sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

biking around
Biking around and by the river, seen boathouses, nice wall paintings, big bubbles, found an abandoned amusement park in the woods, sitting in the cafés, drinking liters of Milchkaffee, flowers at the market places.. this i like.
*
Pyöräilen ympäri kaupunkia, joen vartta pitkin karttani rajojen ulkopuolelle. Aidan toisella puolen hylätty huvipuisto, ruostuneita vuoristoradan vaunuja, palasina siellä täällä. Isopäinen leikkijuna kasvaa viidakkoa. Joutsenet ja dinosaurukset ottavat siskonpedissä aurinkoa.
Talovene, laivatalo, kuinka sitä kutsutaan? Olisikohan tuolllaisessa hauska asua? Keikuttaakohan se kun on myrsky? Yhden niistä mastoon oli vedetty merirosvolippu. 
Taas yksi kiva kahvila. Pakko pysähtyä ja ottaa maitokahvi. Kuunnella pulputusta, sirkutusta, sorinaa ja kohinaa. Tämä kaupunki elää. Täällä saa seiniinkin maalata. Ja kiipeillä puuhun. Ja kävellä veden päällä. Ainakin jos on terästä.

10 kommenttia:

 1. beautiful photos! looks like you're having fun!

  VastaaPoista
 2. abandoned places have this special feel and atmosphere that keeps attracting me to them.

  oh milchkaffee. did you have kiba already? try it!

  enjoy outi. bike freely.

  VastaaPoista
 3. Tuollaista meininkiä kaipaisin niin kovasti tänne Helsinkiin. Tuntuu, että H&M saa laittaa vaikka kuinka suuren ja kamalan mainoksen ihan minne vaan, mutta jos liimaat yhden pienen kuvan jonnekin, niin tulee kauheat sakot.

  Tämä sinun matkareportaasi on niin ihana!!
  Frankfurtissa en ole minäkään koskaan käynyt, olipa kiva nähdä vilaus sieltä.

  VastaaPoista
 4. Hei hei! Kuulostaapa mukavalle, leppoisalle ja kesäiselle. Pyörä on paras kaveri usein. Täällä en jaksanut säätää (ja säästin rahaa). Siispä kävelemme ja kävelemme, hyvä sekin.

  VastaaPoista
 5. oletko ollut görlitzer parkissa? sen laidalla, kreuzbergin puolella on sata ihanaa kahvilaa. joka puolella on vaivattoman ihania kahviloita... niisk.

  VastaaPoista
 6. Jaa, olinkin vain ajatuksissani kirjoittanut tänne.
  Talolaiva, sanon. Eiku laivatalo...joo kyllä mä voisin tykätä asua sellaisessa. Riippuu kyllä missä. Pariisi kelpaisi, Berliinikin, Amsterdam.
  Tulen kyllä aika helposti merisairaaksi.

  VastaaPoista
 7. allison, thank you, and yes, it´s been really good stay in Berlin:)

  sarapirat, and this amusement growing as a jungle was really fascinating..
  kiba? nope, what is it..?

  Celia, aloitetaan lempeä kaupunkitilan valtaus Helsingissä.. istutetaan tomaatteja ja perunaa puistoihin, ripustetaan tauluja aitoihin, riippumattoja puistoihin, teipataan piirustuksia sähkötolppiin..?

  Hanna Päivikki, pyörä on ihana, etenkin tämä mun Hercules hi hii.
  ja kävellenkin pääsee. ehtii kunnolla katsella ympärilleen ja ihmetellä:)

  hannna, juu olen. kahvilla ja syömässä. täällä ei tosiaan kahvihammasta ehdi kolottamaan eikä nälkä yllättämään. kivoja paikkoja on vieri vieressä. olisinkohan mä jopa vähän lihonut;)

  Liivia, laivatalo, niin se muuten varmaan onkin! ootko muuten käynyt Amsterdamissa? nyt vinkkejä kaivattaisiin, oon huomenna lähdössä sinne, ensimmäistä kertaa ikinä..

  VastaaPoista
 8. Minäkin kaipaan sellaista elävää kaupunkikulttuuria, että joka kulmassa tapahtuu jotain hassua tai jännää tai erikoista. Mutta siihen tarvitaan kaiketi isompi kaupunki ja rennommat virkamiehet. Kuvista välittyy tuo kiva tunnelma

  Kerro ihmeessä parhaat Berliinin vinkit, sillä me tulemme parin viikon päästä sinne! Missä kannattaa ehdottomasti käydä?

  VastaaPoista
 9. Kirjailijatar, voi hurja, täällä on niin paljon kaikkea:)
  Fillari on kyllä paras, sillä tavalla näkee paljon. Ja turvallisempaakin se on kuin vaikka helsingissä.
  korttelit, talot, kadut on niin erilaisia, kulman takana voi olla jo ihan toinen maailma.
  Mutta, mulle parasta on ollut kirpparit ja markkinat. Turkkilainen tori ti ja pe Maybach uferilla, Mauerpark ja Arkona platz la-su Prenzlauer bergissä, Kreuzbergin ja Prezlauer bergin kahvilat, kippolat ja ruokapaikat, Neuköllnin meininki, puistot joista isoimpana Tiergarten (+Volksparkit mm. Friedrichshein), joen ja kanavien rannat kahviloineen, Sommerbad Kreuzberg uimiseen ja polskimiseen.
  Olafur Eliassonin näyttely Martin Gropius Baulla (siel on myös Frida Kahlo..), galleriat ja Hamburger Bahnhof museum. Berlinin biennalekin on elokuuhun asti, sinne en nyt edes ehtinyt.
  Fillarointi, kahvilat, rannat, puistot ja ihmiset. siinä paras anti Berliinistä:)

  VastaaPoista
 10. Voi kiitos Outi! Me tulemma asumaan tuolla Prenxlauer Bergissa, joten siellä ihan varmasti notkutaan kahviloissa ja markkinoille. Pistän nämä kaikki visusti muistiin. Sinä sait kyllä aikaan täällä tosi kovan matkakuumeen!

  VastaaPoista