perjantai 18. helmikuuta 2011

there and back
Those three first pictures were the first things i saw in the morning just some days ago. They are from Bangkok.
Now we are back home in Helsinki. I look out from the window and it´s so bright. Sun is shining and we still have lots and lots of snow. It´s -20 degrees. It´s a bit different world here.
My head is full of images, thoughts and feelings from the last 2 months. I will share some with you, just need a bit time to adapt myself back to this northern rhythm ;)
*
Nuo kolme ensimmäistä kuvaa olivat ne kolme ensimmäistä asiaa jotka näin aamulla sängystä noustessani Bangkokissa. Ihan vain vielä muutama päivä sitten.
Nyt katson ikkunasta ulos kotona Helsingissä; voi tätä kirkkautta ja pohjolan valoa ja lumen määrää.
Iho ja keho mutisee vastalauseensa ulos mentäessä, vielä hetki sitten hikoiltiin kolmenkymmenen asteen helteissä, nyt pakkaudutaan pureviin pakkasiin.
Kaduilla on kovin rauhallista, liikenne verkkaista, linnut vielä vaitonaisia.
Pää täynnä kuvia, ajatuksia, tunnelmia. Niistä lisää kunhan saan taas kiinni tästä pohjoisen rytmistä ja hieman asetun ;)

10 kommenttia:

 1. Ihmisen mieli mukautuu hitaammin kuin fyysinen ihminen. On aina jotenkin shokki siirtyä ihan toisenalaisesta todellisuudesta toisenlaiseen. Toki ihan elimistöllekin shokki tuo lämpötilan muutos. Mutta mieli jää yleensä sinne matkalle pitkäksi aikaa. Varsinkin teillä, kun olitte niin kauan.

  Minä olen niin nauttinut tästä matkakertomuksesta, toivottavasti tulee vielä lisää kuvia. Ne rantakuvat näkyvät mun verkkokalvoilla koko ajan ne on jäänyt sinne.

  Teillä oli varmasti uskomattoman hieno reissu. Mutta mukavaa, että olet taas täällä :)

  VastaaPoista
 2. i look so forward to hearing your thoughts as you adjust to life back home. i LOVE that reflection shot, it is amazing.

  VastaaPoista
 3. Reissuasi on ollut todella kiintoisaa seurata! Mua kiinnostais tietää onnistuuko reppumatkaaminen ex tempore aikataululla (majapaikat ja matkaliput paikan päältä ongelmitta) ja millaisella päiväbudjetilla siellä pärjää?

  VastaaPoista
 4. Kirjailijatar, kyllä niitä kuvia vielä tulee, on tässä vielä sulattelemista. niinhän se on ettei sitä kaikkea aina tajuakaan siinä hetkessä, sitä eläessään. tulevat kaikuina perässä:)

  kitchu, thank you very much. and yep, i still have some photos to show.. ;)

  maarit, kiva kuulla. me ei tosiaan varattu mitään majoituksia tai lippuja etukäteen (muuta kuin lennot sinne ja takaisin tietty) ja hyvin meni. suuret juhlapäivät tsekattiin etukäteen ja oltiin alta pois, silloin on usein kaikki tukossa ja paikat buukattu.
  keskimäärin kahdelta hengeltä elämiseen meni yhteensä n. 15-30 dollaria/vrk. siihen sisältyy sitten jo yöpyminen, ruoka 3 krt päivässä ja pari jäätelöä tai olutta illalla;) juniin ja busseihin meni ylimääräistä, muttei nekään paljoa maksaneet (esim. Kamputsan Siem Reapista Thaimaan Bangkokiin bussilla 7 dollaria. tosin kesti sitten 11h..)
  mutta me asuttiin kyllä aina hyvin vaatimattomasti, mukavasti kylläkin, perheiden pitämissä guest houseissa tms.

  VastaaPoista
 5. Mukavaa kun olet taas kotona!
  Teillä oli varmasti melkoisen kiva reissu.

  Noita kuvia katsoessa tuntuu jotenkin hullulta, että minäkö se olin joka olin joskus tuolla. Iholle ei jäänyt mitään muisti jälkeä, vaikka kuukauden olin.

  VastaaPoista
 6. I really like the reflection shot too!

  I hope you transition back into life at home smoothly and can't wait to hear more about your trip :)

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen nauttinut kovasti matkakertomuksestasi, kuvineen, sanoineen ja äänineen. Monta kertaa palannut tänne.
  En ole koskaan ollut tuolla päin maailmaa, jännä kuinka näissä kuvissa on nyt mukana ne äänet, jotka kuulin
  tuutuutuu: ssa. Toisaalta oli ihana sulkea silmät ja vaan kuunnella ääniä.

  Tämä Suomen kylmyys tuntuu varmasti aika henkeäsalpaavalta kaiken lämmön jälkeen. Onneksi on valoa ja tieto tulevasta keväästä.

  Ihana, kun olet tullut takaisin!!!

  VastaaPoista
 8. Liivia, kiva olla kotona! ja täällä blogimaailmassakin, nähdä taas tuttuja:)
  on mullakin paikkoja missä oon ollut, mutten juuri muista siitä mitään. ja paikkoja joissa oon käynyt vain kääntymässä, mutta ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen. hassua.

  urbanresearch, thank you! and yes, it has been quite smooth so far;)

  Celia, niin mukava kuulla:) tuutuutuu:hun laitettiin ja vielä laitetaankin myös lisää ääniä ja kuvia. molempia tuli tallennettua matkan varrella jonkin verran.
  pakkaseen on kyllä niin tottunut että ei se tainnut olla kuin eka päivä paluun jälkeen kun kirpaisi, nyt menee jo vanhalla rutiinilla huopikkaissa heiluen..
  kiva nähdä!

  VastaaPoista
 9. ah, you're back :) i also prefer to stay in one place for a while to get to know the landscape, the locals, the coffeeshops...instead of trying to go to as many countries as you can in a short period of time. i just got back from a short vacation. back to snow, snow, and more snow and subzero weather, which is ok with me too :)

  VastaaPoista
 10. tervetuloa takaisin reissulta!

  VastaaPoista