perjantai 19. maaliskuuta 2010

relative//suhteellista


On my table today, me standing. I can´t reach the ceiling, that´s so high and i´m too tiny. 
But i can talk to the other side of the world easily. I called to my father who is in South Africa at the moment. We talk thru the net, see and hear each others live. Even there are thousands of kilometers between. There is autumn at the moment, while we here are living spring. I can hear birds chatting behind his open window. They have exotic names like Ibis.
*
Pöydälläni tänään minä seisomassa. En yletä kattoon, se on niin korkealla ja minä pieni. Mutta pystyn puhumaan maailman toiselle laidalle tuosta vaan noin, netin välityksellä. Soitin isälleni joka on parhaillaan Etelä-Afrikassa, näemme toisemme ja kuulemme tässä samassa ajassa. Vaikka välissä on tuhansia kilometrejä, vaikka siellä eletään jo syksyä ja meillä täällä kevättä. Kuulen lintujen äänet hänen avoimen ikkunansa takaa. Niillä on eksoottisia nimiä, kuten Ibis.

13 kommenttia:

 1. Piti tulla katsomaan kaiman blogia. Täällä näyttää ja kuulostaa kauniilta!

  VastaaPoista
 2. outi, no hei kaima ja kiitos. kiva kun poikkesit, tervetuloa toistekin!

  VastaaPoista
 3. Minä en voi ikinä seistä keittiön pyödällä kun se on niin hutera,tuoleilla sitten sitäkin enemmän. Naapureilla ja ohikulkijoilla on varmaan hauskaa:)

  Hyvä ystäväni on vaihtarina Montanassa ja ollaan skypen kautta juteltu monta kertaa..ja se tuntuu niin hassulta! Ihan kuin toinen olisi siinä ihan vieressä,ei meren takana toisella mantereella. On tämä tekniikka vaan ihmeellistä,hih!
  ..siellä ei tosin ole Ibiksiä,mutta biisoneita ja susia:)

  VastaaPoista
 4. Mahtava kuva!

  Minä en voi seisoa keittiössä pöydällä, kun se on vain hutera yksijalkainen, mutta työhuoneessa voin. Tuoleilla sen sijaan keikun varpaillani joka päivä, lyhyt tarvitsee lisäpituutta voidakseen tehdä asioita.

  VastaaPoista
 5. i love this stilleben.
  you should stand on your table more often.or sit under it... :)
  be well outi...

  VastaaPoista
 6. Mä olen ihan vasta "oppinut" käyttään skypeä.
  Luulin pitkään, että se on joku tietokonepeli,jota kaikki pelaa( en siis kuunnellut kovin tarkkaan) .
  Vieläkin hämmentää koko systeemi. Kun aina välillä unohtaa, että toinen tosiaan näkee mut koko ajan.

  Ihana asetelma kuin maalaus!

  VastaaPoista
 7. niina, mä seisoskelen myös välillä ikkunalaudalla:)
  ja on se aika jurjaa miten voi jutustella mukavia toiselle puolelle maapalloa. tämä pallo pienenee vain entisestään, tai siis se tuntuma siitä.

  Ilona, kiitos. mä oon kans tämmönen pätkä, minkään kaapin ylähyllylle en yllä ilman tuolia. katonrajaan yltääkseen tarvitaan jo tikkaat. ne on myös mulla kovassa käytössä.. toisaalta on kyllä ihan kivakin olla pätkä.

  sarapirat, thank you Sara. when i was a kid i liked to sit under the table. nowdays i seem to reach higher and higher, with the table or the ladders. i like to sit on the roof too. haven´t tested this roof yet, maybe soon when the snow melts..

  Celia, onhan se vähän hämmentävä systeemi. kyllä mä nyt ymmärrän sen periaatteen millä puhelin tai netti tai radio toimii, mutta silti ne hämmentää. että täällä voidaan sanoja tai kuvia lennättää salamannopeasti ilmoja tai kaapeleita pitkin ympäri maailmaa.
  vielä kun sais itsensä lennätettyä ajatuksen voimalla vaikka sinne pariisilaiseen kahvilaan niin a-vot..

  VastaaPoista
 8. Your blog ..... it's amazing and soooo inspiring. Nice to find you!

  A small footprint from Agneta & Sweden

  Ps. I have an ongoing jewelry contest on my blog. Welcome! Ds

  VastaaPoista
 9. Ylettäisin varmaan ihan kevyesti kattoon meidän keittiön pöydältä, mahdollisesti ihan kurkottamattakin. Niin masentavaa, etten ryhdy kokeilemaan.

  On kyllä ihmeellistä miten maailma on tullut niin pieneksi. Ibis taitaa olla Tanskassa aika yleinen nimi.

  VastaaPoista
 10. Liivia, ai, onko Tanskassakin Ibis-lintuja? vai muuten vain yleinen nimi? mä en näköjään tiedä Ibiksistä yhtään mitään.. Eikä se nyt enää niin eksoottiselta kuulosta jos niitä Tanskassakin on;)

  VastaaPoista
 11. Eikö olekin jännää? Minustakin on aina tosi ihmeellistä puhua lapselle, joka on tämän vuoden Chilessä.

  Sielläkin kaikki on juuri toisinpäin, kuten Etelä-Afrikassakin. Kesäloma loppui juuri ja syksy on alkamassa. Kun näkee ja kuulee toisen, tuntuu ettei sitä välimatkaa ole ollenkaan. Siunattu tekniikka!

  VastaaPoista
 12. Mulle Ibis on vain hotelliketju.
  Oikean Ibis-linnun olen nähnyt kerran eläintarhassa.

  VastaaPoista
 13. Oliskohan se tanskalaisnimi sittenkin Ibin, nyt meni ihan muisti solmuun...

  VastaaPoista