torstai 26. heinäkuuta 2012

vuokko ja moni muuAt the botanical garden. Such a beautiful place. I would actually also like to have a garden. But it´s a bit complicated, the relationship between me and the gardens. I live in the middle of the city and i like to travel. No time for gardens at the moment. But luckily i can always go and enjoy this beautiful paradise, which i almost forgot that it exists in this city.
*
Vuosia sitten olin kasvitieteellisessä puutarhassa jäljittämässä lepakoita. Kuuntelemassa elektronista siritystä, ja seuraamassa performanssia. Sitten unohdin että sellainen paratiisi on olemassa, kunnes eilen kävin siellä kauniin naisen kanssa puun alla istumassa, ja taas tänään miehen ja lapsen kanssa.
Olen miettinyt puun alla puhuttua, timantteja ja ystävyyttä.
Sitäkin, että oikeastaan minulla pitäisi olla puutarha, se vaan että kuka siitä pitää huolen kun lähden reissuun? Ja että minne sitä lähtisi tai asettuisi, vaiko ollenkaan. Ja ostanut torilta 2 kiloa perunaa kympillä. Miten peruna voi maksaa niin paljon? Se oli puolivahinko, en kehdannut enää perua kun myyjä oli niin mukava mummeli.

14 kommenttia:

 1. Olisin ollut ihan järkyttynyt noin kalliista perunoista.Viime kesänä kävi kyllä vähän samanlailla; ostin torilta yhden valkosipulin ja hinnaksi tuli kolme euroa. Olisin perääntynyt ellei ukko olisi ollut niin vanha ja herttanen.

  Jostain kumman syystä ei ikinä tullut Hesassa asuessa käytyä tuolla kasvitieteellisessä ja se on kyllä ihmeen kumma, sillä vein oppilaitani kaikkialle. Harmi, sillä siitä on niin paljon ylistystä kuullut. Nyt muuten muistankin, se oli jotenkin pitkään suljettu, remontti tai jotain sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. perunat oli siikliä, ja uusia sellaisia. se taitaa olla jonkin sortin luksusperunaa? tiedä sitten mihin moisia uskaltaa käyttää kun ovat niin luksusta;) Ja joskus sitä tosiaan tulee ostaneeksi jotain ihan vaan sen takia että myyjä on niin sympaattinen. tai sitten toisin päin, jotain jää ostamatta myyjän takia.

   Kasvitieteelliseen kannattaa kyllä mennä, se tuli taas todettua. Siellä on sitäpaitsi oikein kiva kahvilakin.

   Poista
 2. and the summer sun is shining! and that little hand...sweetness!
  hugs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. summer and sunshine, thunder and rain. we have had them now all.
   summer hugs for you too!

   Poista
 3. Hei, minä istuin {penkillä :)} samassa paikassa lauantaina, kauniista oli!
  Eräs toinen hieno paikka löydettiin samalla reissulla- Talvipuutarha, sielläkin oli upea pihaterassi ja kaunis näköala Töölönlahdelle:)

  Helsinki on super, terkkuja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ohoo! Talvipuutarha on kans kiva, sielläkään en ole pitkään aikaan ollut. kaikki kukkii nyt niin upeasti, täytyy näistä väreistä ja tuoksuista nauttia:)

   Poista
 4. Siikli on kyllä hyvää perunaa, mutta HUH mikä hinta!
  Eikö torien pitäisi olla edullisempia kuin kauppoje, tai ainakin saman hintaisia.
  Ranskassa oli melkein niin, ja se oli minusta hurjan hyvä. Toisaalta, onhan se ihana ostaa torilta, kun tavara saa kasvot.

  Kasvitieteellinen puutarha pääsee Helsinki-listalleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olishan se kiva jos torit olis halvempia, mutta taitaa olla päinvastoin, ainakin täällä stadissa. silti mekin käydään torilla ostoksilla, ainakin silloin tällöin. torilla nyt vaan on paljon mukavampaa.

   Poista
 5. Se oli niin onnellinen iltapäivä kasvitieteellisessä puutarhassa♥♥♥
  Kiitos kaunis sinä.

  Minulla on nyt lainapuutarha, johon kylvin toukokuussa unikoita. Nyt kukkivat. Mietin kestävätkö ne pienen matkani, mutta kestivät. Jos minulla olisi oma puutarha, olisin varmaan aika hajamielinen ja rönsyilevä puutarhuri. Unohdin nytkin, minne olin unikot istuttanut. Ruohonleikkuri oli kans aika kauhuissaan, kun näki, mitä sen pitäisi jaksaa leikata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi1

   hajamielinen ja rönsyilevä puutarha sais mullakin olla. sellainen josta aina pitkahtais jotain uutta ja ihmeellistä uusista paikoista. "ai tuollainenkin? minäkös sen istutin..?" unikot on muuten hirmu kauniita, mutta niitä en olekaan pitkään aikaan nähnyt. joskus niitä näkee villinä peltojen reunoilla. vai olikos se jossain toisessa maassa.. onko meillä villi-unikkoja täällä..?

   Poista
 6. Minullakin on usein noita aatoksia, että mihin sitä asettuisi vai ei mihinkään. Minä olin laiska puutarhuri. Onneksi puutarhani oli kovin pärjääväistä ja sitkeää sorttia, joten tulimme sentään toimeen kauan aikaa. Nyt minulla on pieni puutarha parvekkeella ja se tuntuu juuri sopivalta.

  Minäkin olen joskus kauhistellut toriperunoiden hintaa, ihan kamalan kallista kun perunan pitäisi olla halpa peruselintarvike. Mutta kun ostaa perunoita herttaiselta mummolta, sen jotenkin antaa anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. parvekepuutarha olis kans hyvä. jos nimittäin olis se parveke. tai siis onhan tuo mattoparveke. jos sen valtaisi myös puutarhan kasvattamiseen;)

   Poista
 7. Me too...after a week off my "few" plants where alive "hurrah!"....but not always happens the same

  VastaaPoista
 8. we also have a very nice botanical garden in antwerp. it's quite small, but still always nice to sit there in the grass. love the colors in the first photo!

  VastaaPoista