torstai 1. maaliskuuta 2012

on my way

Yesterday it happened, that the sky was blue, water was drip drop dropping from the roofs, and it felt like spring for a moment. Everything looked so good, i was happy about the sun and the sea and the city and the whole life. I was even happy about the pure white snow.

I´m just reading a book which is kind of a scifi-story about the world after a big nature catastrophe. In that world the global warming has changed everything, there is no snow or ice any more, there are fights about pure water.
So. I am actually really happy about this world with the snow and all water. And i hope it also stays like this.
*
Eilen sattui sitten niin että taivas olikin yllättäen täysin kirkas ja silmiään sai siristellä kirkkaassa auringonvalossa. Rännit tiputtelivat vettä, ja hetken aikaa tuntui siltä kuin kevät olisi, jos ei nyt ihan täällä, niin ainakin käymässä. Kaikki näytti niin hyvältä, koko kaupunki ja meri sen rannoilla, olin iloinen jopa valkoisena hohtavasta lumesta.

Luen parhaillaan Emmi Itärannan Teemestarin kirjaa, ja siinä maailmaa kuvataan suuren luonnonkatastrofin jälkeen. Kun lumi ja jää kuuluvat kaukaiseen historiaan, ja puhtaasta makeasta vedestä käydään sotia. Niin että yhtäkkiä havahduinkin taas siihen, miten itsestäänselvinä sitä pitää joitain asioita, kuten nyt esimerkiksi puhdasta vettä ja vuodenaikoja. Ja että koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä pieniä muutoksia, jotta tämä maailma myös tällaisena pysyisi.

11 kommenttia:

 1. lovely pictures. Here, unfortunately we had not much snow.

  Have a nice evening!

  VastaaPoista
 2. Vastailin huvikseni aurinkolistaasi, voit käydä katsomassa :)

  VastaaPoista
 3. Kevät on näissä kuvissakin, ihanaa. Tykkäätkö Teemestarin kirjasta? Minä tykkäsin siitä kovasti. Siinä oli niin kaunista kieltä ja niin kiehtovasti rakennettu tulevaisuuden maailma. Pelottavaa.

  VastaaPoista
 4. Huomaan puhuvani lapselle joka päivä keväästä, sen merkeistä. En tiennytkään, että mulla on tällainen oma luontoradio:) No, kivaa vaihtelua, lukea mahdollisia kevään merkkejä kuin kauhistella pakkasta ja lumen määrää.

  Minuakin kiinnostaa, millainen tuo Teemestarin kirja on. Oliko kirja mieleen?

  Tykkään sinun Helsinki- kuvista. Varsinkin eka on ihana, ihana.

  VastaaPoista
 5. Ilse, hello there! we had. and we still had. and they say it´s not over yet, more to come..
  Have a nice weekend you too!

  SARI, hei kivaa, käynkin kurkkaamassa:)

  Kirjailijatar, en ole vielä ihan lopussa, mutta tykkään kyllä. aika hurja maailma. ja hyvin kirjoitettu, ei liian osoittelevasti, vaan ihan todentuntuisesti. ja kaunista kieltä on kyllä.

  Celia, voi kiitos Celia! mä seurailen kans kevään merkkejä, ja odotan että koska se oikein tosissaan rysähtää..
  Hyvä kirja on, vielä kesken tosin. hyvin laittaa akatuksia liikkeelle, mietityttää tämä maailman meno, ja mihin se tästä vielä muuttuukaan. kandee lukea!

  VastaaPoista
 6. akatuksia? no jonkinlainen sana se on sekin, tarkoitin kyllä ennemminkin aJatuksia..

  VastaaPoista
 7. Kyllä se kevättä jo on! En suostu enää muuhun.

  Hesan divarien ikkunat on aina kovin houkuttelevia. Ostaisin aina vaikka mitä, mutta kun on muutakin matkaraahattavaa niin yhteen pistän rajan. Aina joku kirja tarttuu kuitenkin mukaan.

  VastaaPoista
 8. Liivia, no on se. täytyy sen olla;)
  Mun viime aikaiset vierailuni divareissa on olleet enemmänkin sen tyyppisiä että olen kiikuttanut sinne kirjoja. yritän pysytellä tällä linjalla, nyt täytyis toden teolla tehdä tilaa toisentyyppisille romppeille kotona.

  VastaaPoista
 9. the sun you sent to us is coming right back at you! yeahy!

  which book is that, what is it called?

  lovely weekend

  VastaaPoista
 10. happy for you cause sunshine is so very nice! here it's been grey for a week now. :(

  and that book sounds pretty scary to read...
  i love seasons and i hope they will stay...

  VastaaPoista
 11. sarapirat, the book is from a finnish author Emmi Itäranta, and called Teemestarin kirja. it´s brand new, and not translated to any other language, at least yet.
  It was a wonderful sunny weekend, i hope you also got some sun and energy!

  mieke willems, sunshien really makes a difference. it was so long so grey in here too, i almost forgot how the sun looked like.. but now everything get´s better again. and i must say i also like seasons, all 4. the spring maybe most.

  VastaaPoista