torstai 15. huhtikuuta 2010

sukellus

These days i wake up with the sun. Evenings are also much brighter than one month ago. It gives so much more energy.
Would be nice to just drive around with my bike, have a coffee in the sun, read a book.. i´m reading a good one at the moment; Muriel Barbery´s L´élégance du hérisson. I love this feeling when i can dive in to another world with a good book like this. I would just like to read and read and read..
Oh well, but i need to go working again. Have a good day!
*
Herään aamuisin yhdessä auringon kanssa. Iltaisin se saattelee minua kotimatkalla. Oli mitä oli, tämä valo pelastaa paljolta. Herättelee lempeästi pitkän pimeän jälkeen, valmistelee kohti kesää.
Tekisi mieli vain pyöräillä pitkin katuja ja rantoja, katsella ja haistella kevään tuloa, istua auringossa kahvin ja kirjan kanssa.. 
Luen parhaillaan yhtä hyvää kirjaa; Muriel Barberyn Siilin eleganssi. Sukellus toiseen maailmaan. Aivan ihanaa kieltä, maistelen ja nautiskelen. Katoan hetkeksi toisaalle. Tekisi mieli vain lukea ja lukea, vaikka säästellen, ettei hyvä lopu kesken..
Työt vaan harmittavasti häiritsevät keväästä ja kirjasta nautiskelua. Nyt on vähän jo liikaakin duunia. Välillä ei mitään, sitten taas kaikki samaan aikaan.. Ja taas mennään, hei vaan!

8 kommenttia:

 1. Helsinki-ikävä iski alimman myötä. No tiedossa on parikin reissua sinne lähiaikoina. Vaikkei se sama ole.

  Mulla on liian vähän työtä tänä keväänä ja ihmettelen vain missä välissä ehtisinkään enempää tehdä. Jotenkin koko ajan hoppu.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on Miska-karhu. Omani on kadonnut johonkin maailman melskeisiin. Olimme Moskovassa juuri vuonna 1980 ja sain silloin oman Miskan...

  Kiitos kirjavinkistä! Vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikka minä olenkin ollut viime aikoina hirmuisen laiska lukija, ihan hävettää.

  Niin kaunis valo viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 3. Liivia, tervetuloa tännekin:)
  aika on kummallinen juttu. kyllä sen aina saa hupenemaan, aina on jotain puuhaa, duunia tai mitä milloinkin.
  ja on toki kivaa kun on duunia, mutta kun on hoppu ei mistään oikein ehdi nauttimaan. odotan k-e-s-äää...

  Kirjailijatar, mun Miska on samoilta ajoilta. en tosin muista miten se mun luo päätyi..
  mä käperryn kohta peiton alle kirja kainalossa. saas nähdä vaan pääsenkö taaskaan paria sivua pidemmälle ennen unta..

  VastaaPoista
 4. but maybe today you are ending this working week? dark light rehearsals? and stepping into the weekend with your book and cup of coffee. i did last night. phew. what an intense one behind me! thank god its friday!

  VastaaPoista
 5. Helsinki on kyllä kauneimmillaan tuossa alimmassa kuvassa.

  Valo pelastaa monelta- se on kyllä niin totta. Toiset ahdistuvat juuri tästä kevään valosta, mä oon taas kokenut sen jotenkin lohdullisena. Että kaikesta huolimatta valo palaa, oli mikä oli, siihen voi luottaa.

  Voimia töiden kanssa!!!

  VastaaPoista
 6. oi Miska ja luotsis. ikävä kuristaa kurkkua.
  kiitos kirjavinkistä, onko se ihan uusi kirja, ihana nimi, ihanan ihana. vielä kerran: ihana. koetappa jaksaa töissä. mäkin koetan.

  VastaaPoista
 7. sarapirat, i´ve been working 6 days a week now for some time. but at least saturdays are shorter. and on sunday i´m going to say pheew and take my bike out for a coffee:) have a relaxing weekend!

  Celia, tuollaisina iltoina kuljen kotiin tavallista verkkaisemmin, fiilistellen. nää valoista illat salpaa välillä hengen, pitkästä aikaa. tietoisuus siitä että kesä on kulman takana..
  kiitän ja toivon samaa; voimia!

  hannna, kävi mielessä että luotsis saattaa herättää muistoja.. Kirja on aika uusi, ja yhtä ihana kuin on nimensäkin.
  kunhan kans kiireiltäs ehdit niin nappaa se jostain käsiisi. energiaa duuneihin!

  VastaaPoista
 8. Haa- you have Miska too- sweet thing...
  Same here - working all the time but still seems not doing enough-and short of time ...

  VastaaPoista