perjantai 25. marraskuuta 2011


Oh well, i start to feel November in my bones, it gets heavier. I think it´s about time to wrap myself warm and get a nice spot to hibernate over the winter.
I red once again my favorite Moomin book from Tove Jansson, November in Moominvalley. There it´s all said, what it needs to say about November. And very nicely said indeed.

We got a winter tree in our inner yard. That´s already a tradition. Ok, it´s a bit a christmas tree with the lights, but i think it´s still too early to talk about christmas.. For me it´s a Winter tree, and i enjoy the lights. Every light i can get nowadays..
*
Uh huh. Nyt alkaa marraskuu tuntua. Alkaa olla se hetki käsillä kun voisin kääriytyä vilttiin ja painua talvilevolle.
Luin jälleen kerran suosikkikirjani Muumilaakson marraskuu. Luen sen lähes joka vuosi näihin aikoihin. Taas löysin jotain uutta, samastuin milloin kehenkin. Se lempikirjoissa on parasta, niihin ei koskaan kyllästy, niistä löytää aina jonkin uuden kulman.

Meidän sisäpihalle on taas ilmestynyt talvikuusi valoineen. Vaikken mikään hillitön jouluihminen olekaan, tämä kuusi on minusta kiva perinne. Ja sitäpaitsi sehän on Talvikuusi. Joulusta puhuminen on minulle vielä hieman liian aikaista..
Imen itseeni nyt kaiken valon minkä saan.

6 kommenttia:

 1. meidän taloyhtiömme on niin hidas,että kuusi tulee varmaan vasta jouluviikolla. Saisi tulla jo nyt meillekin sillä se on yleensä hyvin hillityn kaunis ja toisi pientä lumoa pihalle.

  Ihanat tintit tuossa alenpana:-)

  VastaaPoista
 2. Teidän sisäpiha on ihana!
  Meidän entisessä kodissa oli piha täynnä joulukuusia, se meni jo vähän överiksi. Plus ne siniset värivalot, auts.

  Muumilaakson marraskuu on kyllä hieno. Siihen ei tosiaan koskaan kyllästy. Meillä on just menossa Näkymätön lapsi- tarina.

  VastaaPoista
 3. kerttu, tai jos se tulis vasta loppiaisena? olisitte ainakin hyvin originelli taloyhtiö;)

  Celia, voi kiitos, kyllä minäkin siitä tykkään:) ja juu, riittää ihan tuo yksi kuusi. mä muistan ne teidän kuuset..
  Mä luin vielä Taikatalvenkin. nyt olen hyvin varustautunut tulevaan. seuraavaksi voisinkin taas lukea Näkymättömän lapsen..mä en sitä ikinä lapsena tajunnut. mietin vaan että mikä sen on tehnyt noin araksi ja hiljaiseksi, miksei se naura. vanhempana ymmärsin taas vähän enemmän..

  VastaaPoista
 4. dear outi,
  i said it before, i think i forgot the real northern autumns and winters.
  and even here, the dark is having its effect on me. still, the days are usually sunny.
  i hope you find the light and the warmth you need to keep it up.
  hibernating, at least partially, is not a bad idea! sleeping and resting more...
  and you have the sweetest visitors every mornig!

  VastaaPoista
 5. sarapirat, i also think hibernating is a good idea. i´m working on it already, sleeping a lot. and if not sleeping, eating;)
  lots of light and warm thoughts for you too dear Sara <3

  VastaaPoista
 6. Minä odotan, että koska meidän pihalle ilmestyy kuusi. Viime vuonna sellainen ainakin oli täällä. Minustakin kiva perinne.

  Onko tuo himmeli? Minä en voi käsittää että tänään on ensimmäinen adventti. Tuntuu, että joku pihisti minulta koko syksyn. En osaa yhtään ajatella joulua.

  VastaaPoista