torstai 10. marraskuuta 2011

farewell


Far away on the fields we saw something white; swans! They gathered there together to plan their long journey to the south. Later the same day when we in the woods hunting mushrooms, we heard the honk-honk-honk choir, those swans flew over, heading to the south.
Bye bye swans, have a good journey! See you next spring again!
(sigh)
*
Nähtiin jotain valkoista kaukana pelloilla. Meni hetki ennenkuin hahmotimme pitkät kaulat; joutsenia! Siellä ne pitivät kokousta, suunnittelivat tulevaa matkaa, kuka ottaa ohjat ensimmäiset parisataa kilometriä, missä seuraavaksi levähdetään..
Myöhemmin samana päivänä kun oltiin metsästämässä sieniä, kuultiin honk-honk-honk-kuoro taivaalta. Siellä ne menivät, kaulat kohti etelää.
Hei hei joutsenet, turvallista matkaa! Nähdään ensi keväänä taas!
(huokaus)

5 kommenttia:

 1. Joutsenten lähtö on kyllä jotenkin murheellista. Silloin sitä niin konkreettisesti tajuaa, että talvi tulee. Huoh.

  VastaaPoista
 2. Voivoi, joutsenten lähtö on minustakin surullista. Lähdöt ovat sellaisia, mutta lohduttavaa on, kun tietää niiden palaavan. Tuli mieleen sellainen kamala ajatus, jos linnut eivät palaisikaan keväällä....nyt lähti ajatusmylly käyntiin :)

  VastaaPoista
 3. Luulin, että lintuparat ovat lähteneet jo pois pohjolasta, mutta mikäs täällä ollessa kun nurmikin vielä vihertää.

  VastaaPoista
 4. I've never seen a swan flying yet, only ducs :)

  VastaaPoista
 5. Kirsikka, eilen juuri huomasin että lokkeja on Kauppatorilla paljon vähemmän kuin vielä hetki sitten. niistäkin osa on lähtenyt lämpimämpiin maihin. hei hei..

  Kirjailijatar, niin kyllähän ne onneksi palaavat. vaikka joka kevät olen aina yhtä vilpittömän hämmästynyt ja iloissani siitä että kevät ja linnut palaavat taas. ikäänkuin siinä todella piilisi se vaara että jonain kertana ne eivät tulisikaan..

  varista, monet ovat saattaneet lykätä lähtöään kun on ollut niin lämmintä. mutta kyllä ne tosiaan nyt ovat jo tainneet painua vhreämmille maille.

  at swim-two-birds, and very impressive is to see how swans start their fly. they are rather heavy birds, and it really needs some effort to get in the air. their wings also make very nice sound while the take off.

  VastaaPoista