keskiviikko 9. toukokuuta 2012

avajaiset// opening// vernissage


 Yesterday was a big day for many dear people. It was the exhibition opening of final thesis works from the biggest art and design school.

The place was very nice, old warehouse in the harbor, very next to the sea and the Tallinn ferries.
Many many people, fuzz and buzz and surprising meetings. Many nice works, although i didn´t even see everything (that´s i guess always in the openings, so much going on..) but some of the best things; beautiful posters from Hanna (5th photo), and of course my dear love S´s sound work! (2nd and 4th photo. pity i can´t get sound on these photos..)
*
Eilinen oli suuri päivä monille armaille ihmisille. Lopputyönäyttelyn avajaiset vanhassa makasiinissa Jätkänsaaressa. Paikka on hieno, aivan meren ja Tallinnan laivojen tuntumassa.

Paljon ihmisiä, avajaispäivän hulinaa ja tunnelmaa, yllättäviä ja riemastuttavia tapaamisia ja hienoja töitä. Niistä kaikkia en varmasti edes kunnolla ehtinyt näkemään, mutta sellaisia avajaiset tuppaavat olemaan, niin paljon menoa ja meininkiä ympärillä.
Mutta jotain parasta mainitakseni; Hannan huikeat julisteet (5. kuva) ja rakkaan S:n ääni-installaatio! (2. ja 4. kuva, harmi vain tosiaan että näihin kuviin ei saa ääntä..)

13 kommenttia:

 1. Minäkin mietin jo kuvia katsoessani, että voi miksei näissä kuvissa ole ääntä. Nyt saa vain aavistuksen. Mutta hieno kuva tuo 4. Kuvittelen siihen äänen. Voi että, ehtisinköhän katsomaan tuon näyttelyn. Nyt näyttäisi siltä, että pääsen viikon päästä Helsinkiin, joten ehkä silloin, silloin...tuo paikka näyttää nimittäin just mahtavan rosoiselta. Ja olisi kiva nähdä lahjakkaiden ihmisten töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. installaation äänen joutui melkein kuvittelemaan myös avajaisissa, siellä oli niin paljon jengiä ja meteliä;) mutta onhan se jotain sellaista mitä pitää itse kuulla. ja paljon siellä oli nähtävää, jo ihan se makasiini on tosiaan jännä paikka, kandee käydä jos vaan kerkiät!

   Poista
 2. that is a great place
  for an exhibition
  wishing I could be there
  and see it
  ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. it is a really great place. and i hope there will come more exhibitions and other kind of activity in. the city has planed to sell it for office spaces, which would be totally boring..

   Poista
 3. Kuvittelen äänen kuviin mukaan, mutta vaikea on kuvitella juuri sitä tärkeintä ääntä.
  Hieno luonnonvalokin vieraili avajaisissa, olisipa ollut kiva olla mukana hulinoimassa. Ja alakuvan teoksista tykkään kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuota ääntä on vaikea kuvitella tai kuvitella, se on sellaista tila-ääntä, josta S. lopputyötutkielmansakin teki.
   Ja valo oli hieno! olisi tehnyt mieli kuvata sitä valoa ja varjoja enemmänkin, mutta eihän siinä tohinassa nyt ehtinyt/malttanut paljoa kameran kanssa pyörimään.
   Alakuvan teokset ovat myös erään ystävän, hän teki tutkielmaa ikkunoista.

   Poista
 4. Hienolta näyttää!!
  Onnea kovasti S: lle!!
  Ja mahtava tila. Kävin joskus katsomassa Taikin näyttelyn Arabiassa ja se tuntui jotenkin tosi ahtaalta. Kaikki oli ripustettu toisiinsa kiinni. Ei ollut tilaa katsoa eikä hengittää.

  Oispa ihana tulla sinne kuulemaan ja näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerrotaan! ja oli siinä hommaa, helpotuksen huokaus että se on nyt tuolla.
   Toi tila on oikeesti tosi mahtava. olis hienoa jos se saisi jatkoa näyttely/kulttuuri/taidetapahtumatilana. Kaupunki vaan taas suuressa viisaudessaan on päättänyt myydä sen jollekin isolle taholle, joka remontoisi siihen sitten kalliita ja hienoja toimistotiloja. ei taas niin mitään järkeä. tää kaupunki on jo ennestään täynnä tyhjiä toimistotiloja. mihin hitsiin niitä kaikkia TOIMISTOtiloja tarvitaan??

   Poista
 5. Hienolta näyttää, kaikki, mahtava tila. Ja tuo yksi kaunotar ... Ens viikolla meen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kannattaa mennä! ja tuo yksi kaunotar on tehnyt mielenkiintoisen projektin maahanmuuttajien ja natiivien kohtaamisista pizzan ja kebabin äärellä.

   Poista
 6. Oh, hello..! beautiful here, I like it and found my way here through Via. coming back for sure...*

  love Lycke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hello there! nice that you found your way here:)

   Poista
 7. jee, oli hauska nähdä ja kiva että tykkäsit julisteista.

  onnea outi odotuspuuhiin, hyvin hyvin jännittäviä aikoja!

  VastaaPoista