Muistini on surkea. Ilman kaikkia kuvia matkojen ja aikojan varrelta en muistaisi puoliakaan elämästäni. Ihan totta. Kuvia katsellessani muistan myös tuoksut, valon ja värit, ilman tunnun iholla sinäkin kesäisenä päivänä.

Olimme eilen soitinpuistossa. Ranta täynnä erilaisia tuulisoittimia. Siellä kehotettiin kulkemaan hitaasti, kuuntelemaan ja nauttimaan. Ilman kameraa, ilman dokumentointia. "Kerätkää äänimuistoja", siellä kehoitettiin. Ja niin me teimme. Kuljimme tuulisoitinten alla ja vieressä ja pysähtelimme siellä täällä, kuuntelimme. Se oli hyvin rauhoittava kokemus.
Lopuksi istuimme meren äärellä, soitinten ympäröimänä. Tuuli ja meri ja erilaiset instrumentit lauloivat, pari venettä lipui hitaasti ohi.

7 kommenttia:

 1. sounds beautiful, the wild instrument installation.
  have you heard this?
  http://traubeck.com/years/

  we try to capture the moments. to grasp them. i sometimes think it is our inability to live in the here and now which makes us great artists of photography...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haven´t seen that yet, i will check!

   Here and now, and photos to remember it all..
   Hugs and greetings from the sun!

   Poista
 2. Love them too...and this summer I also took less photos...my little camera is in my brother´s and the big one...is big to bring all time...so...memory has been working a bit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have my big camera also every now and then with me. But many times a bit too big to carry..pity;)

   Poista
 3. Äänipuisto...se on ihana ajatus.

  Mutta joskus olen miettinyt samoin kuvaamista, mutta tullut lopulta siihen tulokseen, että ilman kuvia en muistaisi matkoistani/elämästäni juuri mitään. Kuvien kautta saan palautettua mieleeni monta tärkeää muistoa. Toisaalta kameran kanssa koen, että näen enemmän. Osaan katsoa asioita jotenkin eri tavalla. Mutta lähinnä se on tuo muistaminen, miksi kuvaan tai kirjoitan.

  Ja tykkäsin näistä kuvista, sinun muistoistasi.

  VastaaPoista
 4. Minäkin pidän näistä kuvista kovasti.

  Tuttuja pohdintoja, MUTTA minä rakastan kuvaamista, siksi kuvaan. Mutta kuvia tulee nykyään niin paljon, että on pakko rajoittaa. Ja sitten on tilanteita, kuten melkein koko mennyt ihana viikonloppu, ettei tule kuvattua. Oikeastaan ne hienoimmat hetket jää aina ikuistamatta, koska ne pitää elää, kameraa ei edes muista vaikka se on lähes aika mukana.
  Kirjailijattaren kommenttiin edellä on myös helppo yhtyä. Monesti on myös käynyt niin, että jossain reissussa otan kuvan, ja vasta kotona huomaan kuvasta kaikkea mitä en paikan päällä nähnyt.

  VastaaPoista
 5. Hei ihanat, kiitos kommenteista! Mulla on tää blogger jotenkin pätkinyt, enkä nähnyt kommentteja ennen kuin nyt vasta, pööh:)

  VastaaPoista