tiistai 20. maaliskuuta 2012

talo
Went to say hello to my friends who are renovating 100 years old wooden house. That house has seen a lot, there are marks and drawings and graffitis on the walls and doors and floors.
They build it up now, piece by piece. Listening to the old house, respecting it´s soul. Making it as a new home. Adding some little luxury, like inside toilet. (they used to be in the back of the yard.)
And i admire their patience and enthusiasm to work for it.
*
Kävin moikkaamassa kavereita työmaalla. 100-vuotias talo, joka on nähnyt yhtä sun toista. Siitä kertovat ovista ja seinistä löytyneet piirrokset, tekstit ja spreijaukset, joka vuosikymmeneltä terveisiä.
Villi ja vapaa puutalokortteli, jota nyt kunnostetaan. Laitetaan ihan sisävessat, ja rempataan kaikki lattiasta kattoon.
Minusta se on kyllä hienoa. Että jaksavat rakkaudella ja suurella kärsivällisyydellä rakentaa taloa pala palalta, kunnioittaen sen vanhaa sielua.
Tällä kodilla on jo monta tarinaa, ja mitä kaikkea se vielä saakaan nähdä, kuulla ja kokea.

4 kommenttia:

 1. Annikki vaiko joku siellä Hesassa?
  On se vaan niin hyvä ja hienoa, kun vanha kunnostetaan (kunhan ei liikaa). Minusta Suomella ei olisi varaa yhdenkään vanhan rakennuksen menetykseen.
  Katkeraa on seurata Tampereella ihanan vanhan makasiinihallin alasajoa, jossa on ollut jopa ooppera joskus. Ei voi käsittää, ei sitten millään.

  VastaaPoista
 2. Liivia, Annikki! minustakaan ei olisi varaa tuhota vanhoja. niitä on mennyt nurin jo muutenkin mihin milloinkin.
  liikakunnostamista en myöskään ihaile. isäni juuri kertoi vanhasta kivi/puutalostaan jossa asuu Tampereella. samassa talossa on tehty perusteellista remonttia toiselle asunnolle, ja hävitetty mm. vanhat kaakeliuunit. aaaargh, miten jotkut vielä voi? luulin että sen suuntainen tuhoamisvimma olisi jäänyt jonnekin 60-luvulle..

  VastaaPoista
 3. Katkera turkulainen ilmoittautuu myös. Täälläkin puretaan edelleen kauniita puutaloja siihen vedoten, että ne ovat huonossa kunnossa. Argh! Viime vuonna meni kaunis sininen puutalo läheltä jokirantaa, joka oli mun mielestä tosi hyvässä kunnossa.

  Vanhat talot ovat parhaita.

  VastaaPoista
 4. It is a hard work, but after that the house is your home, more yours than others...and a jewerly as a 100 year house...is a treasure.

  VastaaPoista