sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

mökki

Some real cliches from the Finnish summer. But can´t help it. This is how it is on it´s best. And now it is the best time for the summer.

We were in the mökki in the countryside for some days. Mökki is a place where every finnish person goes at least once in the summer. Some people spend there their whole summer. A hut or a cottage in the woods or in the countryside. Fishing, swimming, making the sauna and so on. The best thing is just to be in the nature.

ps. it says "horses" on that sign on the 5th photo;)
*
Kunnon Suomen kesä klisee-kuvastoa tässä, olkaapa hyvät. Vaan ei mahda mitään, tällaista se parhaimpina hetkinä on, oli sitten kuinka tahansa klisee.

Olimme maalla ja mökillä. Tehtiin sitä mitä mökeillä nyt yleensäkin tehdään; saunottiin, kalastettiin, uitiin ja istuttiin hiljaa mökin portailla suvea ihmetellen ja ihastellen. Paistettiin lättyjä nuotiolla ja saatiin sata hyttysen puremaa. Maattiin laiturilla ja huiskittiin pörrinkäisiä. Oltiin vaan.

8 kommenttia:

 1. Wow, perfect....I need first, the sun you have over there and second the calm of a place like that...to empty my mind....
  Invite you to visit my little shop and tell what you think.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. i will send some sun to you!
   and thank you, i will check your shop:)

   Poista
 2. Uih, kuulostaa juurikin siltä mitä toivoisin. Kauniin näköistä teidän piilopirtillä. Mekin lähdemme lomalla viikoksi ihan vieraalle mökille, toivottavasti siellä on juuri sellaista nostalgiaa, jota mökiltä aina toivon. En kaipaa ylellisyyksiä, en juoksevaa vettä tai mitään sellaista, mutta pitäisi olla lautalattiat, tulipesä, ranta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä just nimenomaan on parasta se ettei ole mitään ylellisyyksiä. Päivän saa kulumaan kantamalla vettä, sytyttelemällä tulia ja tiskaamalla taivasalla. Sehän se juttu just onkin. Mukavaa mökkeilyä teille!

   Poista
 3. Mäkin haluan! Onneksi kesä on vasta alussa. Mietin tuota klisee-asiaa, ehkä sille on syynsä, että nuo asiat ovat niin paljon puhuttuja ja näytettyjä, kun ovat niin ihania, niin että mukavaa tietää että hyviä asioita vieläkin pidetään hyvinä.

  Täälläkin muuten kaupunki yhtäkkiä täynnä kesäihmisiä, joista yhtäkään en ole nähnyt talvella. Kummallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietyt asiat tuntuu liiankin itsestäänselviltä, kuten mökki, luonto, sauna ja puhdas luonto. Mutta kyllä niistä kannattaa pitää kiinnikin. Sehän on luksusta että tämmöistä elämää on!

   Poista
 4. dear outi
  so so so pretty,
  how i long to be further north!
  enjoy the light,
  enjoy the summer.
  hugs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I will send you some northern light and summer winds from here sara dear!
   hugs for you too <3

   Poista