perjantai 23. maaliskuuta 2012

on the ground
I have started new yoga. The best moment in the class is when we are lying on the floor, and the yoga teacher says;"Let the ground hold up your weight, you don´t have to hold up anything, the ground will carry you." Such a relieving thought, the ground will hold me up.

Something is also growing from the ground already, i saw leaves from sinivuokko (common hepatica?) , and something is growing in the pot too. I just can´t remember what did i sow in that one; basil, coriander or parsley. Soon i will find it out.
But now i go out, it´s beautiful sunshine and blue sky!
*
Olen aloittanut uudenlaisen joogan. Parasta siinä on se hetki kun maataan lattialla ja joogaopettaja sanoo;"Anna maan kannatella painoasi, sinun ei tarvitse kannatella mitään, maa kantaa."
Miten pieni ja miten helpottava ajatus. Minun ei tarvitse kannatella mitään, maa kyllä kantaa minut.

Ruukkuun kylvämästäni maasta versoo jo jotain vihreää. En muista mitä siihen kylvin, mutta se on joko basilikaa, persiljaa tai korianteria. Pianhan se selviää.
Ja toisesta maasta puskee esiin jo sinivuokon lehtiä. Kuinkahan pian ne kukkivat..?
Nyt ulos, maata jalkojen alle ja aurinkoa nenän päälle!

8 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanasti sanottu.
  Maa kantaa. Odotan niitä aikoja, kun voi maata nurmikolla ja katsella taivasta. Olla vaan, hengitellä ja antaa maan kantaa.
  Kuulostaa hyvältä joogalta.

  Kiitos ihanasta kortista!!
  Halauksia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minustakin se on ihanasti sanottu, toistelin sitä mielessäni oikein monta kertaa, ja joka kerralla se tuntui kauhean helpottavalta ja keventävältä ajatukselta.
   Kävelin tänään maan alta paljastuneella nurmella, olihan se vielä aika litsis-lätsis. mutta pian sillä voi jo makoilla ja katsella taivasta!
   halauksia sinne myös!!

   Poista
 2. Itse asun vielä varsinaisessa lumilandiassa, tuntuu kun meidän piha ja nämä seudut olisivat aina viimeisiä lumisia. Kaupungilla oli täys kevät ja kun hyppäsin bussista pois kotikonnulle, niin sai taas nilkkoja myöten sohjossa tarpoa, ärsyttävää.

  Mä en ole saanut aikaiseksi viljellä mitään, nyt harmittaa kun katson sun elämänalkuja. Näissä kuvissa on niin kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täälläkin vielä lunta, tänään oli tennarit ekaa kertaa talven jälkeen jalassa, ja jalat märkinä.. se tosin kertoo yhtälailla siitä että mun tennarit on ikivanhat ja reikäiset. mutta oli siis aikamoisia lätäköitä ja loskaratoja merenrannassa kun tassuttelin.
   Vihanneskrassia ehtii aina kylvää ja sehän on nopeaa kuin mikä! mä ajattelin laittaa sitä vielä. se on niin helppo ja hyvää vaikka leivän päällä.

   Poista
 3. Näyttäisivät basilikalta nuo sirkkaset minun silmääni.

  Sinivuokon lehdet kai talvehtivat vihreinä, minä myös olen nähnyt niitä jo pilkistelevän sulista paikoista. Ei siihen kukkien puhkeamiseen ole kuin hurahdus enää. Toivottavasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saattaapa hyvinkin olla basilikaa. myös muista ruukuista on alkanut pilkistellä erinäköisiä versoja.
   Yöllä satoi taas lunta, mutta jospa ne sinivuokot siitäkin selviää..

   Poista
 4. Minun tuli nyt ikävä vanhan talon sinivuokkoja. Niistä tiesi aina, että kevät on tulossa. Ne olivat aina ensimmäisiä.

  Ja kuule, emme ole vieläkään kylväneet. Huomenna on pakko. Mitä mä lupasin, että me kylvetään. Oliko se basilika, herne ja krassi vai mitä....No, jotain heitetään multiin.

  VastaaPoista
 5. näin toissapäivänä jo monta krookusta aurinkoisella läntillä puistossa. ne taitaa täällä kaupungissa olla ensimmäiset. jotkut tosin uhoavat nähneensä jo leskenlehtiä, mutta minä kyllä en oo vielä nähnyt.
  Kaikki noi mainitsemasi kylvämykset kuulostaa hyvältä! ei muuta kun multiin vaan:)

  VastaaPoista