torstai 7. kesäkuuta 2012

näinä päivinä

Well have a wild guess what i have been photographing last days, or weeks..
Before i used to wonder how parents take so many photos of their babies. I mean, all the time. And now i do exactly the same;) Every day she looks so different to me. Every day she is growing, changing, learning something new, teaching me something new. Every day is different.

That fountain statue in the first photo is made by Tove Jansson`s father Victor Jansson, who was a great sculptor and artist himself too. That mermaid mother and child is one of my favorite statues in Helsinki.
*
Ei ole vaikea arvata mitä olen viime päivät ja viikot kuvannut.. Nukkuvaa lasta, päivittäin. Virnuilevaa lasta, venyttelevää, mahanpuruista kärsivää lasta, itkevää lasta.
Aikaisemmin saatoin ihmetellä miten paljon vanhemmat ottavat kuvia vauvastaan, kaiken aikaa. Ja nyt teen itse ihan sitä samaa.
Joka päivä hän on minusta eri näköinen. Joka päivä hän muuttuu, kasvaa ja oppii uutta, opettaa minulle uutta. Ja minä ihastelen ja ihmettelen.

Tuo ensimmäisen kuvan suihkulähdepatsas on muuten Tove Janssonin isän Victor Janssonin tekemä. Se on aina ollut suosikkini. Merenneito-äiti ja lapsi.

12 kommenttia:

 1. Olen miettinyt ihan samaa, että kuinka lasta vain kuvataan ja kuvataan, kuvataan ja kuvataan.

  Sitten tajusin: ei omaansa kyllästy, se näyttäytyy joka hetki erilaisena. Omansa kautta heijastaa omiakin tunteitaan, se nostaa mielenkiinnon ihan toisiin ulottuvuuksiin.

  Joillakin se oma on lapsi, joillakin koti, joillakin jotain muuta, minulla kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on just näin Ilona. Eikä sitä aina atrvi niitä muiden omia niin ymmärtääkään. tärkeintä että ymmärtää sen omansa:)

   Poista
 2. never saw that statue
  but it looks lovely
  as your baby-girl
  and those flowers too

  keep photographing and enjoying
  they do change so, so quickly
  and
  before you know it
  she will be 14 and arguing
  about something she wants
  and you don't
  ;^)))

  with love
  Patrice A.
  mother of a 14 and
  almost 12 year old

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. thank you! yes, i am aware that kids grow fast.. One can see how time goes by from the children <3

   Poista
 3. never saw that statue
  but it looks lovely
  as your baby-girl
  and those flowers too

  keep photographing and enjoying
  they do change so, so quickly
  and
  before you know it
  she will be 14 and arguing
  about something she wants
  and you don't
  ;^)))

  with love
  Patrice A.
  mother of a 14 and
  almost 12 year old

  VastaaPoista
 4. Ihana pieni. Minä luulen, ettei sitä vaan voi mitenkään tajuta ennen omaa lasta, mitä se on. Homman clue. Sitten sen tajuaa, rysäyksellä. Että joku pieni voi olla niin vangitseva ja ihmeellinen. Ja nukkuvat lapset on erityisen ihania....

  En ole koskaan nähnyt tuota patsasta tai sitten olen vain sokein silmin viipottanut ohi. Missä se mahtaa olla? Mä muuten usein sivuutan patsaat jotenkin välinpitämättömästi. Ei ole oikein patsaita kohtaan se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on niin ihmeellistä. ja sitä pientä jaksaa tuijotella tunti tolkulla. nyt hän just nukahti mun polvelle todella epäergonomiseen asentoon (molemmille..) mutta en henno herättää...

   Espan lavan, eli sen kuution molemmin puolin on sellaset pienet altaat ja siinä molemmissa suihkulähteet. siellä ne on, tosin usein valkoisten kauniiden tulppaaneiden kätköissä:)

   Poista
 5. Hyvä niin. Mun piti lähettää sulle kantoliinapostia, mutta se homma tais jo selvitä.
  Huono omatunto, kun toisesta lapsesta ei ole noita kaikkia kuvia olemassa. Silloin kun se on nukkunut, on ollut sata asiaa meneillään. Nauti näistä päivistä viikoista hetkistä.

  Mulla oli eilen pikkuinen vauva sylissä, enkä osannut pitää sitä ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saa laittaa kantoliinapostia edelleen. ja jos on jotain hyviä vinkkejä mahanpurujen hoitoon, niistä tää pieni tuntuu kärsivän kovin..

   Mä ennen aina pelkäsin ottaa vastasyntyneitä syliin. myös tätä omaani. ne tuntuu niin kamalanhaurailta ja särkyviltä. päivä päivältä sitä onneksi tulee varmemmaksi. ja pieni myös kasvaa. sekin on ihan hyvä

   Poista
  2. Meidän pieni viedään kylpyyn jos mahassa kipristää. Tuntuu helpottavan hänellä kovasti oloa. Kannattaa ainakin kokeilla! Meillä on sellainen ns. kohtuamme, Tummy tub nimeltään. Vauvat ovat siellä ihan superonnellisen näköisiä!

   Poista
  3. kylpy on hyvä vinkki. tämä pieni on ollut muutaman kerran kylvyssä ihan tavallisessa pienessä paljussa, ja tuntui tykkäävän. tuossa tummy tubissa on ideaa. otan selvää mistä sellaisia löytäisi, kiitos!

   Poista
 6. Ihmettele vaan, kuvaa vaan! Joskus ajattelen, että oliko onni vai onnettomuus etten elänyt vauvani kanssa vielä digikuva-aikaa. Hänestä on paljon kuvia, mutta kuinka paljon olisikaan voinut olla...filmiä kuitenkin aina säästeli.

  Ja kyllä Hän on suloinen!

  VastaaPoista