sunnuntai 25. marraskuuta 2012

tää on niin tätä

It´s the time of the year when i need to accept the darkness. I simply can´t fight against it, it´s here in the North already. But man oh man, it´s getting harder for me year by year. I really need to think about my ancestors, why the heck did they have to settle down this far up north? Winters here are just way too long and dark.

Pheeew..
*
Meinasin kyllääntyä jo kaikkeen, kunnes tajusin ettei se ole se kaikki, se on vaan taas sen tosiasian hyväksymistä että edessä on pitkä ja pimeä talvi.
Jälleen kerran en voi muuta kuin ihmetellä esi-isiä jotka raahautuivat tänne pohjoiseen. Oliskohan sitten kuitenkin ollut parempi hakea majan paikkaa hieman etelämpää? Hittoako tänne pimeään jäädä jurnuttamaan..?

"Ihanaa kun ei tarvitse touhottaa kaiken aikaa kaikkialle", sanoo äiti. "Voi hyvällä omalla tunnolla jäädä mökkiin ja lukea kirjaa".
"Enää 4 kuukautta ja paistaa taas aurinko", sanoo isä.
Huh huh. Ja kohtahan se on jo kevät.

Kirjoitan tähän että hiljaisuus.

17 kommenttia:

 1. Juu-u, esi-isien valinnassa olisi tosiaan toivonut kohteen olevan vähän etelämmässä, mikä lie oikkupää ollut joka tänne on halunnut. Vaan toisaalta ajattelen kuten äitisi.
  Hermot menee siinä kohtaa kun pitäisi tai tekisi mieli kuvata. Olen just lähdössä suvun nuorimmaisen kastejuhliin kuvaamaan, jotenkin ihan toivoton olo. Miten voi tulla mitään kun ei ole oikeaa valoa!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se porukka vaeltanut tänne pohjoiseen, muutamat ehkä murisseet vähän vastaan, mutta se oikkupää on pitänyt päänsä; "täällä on näin paljon tilaa! Kattokaa nyt! Mahdutaan kaikki hyvin!" Ja täällä sitä sitten ollaan. Tilaa on juu, tänne pohjolan perukoille ei ole tunkua;)

   Poista
 2. How many hours of light per day did you have? it's very strange and interesting for me!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well, here in Helsinki today we have light about 5-6hours, and it´s getting worse.. But in the very north of Finland, the sun doesn´t come up AT ALL anymore. next time when she will show up is in the mid of January, for a moment or so. Uh huh.. ;)

   Poista
 3. Ihan samoissa mietteissä täällä. Se on varmaan persoonakysymys, toiset sietää paremmin tätä pimeää kuin toiset. Tällainen valottomuus ja alituinen musta tihku vaatii hyvät sisäiset patterit, jottei mieli mene miinuksen puolelle. Tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulee sitä vaikeampi kaamosta on kestää. Viikon tai kaks pako valoon ois just ihana!!!

  Lapsi sohii minua just taskulampulla. Yritystä on ainakin:)

  Voimia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäiste patterit nimenomaan. Mulla taitaa olla vähän huonosti ladattuna ne patterit kun nyt jo meinaa mennä epätoivon puolelle. ja tässähän ollaan vasta kaamoksen alussa, ehhehe.
   Ei vaines, muutaman viikon päästä tiedossa pientä pilkahdusta kun lähdetään joulun viettoon. Jospa tuolla keskemmällä eurooppaa olis edes hiukka valosampaa.

   taskulamppukin on hyvä, kaikki valoaseet käyttöön!!!

   Poista
 4. Minua jännittää ja pelottaa palaamisessa nimenomaan pimeys. Meillä on täällä nyt lämpötilat samaa luokkaa kuin siellä mutta valoa kuitenkin riittää. Muistan kun kesäkuussa lähtiessä mietin että kamalaa kun Koreassa tulee jo seitsemältä illalla pimeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin, kaikki on niin suhteellista. Nyt sitä toivoo että valoa riittäisi edes sinne seitsemään;)
   Mutta tervetuloa takaisin sitten kun tulet! Onhan täällä nyt edes, ööh, jouluvaloja...?

   Poista
 5. oh yes the darkness.
  even though it is not so extreme here as where you are, i feel it...
  and in poland i experienced it closer to the feeling i had while living in holland and sweden.
  do you remember being bothered by it as a child?
  i don't...

  perhaps it changes with our age, and awareness.
  i try to sleep alot!
  naps when i can.

  happy half year birthday sweet little h!
  love and hugs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have no memories of the darkness that it would have bothered me when i was a kid. not at all i think? Winter was anyway just for fun, sliding and skating and messing around in the snow. Maybe i should start that again and this wouldn´t be so hard. Oh one thing just missing, the snow;)

   Lots of energy and love and hugs! that helps too during the dark dark season:)

   Poista
 6. Nauratti sitten kuitenkin tuo otsikko ihan sikana. Mulla taitaa olla ne sisäiset patterit, joista Celia kirjoitti kohdallaan, kun en yhtään kärsi tästä pimeydestä. Tai olen silleen samalla tavalla väsynyt kuin koko ajan...muttei se kuulemma näy ulospäin :)

  Mutta en mä pahakseni pistäisi, jos esi-isät olisi jääneet tuonne Keski-Euroopan tai Etelä-Euroopan tietämille. Sopisi paremmin kuin hyvin.

  Ja hei, tykkään näistä kuvista kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että löytyy pattereista virtaa! kyllä se mullakin tässä taas helpottaa.
   Kun ei ne esi-isät tajunneet jäädä etelämmäs, niin sinne täytyy sitten itse lähteä välillä reissaamaan. käyhän se niinkin;)

   Poista
 7. If it is hard to me to have darkness at 6 pm in the moment and 5 pm a bit later what could I feel over there.
  Maybe there are things not linked with light that make them stay there.
  Maybe is about light in summer or maybe the selfconcience of light...cannot imagine.
  It must be hard...I know...I can imagine...
  Maybe it is for the candle light...for cozy homes or only for northen lights.

  will send a bit of light!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. thank you for sending some light! i will try to catch it:)
   lots of candles, and it gets a bit better.

   Poista
 8. It's so strange to hear this. Even when it's winter where I live, the sun goes down at seven or eight or so. In summer, it only changes a little. Australia is a very bright country, even when it's overcast.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I can imagine winter is something totally different there!
   enjoy the brightness:)

   Poista
 9. Unohtu sanoa wttä kumpainemkin liina on tosi kaunis.

  VastaaPoista