sunnuntai 21. marraskuuta 2010

snow music
I actually wanted to write about snow. It came yesterday. But i´m thinking of music, and how strong, personal and important it is.
There are different songs for different moods. Songs that give the power, songs that calm me down, songs that take me somewhere far away.
Some songs i can listen over and over again, never getting tired on them. This is one of them. The video is also so cute.
*
Minun piti kirjoittaa lumesta. Se satoi eilen. Mutta ajattelenkin musiikkia. Ja sitä miten henkilökohtaista, voimakasta ja tärkeää se on.
Arkailen puhua lempimusiikistani, niistä lauluista ja kappaleista jotka vievät mukanaan, nostavat ihokarvat pystyyn, keinuttavat jonnekin toisaalle.
Vieläkin muistan miten lukiossa eräs poika teilasi lempibändini musiikin totaalisesti, se tuntui fyysisesti pahalta, niinkuin minulta olisi viety jotain arvokasta.
On niin paljon hienoa musiikkia maailmassa. On voimalauluja, on lauluja joita en pysty enää kuuntelemaan koska niihin liittyy niin paljon. On lauluja joihin en kyllästy koskaan. Tämä on yksi niistä. Videokin on aivan ihana.

12 kommenttia:

 1. Your images captures quite beautiful the urban winter; made me think back to when I lived in Oslo. And Kate, stunningly beautiful, and the video always makes me laugh! Happy Sunday!

  VastaaPoista
 2. Kate Bush on minunkin elämässä pysyvästi, sen musiikissa on jotain ajatonta ja kestävää, juuri sellaista mihin ei kyllästy. Mulle viime vuosina ollut tärkeä se Aerial-levy, siitä etenkin How To Be Invisible ja Pii.

  Mulle kävi kumma juttu tuossa vuosi sitten: sain musiikki-burnoutin. Luulen että se tuli siitä kun kuuntelin töissä musiikkia 7h päivässä (oli vähän pakkokin). Kun jäin pois töistä, lakkasin kuuntelemasta musiikkia melkein vuodeksi. Nyt olen alkanut pikku hiljaa taas kuunnella sitä, mutta en ole vieläkään täysin "parantunut": enimmäkseen olen hiljaisuudessa.

  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. woooheeee!
  it is so funny you posted this song,
  because a few months we had an assignment to make video clips during the creative process. the video clip was supposed to tell something about ourselves. and this one guy did a clip on this song.
  and we keep making jokes about it. and we sing it often in the studio! just last day again...

  and snow. how beautiful, the stillness it brings. ♥

  VastaaPoista
 4. Onpa upeita kuvia, niissä on lumen taju.

  Minäkin pidän tuosta laulusta. Minulla on vain vähän voimalauluja, tai artisteja, joita kuuntelen uudelleen. Muutenkin taidan kuunnella nykyään todella vähän musiikkia. On sellainen aika. Olen myös melko kaikkiruokainen musiikin suhteen, enkä osaa nimetä jotain musiikkilajia, josta erityisesti pitäisin. Joku vaan kolahtaa, joku ei.

  VastaaPoista
 5. Mulle juuri tuohon Katen kipaleeseen melkein liikaakin muistoja (kuului miehen ohjelmistoon). Mutta hieno se on, ja video myös. En teilaa:)

  Sama juttu; lempimusiikista on vaikea puhua. Ainakaan julkisesti täällä. Jotenkin mulle melkein liian intiimiä.
  Niin ja se on kumma juttu, että jopa läheisille on vaikea myöntää tykkäävänsä jostain kappaleesta, joka ei ole niin...no arvostettu.

  VastaaPoista
 6. Lilli, it´s true that the winter is different in the city, you made me tinking of that.. and all the other seasons too.
  thank you:)

  Lumikko, Aerial on ihana levy, se on mullakin ollut kovassa kulutuksessa. Ja Pii on yksi lemppareista:)
  musiikki burnout kuulostaa kamalalta. onneksi olet hiljalleen toipumassa. ei liian isoja annoksia kerralla.

  sarapirat, funny coincident:) snow makes everything so calm, silent, pure. this i like. the darkness and the cold, na jaa...

  Kirjailijatar, kiitos! Lumen taju, se on niin kaunis kirjan nimenäkin. eikös se ole Peter Hoegin kirjan nimi vai rupesinko sekoilemaan?
  Mä kuuntelen kyllä kans välillä radiota ihan sillä etten aina jaksa paneutua valitsemaani musiikkiin. kun se vaatii kans joskus ihan omanlaisensa keskittymisen tilan. radio saa pärjäillä omillaan.

  Liivia, se on aika hurjaa miten vahvoja mielikuvia jotkut biisit luo, ei vaan pysty enää välttämättä kuuntelemaan vaikka ehkä haluaisikin. ne kuuluu johonkin menneeseen.
  Ja mulla on kans joitain kipaleita joita saan ihan rauhassa yksinäni kuunnella kun ovat niin "noloja" ;)

  VastaaPoista
 7. Hyvin olet saanut kuvattua talvisen marraskuun olemuksen!

  VastaaPoista
 8. …ow, can't wait for the snow!

  VastaaPoista
 9. It just started snowing here too! It's soooo beautiful, sigh.

  VastaaPoista
 10. Tämä laulu nosta AINA ihokarvat pystyyn ja sun lumikuvat kanssa, kiitos Outi!

  VastaaPoista
 11. it's a magical world

  VastaaPoista