torstai 1. huhtikuuta 2010

huhtikuuCan it be already? Looks like it can; April! Huhtikuu in finnish. I don´t recognize the word huhti (kuu means moon and is in every month name), but it´s said that huhti could come from the word huhta, which has something to do with the forrest works which were started in April again after the winter.
Welcome huhtikuu! I´m not going to wood works now, but working i go ho ho. Have a good day!
*
Voiko se jo olla..? On se; huhtikuu. Päivät kirii kovaa vauhtia kun on kädet täynnä töitä, tällä hetkellä vähän liikaakin. 
Huhtikuu on saattanut tulla sanasta huhta, joka kuulemma liittyy kaskeamiseen ja keväällä aloitettaviin metsätöihin. Jaahas, mikäpä siinä, tervetuloa huhtikuu! Ja minä lähden tästä taas hommiin, jos en nyt ihan metsätöihin, niin töihin töihin kuitenkin. Hei hoo ja hyvää huhtikuun aloitusta!

9 kommenttia:

 1. Hei hoo ja hyvää huhtikuuta sinullekin! Eikä tämä ole aprillia. Jännä tuo etymologia sanan takana, enpäs ole koskaan tiennyt. Mutta metsätöihin olisi kiva mennä, ihan oikasti huhkimaan niin, että olisi lihakset seuraavan päivänä ihan kipiät.

  VastaaPoista
 2. Metsätöistä tulee mieleen ja nenään pihkan haju..ai että se on hyvä kesäkuumalla!
  Hyvää huhtia!

  VastaaPoista
 3. Mainiota huhtikuuta sinullekin!

  Onpa kauniit kuvat, jäin katsomaan niitä pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 4. Ehkä sen pitäisi olla tänä vuonna Huhkikuu,meinaan minä olen ainakin huhkinut lapion kanssa pihalla,lumi ja jää ja lätäköt kun yrittävät saartaa meidän talon:) Mutta huhti tai huhki,kevättä se tietää,kivaa!

  VastaaPoista
 5. Beautiful pics...
  Already April- must be getting old-haa- time flies- wondering how it is possible that 3 months have passed already....
  Happy Easter

  VastaaPoista
 6. wow. amazing flowers.
  what happened to march? so many feelings and thoughts but it went so quick.so quick. i didn't do any april fools joke. did you?

  VastaaPoista
 7. Kirjailijatar, metsätyöt tekis kyllä hyvää. se tuntuma lihaksissa, että jotain on tullut tehtyä. vaikka minusta ei taitaisi olla puuta kaatamaan, ne on niin ylväitä ja uljaita kavereita.

  outi, äiti opetti mulle lapsena miten tehdään purukumia sekoittamalla kovaa ja pehmeää pihkaa. oon yrittänyt sitä sotkea myöhemminkin, mutta se lähinnä jää tarttumaan hampaisiin, harmi..

  Malla, kiitos Malla ja mukavaa pääsiäistä!

  niina, kaupungissa on jäänyt huhkimiset vähemmälle, jollei lumikasojen ja lätäköiden yli pomppimista lasketa;)

  HELLA-STELLA, time flies.. happy eater for you too!

  sarapirat, i try to make the spring come fast with the flowers..
  i´m lousy what it comes to fooling and jokes. one can always see it from my face if i try something. and normally i start to laugh first.. did you do some good jokes?

  VastaaPoista
 8. thanks so much for the "private" finnish lesson, that was very interesting (i'm fascinated by the finnish language that looks so different from the french...) -- maybe you could do that from time to time ? :)
  happy Easter to you & yours

  VastaaPoista
 9. ich hatte das gefühl, der märz sei an mir vorbei geflogen. irgendwie verging der so zackig - ohne dass ich es wirklich mitgekriegt hab.
  nun ist april und ich hab schon fast angst, dass der frühling/sommer genauso wie der märz an mir vorbei rauschen und dann wieder winter ist.
  ohje - was für gedanken...

  das beeindruckt mich, dass die finnische sprache sich oft auf die natur bezieht: der monat, in dem man mit der arbeit im wald anfangen kann... wie läppisch dem gegenüber ist das wort "April"! keine ahnung, was april eigentlich bedeutet...

  VastaaPoista