perjantai 20. heinäkuuta 2012

kylillä


We were driving along the west coast of Finland. Many little villages or towns with old wooden houses.
I got mixed by all of those places, they all had more or less same kind of beautiful little houses, little gardens with blossoming pions, windows with lace curtains. In the middle there was a market, where we always bought strawberries and "pulla", that finnish cinnamon bun. Then a church, an art museum, and few flea markets. Those were the places we visited, and then on the road again.
*
Ajeltiin länsirannikkoa ylöspäin. Pistäydyttiin aina kylään tai pikku kaupunkiin, mitä nyt sattui vastaan tulemaan. Väliin paistoi aurinko, väliin satoi.
Minulla meni jo sekaisin kaikki ne kylät ja kaupungit. Kaikissa niissä oli kauniita vanhoja puutaloja, joiden puutarhassa kasvoi pioneja. Ikkunoissa oli pitsiverhot, ja posliinikissat ikkunalaudalla. Keskellä kylää oli tori, sieltä me ostettiin aina mansikoita ja pullaa. Sitten oli kirkko, siellä käytiin kuiskimassa tai sadetta pitämässä. Taidemuseossa käytiin jos sellainen oli, poikettiin parille kirpparille ja jatkettiin matkaa.

8 kommenttia:

 1. kuullostaa niin ihanalta, ja näyttää! Voisin muuttaa heti tuohon punaiseen kivitaloon tuossa neljännessä kuvassa. Tykkään kivitaloista kuitenkin enemmän kuin puutaloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä taidan kans olla enemmän kivitaloihmisiä. ehkä ihan vain sen takia etten koskaan ole viettänyt kunnolla puutaloelämää. puutaloissa on tunnelmaa, mutta myös käsittääkseni aika paljon kaikenlaista pikku puuhaa. vaikka voishan sitä tietysti opetella..remontoimaan sitä sun tätä.
   itse asiassa yhdessä noista kaupungeista käytiin katsomassa yhtä aivan ihanaa ikivanhaa puutaloa joka oli myynnissä. mutta siinä olis kyllä ollut vähän enemmänkin opeteltavaa..

   Poista
 2. Joo, tosi mukavan näköinen kuuloinen reissu! Terveisiä uimarannalta. Iso musta pilvi katosi jonnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos terveisistä! me oltiin kans eilen rannalla ja majassa. mustia pilviä tuli ja meni, väliin satoi kuin viidakossa. onneksi oli se maja jonka suojissa oli kiva kuunnella ropinaa.

   Poista
 3. Länsirannikkoa pitkin olisi kiva ajella.
  Mun Papalla oli tais siis on yhä vanha kultainen Kupla, joskus mietittiin siskojen kans siitä sellaista yhteistä kesäautoa, jolla vois just tehdä tuollaisia pieniä retkiä. Suunnitelmassa oli vain yksi pieni mutta, kenelläkään meistä ei ole ajokorttia.

  Punainen kivitalo on kyllä tosi kaunis. Asuisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kupla olis mahtava retkiauto! tai kleinbus, sellaisesta me ollaan kans haaveiltu. mulla on ajokortti, mutta kun meiltä puuttuu se auto, niin taidot on jo ruostuneet. unessa tosin osaan vielä ajaa autoa. kun herään, en muista edes mikä niistä polkimista on jarru, kaasu ja kytkin.

   Poista
 4. Kuulostaa ihanan päämäärättömältä. Ja tuolla tavalla ne kaupungit ja kylät just menee ihan sekaisin. Jos mulla ei olisi matkapäiväkirjaa, en taatusti enää muistaisi mikä kaupunki oli mikä. Olen vain kerran ajanut länsirannikkoa aina Ouluun asti ja matkalla oli kyllä tosi kauniita kaupunkeja, mutta en minä niistä enää mitään muista, paitsi just ne pitsiverhot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä se ei haittaa vaikka menee kylät ja kaupungit sekaisin. en ehtinyt kirjoittaa edes matkapäiväkirjaa, joten nyt ne on ikusiksi ajoiksi sekaisin, yhtä ja samaa pitsiverhokylää;)
   Me ei jaksettu Ouluun asti, mutta hyvin lähellä Vaasaa käytiin.

   Poista