sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

i got Bangkok in my mind

 I was washing laundry today. In a plastic bucket like about one year ago in Bangkok.
Although then i was washing laundry in the backyard of an old wooden house, under the blossoming bougainville. It was hot and steamy day. The feeling of wood and earth under my bear feet. Little lizards next to the windows. The sound of an old fan humming near me.

Suddenly i got the city in my mind. How we used to go by the river in the evenings, have fresh mango juice, and watch the older ladies doing aerobic with very loud disco music.
All those streets and rivers and canals. All that green and growing, dusty and noisy, all that hullabaloo and all that silence. Colors, light and smells. How amazing it was to live in the middle of a big city in an old wooden house,  surrounded by a little garden paradise.
I liked that city.
*
 Pesin tänään nyrkkipyykkiä. Mielessäni matkustin takaisin Bangkokiin, takapihalle jossa pesin nyrkkipyykkiä muovisoikossa noin vuosi sitten, bougainvillen kukkiessa pään yläpuolella. Kuuma ja kostea ilma, pienet sisiliskot ikkunan välissä. Puulattia paljaiden jalkojen alla, ikivanhan tuulettimen hiljainen hurina.
Tuoretta mangomehua joenrannassa, minne naiset kerääntyivät joka ilta jumppaamaan diskon tahtiin. Keikkuvat taksivenematkat, hassut puulattiaiset bussit, torit ja kojut. Kaikki se vihreä, vehreä, tuoksuva, haiseva, pörinä ja hiljaisuus. Että keskellä Bangkokia saattoi asua vanhassa puutalossa ja sulkea porttien taakse katujen vilinän.
Minä pidin siitä kaupungista.

11 kommenttia:

 1. IHANA BUSSI.

  En ole ikinä käynyt noilla mainkaan, mutta halu on herännyt jo hyvä tovi sitten. Ei se muakaan siis pelkkä pohjoinen kiehdo :), tuonne kolkalle pitäisi päästä.

  Kiitos kuvista ja mielikuvasta!

  VastaaPoista
 2. huhheija miten hieno tuo omakuvaparikuva!

  Mulle jäi ihan eri fiilis tuosta kaupungista. Puutaloja näimme retkillämme, mutta oma osoite oli pilvenpiirtäjäjien keskellä kerrostalossa, jonka kattouima-altaassa lilluimme eri vuorokaudenaikoina. Aamulla palvelija tuli avaamaan verhot, eikä heitä saanut tervehtiä (sain siitä puhutteluun).
  Se ei ollut hotelli, vaan siskoni hulppea asunto.

  Olihan sekin mielenkiintoista, mutta jos olisin itse valinnut asuinpaikkani, olisin valinnut sinun tavoin.
  Eikä edes nähty puulattiaisia busseja, vaikka busseillakin mentiin.
  Olin kaupungissa kolme viikkoa, mutten ihastunut. Oli kyllä hetkensä sielläkin ja hieno reissu sinänsä!
  (tämän kaiken olen tainnut sanoa ennemminkin)

  VastaaPoista
 3. wauw...
  that house and that garden
  looks wonderful!
  I can imagine that you liked it
  all that green in the middle
  of a town, the contras
  ....
  beautiful post

  VastaaPoista
 4. maijja, busseja oli monenlaisia ja monenhintaisia. minä tykkäsin noista ns. tavallisista busseista joissa oli puulattiat ja ikkunoista saattoi tuulettaa kyynärpäätä.
  Kyllä noille kulmille kannattaa lähteä. on siellä niin paljon ihmeteltävää:)

  Liivia, sehän siinä onkin että noinkin isosta kaupungista voi saada niin monta eri kuvaa. mun ennakko mielikuva Bangkokista oli se sellainen pilvenpiirtäjä-suurkaupunki. ja kyllä me sellaisellakin alueella psitäydyttiin (ja aika nopeasti pois..) mutta ehkä just siksikin ihastuin siihen kaupunkiin, kun sieltä sitten löytyikin vaikka mitä kiehtovia kulmia ja tarinoita.
  yllätyin itsekin miten paljon siihen tykästyin.

  Patrice A., i was amazed how green that city was. and there were we stayed, we heard the rooster every morning, and had that little garden around, and it was still in the middle of the city.

  VastaaPoista
 5. Voi että! Minä olen jotenkin ajatellut Liivian kertoman tavoin, että se on pilvenpiirtäjäkaupunki. Mutta ei tietenkään se ole pelkästään sitä, vaan kuten sanoit kaikissa isoissa kaupungeissa on kaikenlaista.

  Tuosta sinun Bankokistasi voisin pitää todella paljon. Kun löytäisikin aina nuo aidot paikat.

  Tuo teidän parikuva on huikean hieno!

  VastaaPoista
 6. Niin hienoja kuvia!!!

  Se on jännä miten vahva kuva kaupungista syntyy. Minulle Bangkok, jossa en ole koskaan käynyt, on värivalojen ja surraavien, meluisten teiden kaupunki.
  Toisaalta leffoista olen taas saanut sellaisen vähän hämyisen jopa romanttisen kuvan. Sinun tarinoiden kans kuulostaa tosi mielenkiintoiselta paikalta.
  Tykkään tuosta nimestä Bangkok. Bangkok.

  VastaaPoista
 7. So beautiful back memories...sometimes is so good to be able to go back and remember those moments...

  VastaaPoista
 8. Kirjailija, ihan hakusella mekin mentiin, ja aika kerrasta osuttiin "oikeaan" paikkaan. Myöhemmin kierreltiin kaupunkia jokea ja kanaaleja pitkin paateilla, ajeltiin busseilla ja käveltiin. kyllä sieltä niin monenmoista löytyi. Ja olihan se huimaa että niin isossa kaupungissa keskellä kaikkea saattoi herätä kukonlauluun matalassa vanhassa puutalossa..

  Celia, kiitos Celia! epäilemättä se on kaikkea tuota mitä sanoit. ja sitten mulla on tää "mun" Bangkok; matalaan painuneita vanhoja puutaloja, sisäpihoilla pikku puutarhoita, jätti-varaaneja sillan kaiteella aurinkoa paistattelemassa, mies telttansa kanssa kanaalin varressa jne.. kyllä sinne paljon mahtuu kaikenlaista:)
  Ja on sillä kaupungilla kyllä kiva nimi. Bangkok. vähän kuin joku eksoottinen eläin tai hedelmä..

  ibb, it´s really nice to able to go back in memories. photos are very helpful in this:)

  VastaaPoista
 9. wow, made me miss bangkok too!
  in what area did you stay?
  mango juice! thai ladies doing aerobics!

  papaya salad. the smell of incense at the temples. the flowers tied for the shrines...
  mmmm.

  VastaaPoista
 10. sarapirat, oooh that green papaya salad! i totally lost my heart for that one! and all those fresh tasty fruit and vegetables, so yammy yammy yammy..
  I had to check from the map, i think the area was Phra Nakhon. very near the river, near the "gym-park" ;) where have you stayed in Bangkok?

  VastaaPoista
 11. laundry is one of those things that also make me remember other cities where i've lived. these daily little things...is what i miss the most always about other cities.
  never visited bangkok, but now i really want to :)
  beautiful photos outi!!

  VastaaPoista