sunnuntai 28. elokuuta 2011

woods and woody





The woods and the souveniers.

P.S. Woods rhymes well together with Woody. We saw mr Allen´s newest film about Paris, and it was lovely. Not bothering too much the grey brain cells, but offering beautiful views from Paris, and taking us to a fascinating time travel. One of my dreams.. traveling in time.. Which time would you travel..?
*
Metsä ja metsän tuliaiset.

P.S. Te joilla on Pariisin ikävä. Suosittelen sitä Woodyn uusinta elokuvaa. Mitään elämää suurempia ajatuksia ja analyyseja siitä elokuvasta on turha lähteä hakemaan, mutta pariisilaista tunnelmaa ah, se tarjoaa. Ja toteuttaa yhden unelmistani aikamatkustamisesta.. Mihin aikaan sinä matkustaisit..?

18 kommenttia:

 1. Me ollaan tänä syksynä kuljettu paljon metsässä. Sellaisessa pikkuisessa, mutta metsä se on pienikin. Siellä tulee rauhallinen, lohdutettu olo.

  Onpa mielenkiintoinen ja kutkuttava kysymys. Niin monta hienoa aikaa. Olen haaveillut vierailla 20- luvun Berliinissä ja 50- luvun Pariisissa. Entä sinä?

  Tuon Woodyn uusimman tahtoisin nähdä. Just vuokrasin sen aikaisemman ja ajattelin tänään katsoa.

  VastaaPoista
 2. Ihana sienikuva! Onnea saaliista.

  Mikään ei ole niin rauhoittava ja puhdistava ja lohduttava (kuten yllä mainittiin) kuin metsä <3

  VastaaPoista
 3. Tämä oli just nyt mulle; kauhea pariisi-ikävä on!
  Ajattelinkin tuota leffaa kun mulla olisi kohta vanhenevia lippuja, mutta kun en löydä niitä mistään...

  Tatti on kuvauksellinen sieni.

  Mä lähtisin belle epoque-aikaan Ranskaan tai Berliiniin ennen muurin purkua tai Casanovan ajan Venetsiaan tai
  20-luvun Pariisiin. Voisin luetella aika pitkän litanian, ehkä jatkan omassa blogissani...hyvä kysymys!

  VastaaPoista
 4. hmmm,
  maybe spring time or early autumn? paris paris paris, oh lalala
  i love your woods collection!
  did you eat them yet?

  VastaaPoista
 5. Hei hei,
  Onko nuo herkkutatteja? En tunne oikeen tatteja, mutta haluaisin löytää herkkutatteja. Jos ne ei oo vielä liian matosia. Me kyllä saatiin tosi hyvä sienisaalis viikonloppuna.

  Tykkäsin myös tuosta leffasta. Ja mulla on ollut sellainen olo, että voisin katsoa Woody Allenia vaikka kuinka monta leffaa nyt.

  Viihtyisää viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Celia, metsä on kyllä ihmeen rauhoittava. saa hyvin ajatukset toisaalle.
  Mä luin lapsena paljon kirjoja jotka sijoittui vuosisadan vaihteeseen, oli nyörikengät ja musliinihameet ja vaunut kolisi pitkin mukulakatuja. silloin olin ihan varma että mun olisi oikeasti kuulunut syntyä siihen aikaan.
  Mutta vanhemmiten on 20-luku kiinnostanut myös. ja entisaikojen Berliini tai Pariisi. oishan se kiehtovaa päästä kurkistamaan niitä kemuja..
  Tai ihan lähihistoriassa, minkälaista menoa oli Berliinissä ihan just muurin murtumisen jälkeen, koko se punk-meininki ja muu..

  minja, no kiitos! siellä olis ollut saalista enemmänkin haalittavaksi, mutta otettiin vain sen verran kun sillä kerralla jaksettiin kantaa ja syödä. täytyy mennä taas. täältä keskeltä kaupunkiakin pääsee loppujen lopuksi nopeasti metsään. onneksi.

  Liivia, heti kun leffa alkoi aloin ihan hyristä, niin ihana päästä pienelle matkalle Pariisiin.. tykkäisit varmasti kans!
  Pariisi on ollut monena aikakautena niin kiehtovan oloinen paikka. ja sitähän se on vieläkin. niin monet taiteilijat on sinne kerääntyneet.
  onkohan Berliini nyt se mikä muistetaan meidän ajasta taiteilijoiden kaupunkina, vai mikä..?

  sarapirat, we ate them all. we were 3 hungry hunters, and cooked them in the evening;)
  But we will go again, so many mushrooms this year in the woods. i missed a bit the berry-time, but now i´m´for the mush-mush-mushroooooms..

  Hanna-Päivikki, no hei hei! tattejahan siinä eri lajeja, muutama herkkutattikin löydettiin ja ne paistettiin ihan vaan voissa ja syötiin niinkseen. sitten oli mustatorvisieniä joista tehtiin kastike, ja loput tatit pilkottiin piiraaseen. mitä te teitte sienistä?
  Mukavaa viikkoa kans!

  VastaaPoista
 7. Minäkin haluan nähdä tuon Woodyn. Yleensä tykkään woodyista, muistan katsoneeni niitä jo aika pienenä. Silloin jotkut jutut vähän nauratti.

  Minä haluaisin myös 20-luvun Berliiniin, kuten Celia. Sitten voisin matkustaa johonkin Amerikan etelävaltioon sisällissodan aikoihin, 60-luku on kanssa ihana, joten sinne myös, vaikka Suomeen.

  Mutta minä en näytä ehtivän kunnolla metsään, pellolle jo pääsin.

  VastaaPoista
 8. definitely the Middle ages!!
  the wood looks so nice, great souvenirs too; you know their names?

  VastaaPoista
 9. Mä luulen kanssa että se on Berliini, jota jälkipolvet muistelee, ja New York ehkä myös.
  Pariisi tosiaan kiehtoisi nähdä mihin aikaan tahansa.

  Nyt lähden katsomaan Woodyn Pariisia...

  VastaaPoista
 10. Kirjailijatar, minäkin oon yleensä tykänny Woodyn leffoista. ensimmäinen jonka näin ihan elokuvateatterissa taisi olla Hannah ja sisaret. olin aika pieni silloin. Woody onkin kyllä tehtaillut filmejä aika kiitettävällä tahdilla, niissä riittää katsomista.
  Pelto on hyvä paikka kans! tosin sieltä ei taida löytää sieniä, mutta jotain muuta..?

  at swim-two-birds, wow, Middle ages! that would be a real adventure:)
  And yes, these mushrooms i know (personally hehee) tatti in finnish, and mustatorvisieni, which means black trumpet mushroom. isn´t that a nice name for a mushroom?

  Liivia, Pariisi ja New York epäilemättä pitää pintansa kaikkina aikoina. Ja on se Berliinikin kyllä aina ollut kiehtova.
  Jee, kerro sitten mitä mieltä olit Woodyn Pariisista:)

  VastaaPoista
 11. Liebe Outi! Diesmal hast du also Pilze gefunden?! Wie herrlich sieht das aus! Wie im Schlaraffenland!
  Ich reise gerne im Frühling oder Herbst, um den kurzen schweizer Sommer durch Ferien im warmen Ausland verlängern zu können. Deswegen mache ich Ende Woche nochmals eine Reise und fahre mit einer Freundin nach Kroatien und hoffe, dort nochmals baden und die Sonne geniessen zu können! Ich hoffe, dir geht es gut! Die Fotos von der Alp sind wunderwunderschön!

  VastaaPoista
 12. No niin, leffa nähty. En tiennyt siitä etukäteen mitään, paitsi että aikamatkailua ja Pariisissa...ja jotenkin mua ärsytti suurimmaksi osaksi aikaa ihan vietävästi. Olihan se mukavaa viihdettä, mutta mietin itsekin miksi mua niin ärsyttää.
  Woodyn Pariisi oli todella kliseinen, harmiksi ja onneksi siellä ei juurikaan "minun" Pariisiani vilahdellut. Kävi melkein niin, että se olisi voinut tappaa pariisikuumeen, jos se nyt ylipäänsä on tapettavissa.

  Ja belle epoque-aika, en mä sinne tahdokaan:D

  Anteeksi kun ole näin kriittinen, mutta kun nyt vain just tältä tuntuu...

  VastaaPoista
 13. Liebe Schanett, i was just thinking of you! wondering where you are, what you do:) Kroatia sounds very nice, i have heard it´s very beautiful there.
  Ich wünsche dir sehr sehr gut reise und geniessen sie die Sonne!!!
  here it´s raining like cats and dogs..well, it brings more musrooms at least;) <3

  Liivia, hei senkin ihana! saa olla kriittinen;D Ei se Woodyn Pariisi minunkaan Pariisi ollut. mutta mä olin ihan tyytyväinen ettei ollut. että ikäänkuin minä tunnen Pariisia "syvemmin", että se Woodyn Pariisi on se turisti-pariisi, joka sekin on vahvasti siellä kuitenkin läsnä. ja se mun Pariisi säilyy edelleen vaan minulla.
  Kun niitä varsin karikatyyrisiä hahmoja alkoi vilahdella, mietin ensin että onpas kyllä tehty yli. Mutta sitten hyväksyin senkin osana leikkiä. Sellainen aikuisten satuhan se oli. Mutta ei siitä silti tarvitse tykätä:)

  VastaaPoista
 14. joo woodyn pariisi oli se turistipariisi, ehkä tosiaan hyvä niin. voi olla ettei woodykään halunnut jakaa "omaa"pariisiaan, tai sitten sen rahoilla se hengailee vain juuri Lippsin tyyppisissä paikoissa itsekin:):)

  VastaaPoista
 15. ja, ich hatte heute morgen auch das gefühl:
  "Jetzt riecht die luft plötzlich nicht mehr nach sommer, sondern nach herbst." aber regnen tut es glücklicherweise nicht.

  es klingt nicht so, als hättest du meine postkarte aus lissabon bekommen? das ist schade, denn ich hatte eine auf dem flohmarkt gefunden, die ich unbedingt DIR schicken wollte! aber wer weiss, vielleicht kommt sie ja doch noch an?! ansonsten mache ich einen neuen versuch aus kroatien...

  VastaaPoista
 16. Minä kyllä myös tykkäsin Allenin uusimmasta, kaikessa kepeydessään ja turistikuvamaisuudessaan. Annoin sen olla viihdyttävän kepeä ja nauroin mukana. Mutta sen kyllä ymmärtää, että tuo elokuva voi helposti myös ärsyttää.

  Minä en ole koskaan haaveillut aikamatkustamisesta, tai en ainakaan muista. En edes osaa sanoa, mihin aikaan ja paikkaan tahtoisin!

  VastaaPoista
 17. Schanett, i got it! just now. Merci vielen mal, super schön postkarte! First i thought, oh schade, maybe there is a postman or a lady who also likes old postcards, but then it came! so nice surprise:)

  Maija, aikamatkailu on ajatuksena kiehtova, mutta jos olisi tosi kyseessä, saattaisin jänistää.. tai no enkä! ei kai sitä kovin montaa kertaa saisi siihen tilaisuutta;)

  VastaaPoista