keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

museossaWe went to see Helene Schjerfbeck exhibition yesterday. She was a great painter, master in colors and levels.

The Tiny One was snoring in a scarf the whole time, but i´m sure she also got some impressions..
*
Helene Schjerfbeckin näyttelyssä eilen. Hienoja värejä ja valoja täytyy sanoa. Sellaisia joita ei mikään kamera pysty taltioimaan. Kuulautta ja kerroksia.

Pieni nukkua kuorsasi koko sen ajan kantoliinassa, väliin ähkäisi tai inahti. Varmasti vaikuttuneena kokonaisuudesta hänkin..

11 kommenttia:

 1. "Nukkua kuorsasi" on hyvin suloisesti sanottu kun sen yhdistää pieneen ihmiseen. :)

  VastaaPoista
 2. every time when I am
  visiting my brother
  in Helsinki
  I buy postcards of
  Helene Schjerfbeck

  and
  you are
  never to young to
  visit a museum!
  ;^))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I agree, never young to go to museum! and i´m sure she also starts to like those museum visits, when we start already now.. ;)

   Poista
 3. Oih! Olisin halunnut nähdä teidät kaksi siellä vaeltemassa Schjerfbeckin kauniiden maalausten parissa. Olen ihan nuoresta tytöstä asti pitänyt valtavasti Schjerfbeckin töistä, silloin niistä ei mielestäni edes puhuttu niin hehkutellen. Tuon näyttelyn haluan kyllä nähdä...ehkä jo huomenna. Tai sitten joskus toiste.

  Voikaa hyvin ja ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis ollut kyllä kiva nähdä suakin täällä vaeltelemassa! mutta ehkäpä taas piakkoin:)
   Joko ehdit käydä näyttelyn katsomassa? mä ajattelin mennä vielä toiseenkin kertaan. nyt sattui niin hauskasti että pääsin puoleen hintaan sisään, kiitos erään tuntemattoman rouva, niin että mä tavallaan "säästin" sen toisen käynnin hinnan jo valmiiksi;)

   Poista
 4. There was an exhibit of Helene Schjerfbek in Hamburg some years ago. I really love her work. Her paintings exhales energy... its a great pleasure to feel the paintings. I wonder about that she painted one theme many, many year later again in a more abstract manner. And have you seen her selfportraits?

  Your tiny one got some impressions, sure!

  Best,
  Ariane.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. this exhibition was quite big, maybe the biggest seen in Finland? there was many selfportraits. it is fascinating to see how they change during the years. very strong paintings those last ones.

   all the best for you too Ariane!

   Poista
 5. Nuo Schjerfbeckin maalaukset on kyllä niin kauniita että itkettää. Aikomus olisi myös näyttely käydä, mutta on niin monta muutakin eikä taas voi joka paikkaan revetä.
  Tammisaaressa oli toissa kesänä pienempi hänen näyttelynsä, mutta se oli jotenkin niin tummissa pimeissä huoneissa ettei se jotenkin toiminut, tai minun hämäräsokeudella ei ainakaan oikein hyvin nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä huikeita värejä ja pintoja. niin että tuijotti vaan ja yritti imeä niitä kuvia itsensä. että ne jäisi ikuisiksi ajoiksi jonnekin takaraivoon. ja kyllähän ne jääkin.

   Tuolla oli muuten mielestäni hyvä ylöspano, eikun miten se sanotaan? että hyvin oli mietitty se setti, seinien värit ja sävyt ja ripustus. niin se se on, ripustus? (pää vähän tökkii, juhannus humu takana..) ja valoa oli, niin kuin Ateneumissa aina. kannattaahan tuonne mennä!

   Poista
 6. Niin ihanan näköistä tuossa ensimmäisessä kuvassa.
  Kaunista!

  Odotan kovasti tuota näyttelyä.
  Sisko oli käynyt, tykkäsi todella, mutta harmitteli valtavaa ihmispaljoutta, piti jonottaa, että sai katsoa.
  Onko pieni alkanut viihtyä kantoliinassa? Kantoliina oli ainakin meillä aikamoinen pelastus, lopulta. Aluksi tuntui, että en osannut käyttää sitä lainkaan. Köytin itseni vaan kamalaan solmuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin keskellä arkipäivää ja silloin sinne mahtui kyllä hyvin. Muutamat ryhmät sitten ehkä tukki tietyt paikat, mutta ei ollut sellanen "ahdistus-tunku".

   Pieni viihtyy jo aika hyvin kantoliinassa, paremmin kuin vaunuissa, ne ei oo edelleenkään saanut suurta suosiota.. Mutta kyllä mäkin itseni sen liinan kanssa solmuun saan;) Varsinkin kun pitäis siitä kuoriutua ulos, silloin me ollaan yhtä isoa solmua; liina, pieni ja mä.

   Poista