sunnuntai 22. elokuuta 2010

metsälläI hope you didn´t get scared of that snake there. I did, a bit.. We went mushroom hunting in the woods, and the first thing we saw on the path was this fellow, taking sun i guess. He was also a bit scared of us, so we were all actually a bit scared and just tried to pass by each others diplomatic and as quick as possible..
Otherwise we found what we were looking for; mushrooms and some blueberries. Also traces from elks and even from a bear. Or who else it could be, digging the earth with big paws next to a beehive? Looking for a honey i guess?
*
Mentiin metsään ja yllätyttiin. Lähdettiin metsästämään sieniä, mutta vastaan sihisi ensimmäisenä musta kyy. Säikähdettiin puolin ja toisin, ja hetken kirmailun jälkeen onnistuttiin ohittamaan toisemme jokseenkin tahdikkaasti.
Minä en ole hirvi, mutta se ei mene niille metsän kärpäsille jakeluun. Taisin tuoda kaupunkiin muutaman hiuksissani.
Muitakin mönkijöitä oli, tuli ja meni. Me löysimme viimein tatin poikineen, mustikoita ja kun takaisin tielle tultiin, oli vastassa kylämarkkinat. Lättyjä ja limua.
Hyvä saalis sunnuntaille.

14 kommenttia:

 1. Kerrassaan hieno tattikuva.

  Vaati varmaankin melkoista päättäväisyyttä mennä metsään moisen tervehdyksen jälkeen. Puistattaa..

  VastaaPoista
 2. Vastaavanlaisia karhuhavaintoja olen kuullut muiltakin. Mahtavaa!
  Hienoja tatteja.

  VastaaPoista
 3. oh wow, scary!

  but look at that lake and those beautiful, beautiful mushrooms on that plate. totally worth it, no?

  VastaaPoista
 4. I am really scared of them...and I found one of those in Finland last year...I get a great "surprise".
  Mushrooms look great!

  VastaaPoista
 5. what an exciting trip! i would have loved it :-)

  VastaaPoista
 6. Minttumaari, juu kyllä siinä hetki meni että pääsi ahkerasta tamppaamisesta eroon ja taas keskittymään muuhunkin kuin kippuralla oleviin juurakoihin ;)

  Nina, mä olen aina ihan innoissani jos näen jälkiä karhusta. tosin itse karhuun en välttämättä haluaisi törmätä..

  kristina, it was totally worth it! and i haven´t seen a snake for a long time, so even it was a bit scary, it was also very interesting:)

  ibb, yep, they are quite some "surprises"..

  at swim-two-birds, full show from the woods;)

  VastaaPoista
 7. Monenlaista vastaantulijaa siellä metsässä tapaa. Mökkeilen Saimaalla ja siellä on oikeasti ongelmana karhut. Toistaiseksi niitä ei olla nähty meidän kulmilla, mutta muutaman kymmenen kilometrin päässä sitäkin useammin.

  Hirvikärpäset terrorisoivat metsään menijää!
  Oi, tattejajakin olette löytäneet.

  VastaaPoista
 8. Hui, käärmeitä! Mulla on jäänyt lapsuudesta käärmekauhu, kun mökillä oli mummoni tarinoiden mukaan "aivan kamalasti" käärmeitä, joita piti sitten koko ajan pelätä. Jotenkin käärmeistä muodostui mummoni tarinoiden siivittämänä omassa päässä ihan kamalia otuksia.

  Olitteko Helsingin metsissä vai jossain kauempana? Mä en ole koskaan käynyt Nuuksiossa, sinne tahtoisin joskus vaeltelemaan.

  Aivan ihana tattikuva!!

  VastaaPoista
 9. WOW; all the day while i was in sweden i was praying to see an elk. and a bear too, but rather on a safe distance. my grandmother once saw one when she went berry plucking, next to her summer cottage. she was wearing clogs and she told me it was very hard to run in them....

  beautiful picture. i long for sweden when i see them.

  VastaaPoista
 10. Minä kammoan käärmeitä, ne pelottaa minua ihan kovasti. Kaksi kertaa on kyy tullut vastaan ja ihan olen sopuisasti kiertänyt kaukaa. En kaipaa lähempää tuttavuutta.

  Tatti on hauska kaveri :)

  VastaaPoista
 11. Örk, käärmekin. Hui.

  Komeat on tatit, vai mitkä. Mua oikein harmittaa etten tykkää sienistä. OLen klyllä maistellut ja opetellut, mutta ällöttää. Kanttarellit on kyllä hyviä. Ja tryffeli, heh, kerran vaan olen saanut, mutta se oli kyllä taivaallista.

  Ötökät ja käärmeet muistuttavatkin syistä miksen metsistä piittaa. Lehtimetsät on kyllä ihania. Vaan kun olen perusmetsässä käynyt, niin kyllä sen jälkeen ihan hyvä mieli on. Sillä on savakalava vaikutus kuitenkin.

  VastaaPoista
 12. Marjatta, huu..juuri kertailin mielessäni miten siinä nyt pitikään toimia nyt jos karhun tapaa metsässä. näillä seuduilla ei tosin nalleen usein törmää..

  Celia, tällä kertaa mentiin Luukkiin, vaikka usein ollaan oltu kyllä Nuuksiossakin. pitäis vaan olla kunnon kartta..

  mulla on kans ollut käärmekammo, mutta yritän siitä päästä vähitellen irti. ihan hienoja ja tarpeellisia otuksiahan ne ovat. (vaikka vieläkin hieman kammottaa...)

  sarapirat, i would also rather see them from a long distance.. but i guess they more often see us than we them.
  i´m always singing or chatting loud out in the woods that they would hear me first and we wouldn´t bump up in to each others;)

  Kirjailijatar, molemmin puolinen kunnioitus on ehkä ihan hyväksi, ei tarvitse liian tutuksi tulla;)

  Liivia, muutama tatti, lampaankääpä ja kantarelli löytyi. suppilovahveroita odotellessa..

  Harvemmin on sattunutkaan tämmöistä säpinää mikä nyt oli metsään mennessä; kaikki ötökät ja elukat tuntu tunkevan ihan iholle. mutta sitähän se metsä myös on, ja ihan hyvä niin;)

  VastaaPoista
 13. Luukista ja Nuuksiosta on saatavissa karttoja. Tieto on varma, sillä olen aikoinaan suunnistanut sillä seudulla. Suosittelen myös Solvallan aluetta.

  VastaaPoista
 14. i love those top two images. those mushrooms look amazing!

  VastaaPoista