sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

huilunsoittaja katolla


I took my bike out the first time this year. As i was oiling it in the inner yard, i heard somebody playing a flute on the balcony above the roofs. I couldn´t see the musician, but i heard it well. It was like a serenade for the spring. People were peaking their heads out from the windows and listening. It was a good start for the day.
I also saw the first lady bug. And a beautiful green bird this morning by my window. It´s really getting spring, here in the north too. I´m going out, sun is shining again. Enjoy your day!
*
Kaivoin fillarin kellarista. Öljysin ketjuja sisäpihalla kun kuulin jonkun soittavan huilua korkealla kattojen yllä. Uteliaita päitä työntyi ikkunoista kuuntelemaan. Serenadi kevätpäivälle. Teki mieli taputtaa. 
Näin myös kevään ensimmäisen leppäkertun. Tätini väitti nähneensä jo nokkosperhosen. Ja tänä aamuna ikkunalaudalla oli kaunis kirkkaan vihreä lintu, kuin pienen pieni papukaija. Taisi tosin olla ihan joku etelästä palannut peippo.
Taivas on kirkas ja aurinko kutsuu ulos kirmailemaan. Nautitaan!

17 kommenttia:

 1. Ei ole todellista, kuin jostain elokuvasta: Huilunsoittaja katolla, riemastuttava juttu. Ja tuo haitari ja leppäkerttu ja mahtavaa, kevät on täällä!

  VastaaPoista
 2. Oi,ihanaa! Minäkin haluan kuulla huilunsoittajan katolla,tai ihan missä vaan. Tuli varmaan aika epätodellinen olo:)
  Ja voi tuota kerttuakin! Minä bongasin tänään ensimmäiset kärpäset ja leskenlehdet!

  VastaaPoista
 3. sounds beautiful, and longed for. enjoy...i love biking, and miss it!

  VastaaPoista
 4. Ihania keväisiä asioita, niistä on täälläkin päässä nautittu. Ennen pyöräily oli ihan suosikkijuttuni, mutta jotenkin en ole innostunut ajalemaan pyörällä Helsingissä. Pääasiassa liikun kantakaupungin alueella, ja pelkään aina ajavani täällä joko auton alle tai jalankulkijan päälle. Ehkä vielä joskus opettelen pyöräilemään täälläkin, varmaan siihen tottuisi. Ja joku nykyistä mukavampi pyörä saattaisi myös auttaa asiassa.

  VastaaPoista
 5. wish you a happy spring, would love to hear that flute too :-)

  VastaaPoista
 6. These are nice sunshine-y pictures! happy spring! :)

  VastaaPoista
 7. I think I will take my bike out too...need to move!

  VastaaPoista
 8. Oi mikä huilisti!!
  Tulee mieleen se saksofonimies, jonka näin ja kuulin viime keväänä metsässä. Tosin tuo fonimies pysyi maassa, kuusen nokassa musisoivaa saksofonimiestä vielä odotan.

  Pitääpä kaivaa pyörä pian esille. Siitä alkaa kevät.

  VastaaPoista
 9. Tai sitten viherpeippo. Täällä lämpötila heittelee yli kymmenenkin astetta päivästä toiseen - välillä niin kesäistä, sitten taas hyytää.

  VastaaPoista
 10. schön zu hören, dass es dir besser geht und du grad mit dem velo eine runde drehen konntest und so herzlich von allen seiten begrüsst worden bist!
  ich sass auch am samstag das erste mal auf dem velo. ein komisches und gleichzeitig sehr vertrautes gefühl!

  letzte woche ist ein marienkäfer (lady bug) im zug mitgefahren ... der war wohl noch zu faul zum fliegen...

  VastaaPoista
 11. Niin, nautitaan!
  Minä näin tänään leppäkertun ja keltaisen perhosen ja sinivuokkoja ja "lumikellukesi" {en tiedä mikä ne ovat suomeksi}
  Minä taputtelen kuvillesi, ihania ovat :)

  VastaaPoista
 12. Tuohon haitarikuvaan tiivistyy kaikki!

  VastaaPoista
 13. Kirjailijatar, siltä se hiemna tuntuikin, elokuvalta. odotin että ikkunoihin keräänytneet päät olisivat alkaneet laulaa mukana, siitä olisi saanut hienon elokuvallisen musikaalikohtauksen:)

  niina, leskenlehtiä kun vielä näkisikin. niiden bongaaminen kaupungissa on välillä haastavaa..krookuksia näinkin jo puistossa.

  sarapirat, don´t you have bike? or is it too difficult to drive there..? i really enjoy biking. it feels freedom to drive around in the city:)

  Maija, pyöräteitä sais olla keskustassa paremmin tarjolla. menee välillä kikkailuksi kun niitä metsästää. mutta mielestäni aika hyvin täällä pääsee pyöräilemään, se onkin mun ykkös kulkumuotoni aina kun vaan säät sallii.

  at swim-two-birds, it was a perfect serenade for the spring day. birds sing also beautiful serenades, those ones i love too:)

  allison, thank you and a happy spring for you too!

  ibb, a good idea!

  Celia, mä muistan sen fonimiehen, kun kerroit siitä.
  tulee tosiaan hieman fiktiivinen olo sellaisesta, että olenko mä nyt yhtäkkiä joutunut elokuvaan tai kirjaan tai maalaukseen..
  pyörällä on kiva viilettää. saa myös päivittäisen katupölyannoksensa heti aamusesta;)

  Sari, vihrepeippo se varmasti oli. hirmuisen kaunis väri.
  täälläkin taas koleampaa. mutta ei malta vaihtaa takaisin enää talvitakkiin. ehkä siksi olenkin taas nuhanenä..

  Schanett, hihi, i can imagine that marienkäfer sitting there next to you, reading a tiny newspaper..maybe sipping her morning coffee.. if the people are using the trains, why not marienkäfer too;)
  oh, i´m so happy to have my bike again. it´s a liberating feeling to get fast around with the wind on the wheels.

  marika, perhoset taitavatkin olla siis jo liikkeellä, mahtavaa! oliskohan se lumikello suomeksi? sellaisen kukannimen muistan kuulleeni. tulevat aikaisin keväällä krookusten kanssa.

  Liivia, soittajana oli vanhempi rouva, kimaltavassa sinisessä jakussaan. hän sattui pitämään tauon juuri kun pöllähdin paikalle kamerani kanssa. aiemmin kuulin hänen soittavan sitä laulua missä lauletaan; minä soitan harmonikkaa, ihmiset on iloissaan, voisin viettää juhlapäivää jälleen huomennaaa.."

  VastaaPoista
 14. Oi mikä hetki! Niitä jotka pitäisi saada nauhalle. Tai kenties hauskuus piilee siinä, että ne jäävät vain mieleen elämään. Tuntuu kuin pitäisi sisällään pientä jännää salaisuutta, hetkeä jota vain muutama todistaa!

  VastaaPoista
 15. Huikea hanurikuva!
  Olisit ny taputtanu....sille katolla soittelevalle;-)

  VastaaPoista
 16. What a lovely way to start a day...
  Happy Spring!
  :)
  Andrea
  Love your photos too!

  VastaaPoista