tiistai 8. kesäkuuta 2010

markkinoilla

One of my favorite things in Berlin are all those open air markets around in the city. Last sunday i made a walk and ended up in to 3 different market places in a short time. 
The big Mauerpark fleamarket had everything (maybe a bit too much for me..) bikes, books, furniture, clothes, vinyls, jewellery... old and new, handmade and from all around the world.
After that i just followed my nose and found another one around few blocks at Arkonaplatz. That one was smaller and more peaceful. 
And then i found a cozy little bio food market at Kollowitzplatz. There i bought beautiful homemade bread and some herbs on my window cill.
(i was so excited about the food i forgot to take any pictures..)

I must say i go crazy at the food markets. I can wonder around endlessly looking for good vegetables, fruits, bread, cheese, fish.. all that kind of stuff. I think it´s fascinating. And flea markets are always interesting to see, what kind of things people sell there. Mostly i just come in to a conclusion, that i don´t really need anything, except maybe a nice piece of good cheese and a bottle of good wine..

Now i´m off to Kreutzberg for a Turkish market, tschüss!
*
Parhaimpia asioita Berliinissä on mielestäni torit ja markkinat. Viikonloppuisin ei tarvitse paljoa karttaa katsoa, sen kun vain lähtee kävelemään ja niitä tulee vastaan.
Sunnuntaina tein rundin Mauerparkin ulkoilmakirpparille. Se on yksi suurimmista, ehkä minulle liiankin iso, meinasi tulla ähky kaikesta siitä tavarasta; kirjoja, huonekaluja, fillareita, levyjä, vaatteita, koruja, uutta ja vanhaa, itsetehtyä ja kaukomailta tuotua. 
Jatkoin matkaa ja annoin nenän viedä, vainusin toisen kirpparin muutaman korttelin päässä Arkonaplatzilla. Se oli pienempi ja jotenkin sympaattisempi. Nämä kuvat ovat ylintä lukuunottamatta sieltä.
Kotimatkalla osuin vielä luomuruokatorille Kollowitzplatzille, ja mukaan lähti kotonaleivottua jyväleipää sekä ruukkuyrttejä ikkunalaudalle. (olin niin tohkeissani löydöistäni että unohdin kameran olemassaolon..)

Täytyy tunnustaa että olen heikkona herkkutoreihin. Jaksan kulkea loputtomiin katselemassa, haistelemassa ja maistelemassa vihanneskojuja, hedelmiä, juustoista notkuvia pöytiä, leipiä ja leivonnaisia, kauniita kalatiskejä.. 
Kirpparit ovat jännittäviä paikkoja myös, mitä kaikkea ihmiset siellä myyvät. Mutta useimmiten tulen siihen tulokseen, että itseasiassa en tarvitsekaan mitään, korkeintaan palan haisevaa juustoa ja pullon hyvää viiniä kotiin tuomisiksi..

Nyt suuntana Kreutzberg ja turkkilaiset markkinat. Tschüss!

16 kommenttia:

 1. I'm the same - I rarely buy anything at flee markets but I LOVE buying food at farmers markets :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi8/6/10 12:30

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi8/6/10 12:49

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. oh oletkin siellä. ensin ihmettelin, että missä tuollaisia aarremarkkinoita on. siellä ois yhdet 1v-synttärit, joilla mielelläni olisin tällä viikolla. asutko kavereilla vai onko sulla joku oma asunto siellä?? oisitpa antanut sun hgin kodin meille siksi aikaa (aika holtiton ehdotus, ajatuskin).

  VastaaPoista
 5. geht mir genau gleich! vor lauter herzigen sachen kaufe ich am ende nichts, wohingegen ich bei essenständen am liebsten immer alles degustiere...

  schön hast du's!!
  geniesse!

  VastaaPoista
 6. Voi miten sormet syyhyää päästä penkomaan noita kasoja. Tuollahan on vaikka mitä herkkuja, siis tavaroita ja ruokiakin. Minäkin tykkään vain vaellella ulkotoreilla, en välttämättä osta mitään, mutta on kiva silmäillä, penkoa, haistella. Toivottavasti pääsen tänä kesänä vielä Berliiniin. Matkakuume kasvaa nyt kamalaksi!

  VastaaPoista
 7. now i want to visit berlin even more!... :)

  VastaaPoista
 8. Ihania aarteita! Kiertely ja tutkiskelu on kyllä parasta,ehkä jotain pientä ja tarkkaan harkittua voi sitten ostaa muistoksi mukaankin. Kunpa pääsisin jollekin tuon tapaiselle torille joskus..

  VastaaPoista
 9. Lovely!
  Wine and good cheese...that makes me feel happy too. And those flea markets...will be a great visit!

  VastaaPoista
 10. tu aura pris des cintres, j'espère ;-)

  VastaaPoista
 11. kreuzberg! markets! berlin! vacation! how lovely!

  hug to you. enjoy.

  VastaaPoista
 12. Oooh, mitä aarteita!!
  Tahdon tuonne.
  Mietin heti, milläköhän ne sais roudattua kotiin, mutta aina sitä jonkun keinon keksii.

  Ihanaa, kun kirjoitat sieltä!
  Lisää, lisää!!!!

  VastaaPoista
 13. It feels an age since I last visited Berlin. I have such dear memories of my brief time there.

  VastaaPoista
 14. marie, a good homemade bread found from a market is really a treasure:)

  hannna, olisin voinutkin antaa asuntoni teille, ellen olisi antanut sitä vaihdossa tähän berliinin kämppään:) asustelen täällä siis ystävän kämpässä, mikä on ihan äärimmäisen mukavaa.
  ja aarteisiin törmäilee harva se päivä..

  Schanett, danke ich werde es tun! geniessen, ich meine;) es ist so schön hier.

  Kirjailijatar, voi odotas vaan kunhan pääset tänne, täällä on vaikka mitä herkkuja; syötäviä, katseltavia, kuvattavia, aistittavia..

  jane, you should come!

  niina, kaikenlaista kivaa näkee koko ajan, mutta sen raahaaminen kotiin asti.. mielummin silti vain katselen ja ihastelen;)

  ibb, just had some good cheese, yammy..

  myssja, well i didn´t buy any, even they were very pretty;)

  sarapirat, thank you, i will enjoy, hug!

  Celia, no niinpä. tänään kävin ihanassa kangaskaupassa ja kävin jo miettimään kuinka paljon kankaan lähettäminen paketissa suomeen maksaisi.. ja juuri kun sanoin ettei sitä oikeastaan tarvitse mitään.. ;)

  gracia, i like this city a lot. good memories from the earlier visits too:)

  VastaaPoista
 15. love buying food at markets too!
  have a great time :-)

  VastaaPoista
 16. What a nice market! I like flower stalls in markets, and food ones come next:) I love the dress you made for your mom, the fabric is so pretty.

  VastaaPoista