maanantai 18. huhtikuuta 2011

shame
Disaster. Nightmare. What a shame.
I was shocked after the election results. And i was not the only one. I have the feeling we have never had this conservative and right wing politics in this country until now.
But. People must not get depressed. I must not get depressed. This made for sure people think about more what is wrong, why this happened, and what could we do better for the next time. Meanwhile we need to act.
I´m going to follow more about what´s going on in politics and make sure i´m taking part in every demonstration when it´s needed.
Four years to go for the next elections...
*
Ei mennyt ihan putkeen tämä. Lähti mopo käsistä. Nyt ollaan jo metsässä.
Näitä eilisiä vaalituloksia vielä kelailen. Ystävä keskeltä eurooppa ehätti jo kommentoimaan; nyt ollaankin sitten samalla viivalla kaikki euroopassa. Niin ollaan. Hävettää.
Mistä kumpuaa se paha olo ja kauna joka saa ihmiset äänestämään muukalaisvihan ja eriarvoisuuden puolesta.
Henkinen taantuma, konservatismi, pelko. Sanoja jotka nousevat mieleeni kun mietin vaalien tulosta.
Mutta tätä on demokratia. Kansa saa mitä kansa tilaa.

Jos jotain positiivista hakemalla hakee, niin tämä varmasti herättelee ihmisiä ajattelemaan mitä tässä maassa oikeastaan tapahtuu. Ja ehkä 4 vuoden kuluttua ollaan jo hieman viisaampia. Sitä ennen toki ehtii jo tapahtua paljon. Tai sitten ei yhtikäs mitään... Sen tosin päätin, että itse aion olla aktiivisempi, aion seurata entistä enemmän politiikkaa ja olla joka hemmetin mielenosoituksessa jos aihetta vaan annetaan.

12 kommenttia:

 1. UGH! I know what you mean! Didn't something similar happen in Sweden's recent election? At first I was really sad, thinking that maybe the whole world was turning too conservative. But maybe people (True Finns supporters) need to go through some bad times before they realize they were actually in a good place before? My heart will definitely be in Finland for the next four years!

  VastaaPoista
 2. Osuva kuva vaalitulokseen.

  Perjantaina mulle todentui, että hyvä voittaa pahan vain saduissa ja elämme täysin muualla kuin oikeudenmukaisessa maassa.
  Ihmisiä vaivaa rohkeuden puute. Kun yksi iso kiho sanoo, että asia on näin, muut vain nyökyttelevät ja piiskaa sille joka uskaltaa sanoa totuuden ääneen.

  Vaalit vain löi pisteen tän kaiken päälle. Tai huutomerkin tai minkä lie hälytysviivan.

  VastaaPoista
 3. Nyt ei edes harmita, että päätettiin skipata suomiloma tältä kesältä. Vaan on meillä tiedossa oman maan vaalit kesäksi joissa tulee olemaan vielä enemmän draamaa :)

  VastaaPoista
 4. Ehkä se "hyvä" puoli on tosiaan se, että ihmiset heräävät puolustamaan omia arvojaan (niitä vähän toisenlaisia -keskenään tietysti erilaisia- joiden puolesta kahdeksan kymmenestä kuitenkin äänesti), ottamaan selvää, keskustelemaan, pitämään demokratian elävänä. Pakko ajatella näin, koska neljä vuotta on todella pitkä aika.

  VastaaPoista
 5. hävettää-hävettää pahasti.

  karmeinta tässä on että, tämä on tämän maan arvomaailma.

  hävettää ja surettaa.

  VastaaPoista
 6. Joo,samoja mietteitä täälläkin. Kamalaa ajatella,että nyt me olemme sitten "True Finns" ulkomailla. Huh.
  No,minä voin ainakin sanoa että en ole mutta aika turhalta se tuntuu. Ei tässä touhussa tunnu olevan enää mitään järkeä..

  VastaaPoista
 7. ive missed out on your elections. this seem to be the general trend right now, how sad and worrying.
  i love these pictures though.

  and you are right, we need to keep finding that light place, this is what i keep repeating to myself lately.

  much love

  VastaaPoista
 8. Minuakin hävettää. En osaa olla kulkematta kadulla ja laskematta, että joka viides. Tuokin ja tuo. Tuntuu niin kummalliselta, että niin moni voi ajatella asioista niin eri tavalla. Ehkä tämä on tulosta pitkästä kehityksestä, jossa ihmisten välinen kuilu on vain kasvanut ja eriarvoistuminen raaistunut...ikävää, että paha olo, pelko ja kateus kanavoituvat näin.

  Hieno tuo ensimmäinen kuva.

  VastaaPoista
 9. Samanlaisia ajatuksia on pyöritelty täälläkin. Ja tuntuu, että aika moni jakaa nyt myös ajatuksesi siitä, että aikoo itse olla entistä aktiivisempi. Siitä kertonee nyt esim. vihreisiin liittyneet sadat uudet jäsenet. Jos jokin on positiivista niin se juuri, että nyt persujen vastavoimatkin nousevat ääneen entistä voimakkaammin. Neljän vuoden päästä katsotaan sitten taas. Ja presidentinvaalit on jo aiemmin!

  VastaaPoista
 10. Häpeä, kauhu ja pelko. Siinä ensimmäisiä tuntemuksia vaalituloksen jälkeen.

  Moni sanoo, että eivät nuo persut saa mitään aikaan. Minä en aliarvioisi heitä. Teollisuuden lobbarit osaavat kääntää poliittiseen peliin tottumattoman pään ja saada paljon pahaa aikaa. Puhumattakaan näistä vihaa lietsovista lahkolaisista. Ne pelottavat todella.
  Niin totta tuo, mitä sanoit ja mistä Lumikkokin puhui. On niin tärkeää tuoda omat arvot esiin, keskustella ja taistella niiden puolesta. Ei pidä vaijeta tai paeta helppoon eskapismiin.

  Kaunis ja vaikuttava tuo ensimmäinen kuva.

  VastaaPoista
 11. Minuakin hävettää ja hermostuttaa, jopa jotenkin lamauttaa.

  VastaaPoista
 12. Samantha, yes it happened also around the whole Europe. tjah, i hope this is something people have to go through before realizing this is not the way..

  Liivia, rohkeuden puute nimenomaan. surullista. se rohkeuden puute ja uskonpuute omaan itseensä kun sitten purkautuu peloksi.

  mizyena, no täältähän alkoi kaikki haluamaan just muille maille vierahille.. ei tänne kai kukaan juuri nyt kaipaa.

  Lumikko, kyllä tietynlaista herättelyä tosiaan jo tarvittiinkin, mutta aika lujilla arvoilla se nyt lyö kasvoille. katsotaan mitä tästä seuraa, ja reagoidaan!

  Ritva, niinpä. mutta kuitenkaan unohtamatta että meitä on monia jotka ajattelemme asioista eri tavalla ja se saa tulevaisuudessa kyllä näkyä ja kuulua!

  Niina, äh, joo. "true finns". voisivat ens alkujaan kehittää jonkun pätevämmän käännöksen. otan tuon nykyisen käännöksen jo loukkauksena..

  sarapirat, really stupid trend indeed. people never learn anything, eh?

  Kirjailijatar, jotain todella suurta pelkoa ja hätää tää tilanne munkin mielestä kuvastaa, sentään se tuli nyt ilmi. sitten kun vielä löydettäisiin jotain muita keinoja sen purkamiseen kuin viha ja aggressio..

  Maija, niinpä! jotain positiivistakin löytyy. asioiden täytyykin muuttua, mutta mihin suuntaan. aktivoituminen on aina hyvästä, ja keskustelu. sitä lisää!

  Celia, persuissa on varmasti ihan päteviäkin ihmisiä, mutta millä hemmetillä ne pitää ryhmäkuria sekalaisille sakilleen, jossa on jos jonkinlaista hahmoa. kyllä todella hämmentää kirjoitukset ihmisarvosta, maahanmuuttajista, ja ne kulttuuriset linjaukset..ööh..

  tanja, on mennyt pari päivää että vain luen hesaria ja pudistelen päätäni. tuntuu että monia ahdistaa. mutta näinhän se nyt on, ja sen kanssa elettävä ja toimittava. ja taisteltava omat kantansa kuuluviin myös..

  VastaaPoista