keskiviikko 26. lokakuuta 2011

time goes by nothing changes
I visited one school today, meeting the schools theater group and telling something about actors work. It´s so funny how the memories of my own school time burst in to my mind immediately when i enter in to a school building. It doesn´t even have to my old school. What ever school.
I almost had to peek behind the corners to make sure my old gymnastic teacher is not there and thinking i have escaped from the class again..

Photos are from my home street, from the 50´s and now. Looks still the same..
*
Vierailin tänään koulussa kertomassa yläasteen näytelmäryhmälle näyttelijäntyöstä. Jännä miten koulurakennus ja sen ilmapiiri palauttaa välittömästi omat koulumuistot mieleen, vaikkei kyseessä olisi edes oma koulu. Melkein vilkuilin selkäni taakse ettei kai vaan liikunnanopettaja huomaa että olen taas lintsannut..

Kuvat ovat kotikadultani, ennen ja nyt. Mustavalkokuva lienee 50-luvulta. Eipä tämä ole paljoa siitä muuttunut..

11 kommenttia:

 1. Onneksi on otettu vanhoja kuvia! Nykyäänkin pitäisi enemmän kuvata normaalia katunäkymää kaikkienensa, mutta mua häiritsee kuvatessa rumat autot liikaa ja rajaan niitä liikaa pois. Joskus 50 vuoden päästähän ne olis varmasti arvokkaita muistoja nekin. Jos vaikka silloin ei ole enää autoja ollenkaan...

  VastaaPoista
 2. Vanhat kuvat on supermahtavia. Miten ne tuntuvatkin niin jotenkin...no se on sitä nostalgiaa, että tuntuu, että kaikki ihmisetkin olivat silloin paljon kauniimpia. Mulla ihan sama, että autot on hankalia kaupunkikuvissa, en tykkää ottaa niitä kuviin. Liikennemerkitkin on rumia. Sitä siis kaunistelee todellisuutta...

  Minun vanhoista kolmesta koulusta enää yksi on koulu. Toiset on siirretty ihan toiseen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 3. Liivia, ja niinhän mäkin olen tehnyt, rajannut autot pois. ne vie niin kohtuuttomasti tilaa katukuvassa. ovat useimmiten myös tolkuttoman rumia. mutta ihan totta, jos 50 vuoden päästä ei olisikaan enää autoja..

  Kirjailijatar, onkohan ne kuvaajat itsekin aikoinaan kaunistelleet todellisuutta? ovat varmaan? mutta mitä se niille on tarkoittanut. ehkä ne on esimerkiksi ihan tarkoituksella ottaneet auton kuvaan mukaan kun ne on olleet harvinaisempia..

  VastaaPoista
 4. Kaunis kotikatu, sinä onnellinen!
  Sun kaupun(k/g)issa on kivitalot ollut hyvissä käsissä, aina ihastelen ja ihmettelen, pidään kovasti!
  Ehkä jo huommena pääsen Kallion ja Kuunuhakan kävelylle... :)

  VastaaPoista
 5. Beautiful! I was just looking at old pictures of a nearby city yesterday, and it was bustling with life, everyone on the streets walking around downtown with all the original buildings all around them. Today the downtown is in need of repair and there are too many new buildings and not as many people are walking about.

  Glad to see your home street still looks the same!

  VastaaPoista
 6. Asut kyllä kadehdittavan ihanalla kadulla.

  Kun kävi nuorena mustavalkovalokuvauskurssilla, niin opettaja kehoitti aina kuvaamaan kaupunkia ja kaikkia rakennuksia, jotka tullaan purkamaan. Silloin se tuntui niiiiin tylsältä aiheelta.

  VastaaPoista
 7. Sinun katusi on niin kaunis!

  Mulla on vähän ristiriitainen suhde tuohon rajaamiseen. Toisaalta rumat autot, no autot yleensäkin, ärsyttää ja tahtoisin rajata ne pois. Toisaalta sellainen nostalgiavalokuvaus, josta kaikki tämän ajan merkit on poistettu ja sävytkin muutettu photarilla softiksi, ärsyttää ihan yhtä paljon.

  VastaaPoista
 8. yes, it is so strong those associations and memories of ours.
  even though there are many great memories connected to it, i usually feel happy i am not there anymore.

  VastaaPoista
 9. Things change but no so much, no so much as we could think.
  My home is in an old house, in an old part...probably the photo of the 50s will be the same...just we move, but no so much.

  VastaaPoista
 10. marika, on täällä onneksi vielä joitain vanhoja kivitaloja pystyssä, mutta paljon on myös vedetty sileeksi. harmillista. mutta sellaistahan se on.
  Kävitkö Kalliossa ja Krunikassa kävelyllä? :)

  Samantha, some corners also in here have changed a lot, and are changing all the time. and sometimes it´s just really good, to have a change. but if there is something really precious, unique built old houses, it´s too sad if they get torn down.. There should always be leyers in the cities, something from all different times.

  varista, välillä tuntuu ettei niitä edes millään ehtisi kuvaamaan. tämäkin kaupunki muuttuu niin hurjan nopeasti. hups vaan ja jossain on kuoppa, toinen hups, ja siinä seisoo iso uusi talo. kyllä mua on kans väliin harmittanut ette ole ehtinyt vanhoja kulmia kuvailemaan.

  Celia, kyllä minäkin tykkään. puolueettomasti sanoen, tämähän on kaupungin kaunein katu;)
  Ja kyllähän se rajaaminen muakin risoo. siis se että rajaan esimerkiksi autot pois. että miksen nyt pysty näkemään niitä yksinkertaisesti osana tätä kaupunkikuvaa. kun sitähän ne on. täytynee opetella. kohta kuvaan pelkkiä autoja. ja roskakatoksia. ja mainoskylttejä;)

  sarapirat, i´m also very relieved i´m not in any school anymore. especially that i´m not that young anymore, like those teenies were at the school. it was just too hard, all that insecurity.. boooh..

  ibb, some things change more than the others. and it´s also good that things change. but i must say i´m quite happy my home street has looked like this more or less the last 100 years;)

  VastaaPoista
 11. Kävin Krunikassa, kiitos uudesta sanasta :)

  VastaaPoista