lauantai 27. marraskuuta 2010

talvinen raportti

We went to the seaside at our little house. On the way we saw a hut built next to the sea, a very cosy looking one.
But pity for that bird house, it fell with the tree, just in the front of our cottage. Have to look for another place for it. There is still time, birds will come back in the spring..
I was actually wondering why haven´t that swan family moved to the south yet. Can you see them in the last photo? 2 adults and 4-5 kids. It´s getting really cold here..
*
Pakkanen paukuttelee (henkseleitään?). Väki kaivautuu koloihinsa, kuka minnekin; kallion koloon, kelopuun koloon, matalaan majaan merenrantaan.. Kääriydytään viltteihin ja peittoihin ja tilkitään ikkunat. Meillä tosin ikkunoista puhkuu viima niin että korvat lepattaa.

Miksei joutsenperhe ole muuttanut vielä etelään? Miten kova on täytynyt sen tuulen olla joka on kaatanut vanhan vahvan koivun juurineen rannasta? Missä myyrät asuvat kun routa jäätää maan? Tai kastemadot?
Eikö oravilla palellu varpaat? Missä lokit nukkuvat?

8 kommenttia:

 1. and i keep nagging about the snow and the cold-
  these kinda pictures become my drug for the month. the best substitute for the real stuff.

  would you sleep in the little cottage alone? i always wonder...since i am so scared of the dark myself.

  VastaaPoista
 2. beautiful photos! i can see that it's getting super cold over there! here too!

  VastaaPoista
 3. Minä olen miettinyt joskus samaa, että eikö noitten eläinten varpaat palellu? Ja linnut, kuinka ne voivat tareta hyisessä vedessä? Alin kuva on tosi kaunis.

  Me uskaltauduimme eilen ulos parikin kertaa. Minä tarkenin kyllä, mutta mietin, että koiran vatsa varmaan paleltui. Sillä kun ei ole siellä yhtään karvaa, pelkkä vaaleanpunainen kupu vaan.

  VastaaPoista
 4. Upeita talvikuvia olet nappaillut. Minä en tarkene tuonne kameran kanssa, näpit jäätyy heti.

  Mies tilkitsi teipillä kaikki ikkunat taas kerran. Silti heti kun viimaa, jostain tuulee sisään. Hormista kai. Mutta nyt en valita, on niin moninkertaisesti lämpimämpää kuin viime talvena meillä sisällä.

  Meidänkin järvellä oli jäätyneenä joutsen. Ei älynnyt lähteä ajoissa. Miksei niiden vaisto käske? Ihmettelen kanssa.

  VastaaPoista
 5. wow so much snow already. we're meant to get some snow in london tonight!

  VastaaPoista
 6. Oh no I hope they leave for the south soon!

  VastaaPoista
 7. Kaunista!!

  Minäkin olen miettinyt noita lintusten varpaita, eikö niitä palella. Meidän vanhan hauvamme tassut paleltuivat ainakin aina kovien pakkasten aikaan. En ole tainnut koskaan aikaisemmin nähdä marraskuussa näin monta talvitakkiin tai pikku villajakkuun pukeutunutta koiraa. Tärisevine pikku koipineen.

  VastaaPoista
 8. sarapirat, and today it was the coldest so far, -17 in the kitchen thermometer..brrr. but beautiful sun light!
  i think i could sleep there even alone, it feels so safe. the sea and the trees around, and other little cottages not so far..

  mieke willems, so now we need some extra woolen hats and mittens and beards! stay warm there:)

  kirjailijatar, sula vesi lienee lämpimämpää kuin ilma tällä hetkellä, mutta silti, kyllä luulis varpaiden ja räpylöiden palelevan. ehkä niillä on salaisesti pinnan alla lämpövuoratut kalossit jalassa..

  Liivia, kamera hyytyi eilen kun meni alle -15 asteen. eikä tarkene kyllä sitten enää näpitkään. kaunistahan tuolla nyt on, mutta ei siellä enää kuvata tarkene.
  Joutsenia käy sääliksi, pullako niitä houkuttelee tänne jäämään? jos joku on ruokkinut kesällä/syksyllä, niin luulevat että täällä pärjää.

  Melanie, snow is cool, makes more light to the winter darkness. enjoy!

  urbanresearch, me too. every winter there is some swan getting stuck in the ice. mostly they get rescued, but still. they really should fly to the south.

  Celia, ei oo kyllä oikein pikkukoirien keli nyt. meidän suomen pystykorva Kipinäkin käänsi vaan selkäänsä kun oli paukkupakkaset ja ulos piti mennä. olis se turkin puolesta pärjännyt, mutta tassut jäätyi. nosteli niitä kaiken aikaa ja halusi pian kotiin;)

  VastaaPoista