maanantai 25. maaliskuuta 2013

yksin ja yhdessäI very seldom have these moments anymore, when i would be alone at home, having coffee just by myself. So i had to take a photo of this moment now, to remember and celebrate it in a way.

I am a person who needs to be alone every once in a while. I guess not everybody has this need..? (is it something very finnish? The need to be alone..?)
I love being surrounded by people, especially my friends and my family. But sometimes i just need to be just by myself, just with my own thoughts.

We had a good weekend, with friends coming eating at our place, walking on the ice, having coffee in the sun. I baked a cake, bought some tulips, and two small witches brought good luck and a feather brunch to us (a finnish tradition in easter time..)

I wish you a good week too!
*
Näitä hetkiä on hyvin harvoin nykyisin, että istun tässä, kotona ikkunan ääressä yksin, juon kahvia kaikessa rauhassa. Tästä hetkestä piti oikein ottaa kuva että taas muistan. Miten onnekas olen, että minulla on perhe ja ystäviä, saan olla yhdessä, ja joskus myös yksin.

Sillä yksinolo on minulle hyvin tärkeää. Kaikille ei välttämättä ole..? Minun täytyy saada olla yksin aika ajoin. Antaa omien ajatusten tulla, kenenkään tai minkään häiritsemättä. Juoda kuppi kahvia, katsella kukkia, olla, levätä hetki itseni kanssa.

Oli kiva viikonloppu. Ostin itselleni tulppaaneja, leivoin kakun Anniinan reseptillä (hyvää!), ystäviä tuli syömään, käveltiin merenjäällä, juotiin kahvia auringossa ja melkein jo hikoiltiin. Kaksi pientä trullia toi onnea ja höyhenoksan taloon.

Hyvää alkanutta viikkoa!

12 kommenttia:

 1. you have nice flowers too!
  i totally understand what you mean with being alone, i don't think it's finnish :)
  i live alone, and that's a little too much sometimes. but i love doing things by myself, there just has to be the right balance...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. balance is the thing. it is needed to be with the people, and also sometimes alone. not just alone. that´s also not good:)

   Poista
 2. Harvinaisen herkullisen näköiset tulppaanit!

  Kyllä, yksinolo on suorastaan välttämätöntä minullekin. Oikeastaan alan kaipaamaan seuraa vasta kun saan olla tarpeeksi kauan yksin. Ja kun olen tarpeeksi kauan seurassa, alan suunnittelemaan pakoa, vaikka seura olisi maailman parasta. Yksin olo on vaan niin tärkeää. Onko itsekästä sanoa, että nauttii omasta seurastaan niin paljon...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se mun mielestä ole itsekästä, miksi olisikaan? tärkeää tunnistaa mikä itselle sopii parhaiten ja yrittää elää sen mukaan. vaikkei se aina ole helppoa. kun toiset tarvitsee enemmän yhdessä oloa kuin toiset, ja siinä sitten sumplitaan ja tasapainoillaan jossain välissä..

   Poista
 3. Minä niin tunnistan tuon tarpeen. Ja muistan sen ajan, kun omat hetket olivat todella harvassa. Joskus menin varmaan vessaan istumaan hetkeksi, että sain olla yksin viisi minuuttia. Nykyään niitä hetkiä on onneksi jo ihan tarpeeksi. Monet jutut huomaa vasta, kun ne puuttuvat.

  Meillä ei käynyt kukaan virpomassa, joten jäätiin ilman oksia. Mutta jäipähän meille suklaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä menen välillä suihkuun pesemään hiuksia kun siinä menee pidempi aika;) Ja niinhän se on, että monet jutut tosiaan huomaa vasta kun ne puuttuvat. Yhdessä- ja yksinolo, molemmat tärkeitä ja tarpeellisia.

   Poista
 4. it's nice to be alone when you know that there are friends ... somewhere, I love to be alone too :)
  lovely flowers you have there!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I also need to know there are friends somewhere. otherwise i start to feel too lonely!

   Poista
 5. Oi miten kauniit kukat ja kuva!!

  Yksin oleminen on minullekin tärkeää, varsinkin sellainen itse valittu, kiireetön yksinolo, jossa ajatukset saavat harhailla. Välillä yksin oleminen muuttuu yksin jaksamiseksi ja yksinäisyydeksi, mikä ei ole enää yhtään kivaa.
  Luulen, että minusta ei olisi erakoksi. Niin hyvin en kestä yksinoloa. Onnea on, jos saa valita ja on ystäviä, rakkaita.

  Meillä oli oikea trullisuma. Kun yksi porukka oli virpomassa, niin toinen odotti jo portin pielessä, että milloin pääsee tosi toimiin:) Kävi yksi sammakkokin virpomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin justiinsa, yksinolossa kun on monia eri sävyjä. sellainen kiireetön yksinolo on just hyvästä, yksin jaksaminen ja yksinäisyys ei sitten olekaan enää niin mukavaa. Parastahan se on että homma pysyy jotenkin balanssissa, ja että niitä rakkaita ihmisiä on. Se on onnea jos mikä.

   Trullisua kuulostaa hauskalta, näen jo sen porukan ryysimässä teidän pihamaalle;) teillä tais olla hyvät palkkiot!

   Poista
 6. dear outi,
  no, not only finnish people need to be alone! and not only swedes...
  phew!
  it is so important, and i believe once being a parent even more so.
  but everything is about balance, and to each and one of us the balance lies somewhere else.
  i notice that living in a community. the borders, and how much energy you have to contain a big group.

  i want to make a easter tree aswell! with feathers! beautiful!
  hugs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Living in a community teached for me a lot too. Even i had it much shorter time than you.
   And borders, that´s something really important. and difficult. i am still learning about borders every day..
   Did you make a easter tree..?

   Poista