sunnuntai 20. joulukuuta 2009

reissukuumeen tulos


It has been wonderful winter days here in the north. We got some snow, sun has been shining, everything is so much more brighter and lighter.
I got a real christmas feeling and made christmas cookies; giraffes, bambis, penguins, riding cowboys, different kinds of letters, and a one big Taj Mahal. They are all almost eaten.
Cutting snowflakes to the windows was also fun. And making christmas cards, and..
And then we are going away for the christmas! Yes, we are leaving in few days, just like that i bought the tickets to Barcelona. I´m so excited! I have never been there, have you?
What should i see there? Any tips? I would be very happy for the tips:)
***
Kirkkaan kirpeät pakkaspäivät ovat pistäneet pään pyörälle. Olen askarrellut ja väkertänyt joulua ja talvea enemmän kuin koskaan. Lumitähtien leikkaaminen ikkunaan oli hauskempaa kuin muistinkaan, joulukortteja ja pipareita monenlaisia; kirahveja, bambeja, pingviinejä, pari ratsastavaa cowboyta ja yksi iso Taj Mahal. Rakentelen ja iloitsen joulusta vaikka olenkin lähdössä jouluksi pois. Vähän kuin salaa joulua pakoon.. Barcelonaan.
Muutama päivä sitten varasin liput ja ylihuomenna jo lähdetään! Hups! En ole ikinä käynyt Barcelonassa, oletko sinä? Mitä siellä kannattaa tehdä? Ehdottomasti nähdä? Hyviä kahviloita, ravintoloita, löytöjä, kirpputoreja?? Vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan!

7 kommenttia:

 1. Olin kolme vuotta sitten joulun aikaan Barcelonassa, tarjontaa on paljon tähänkin aikaan. Suosin itse kävelemistä kaupunginosasta toiseen jolloin näkee paljon eli hyvät kengät ja paljon vaatetta mukaan (iltaisin oli koleaa). Ihana yllätys oli kävelymatka Montjuic-vuorelle meren puoleisesta päästä, hieman ennen Joan Miro Museota aivan vuoren jyrkänteellä on uimastadion jonka yli kaupunkiin on upea näköala.
  Gaudin rakennuksista Casa Mila kannattaa tsekata, eikä pelkästään mielenkintoinen kattotasanne savupiippuineen vaan ylimmän kerroksen asunto on myös hyvin kiinnostava.
  Picasso Museo on laaja ja olen käynyt siellä jokaisella käynnilläni.
  Joulumatkaltani muistan idyllisen klassisen konsertin Katedraalin viereisessä Sant Felip Neri kirkossa (kapeat kujat oli koristeltu kynttilöin, vaikka kirkossa oli kaasulämmittimet siellä oli koleaa mutta joulukonsertti oli upea, samoin fiilis).
  Kaupunginosista Raval ja Barri Gotic ovat suosikkejani.
  Lentokentältä pääsee paikallisbussilla joustavasti keskustaan (pysäkki esim. Ramblasin päässä Catalunya aukiolla).
  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
 2. barcelona!
  ich war einmal dort, das ist jahre her und ich hab komischerweise nicht sehr viele erinnerungen daran. kann dir leider gar keine konkreten tipps dafür geben - ausser, GENIESSE UND TANKE SONNENLICHT!

  hey! ich freue mich sehr auf mitte januar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 3. have a nice trip to Barcelona:)
  love your snowflakes

  VastaaPoista
 4. Olin joulun Barcelonassa 11 vuotta sitten. Ihanaa, siellä oli se, ettei kaupunki hiljentynyt jouluun ollenkaan (toisin kuin esim. Lissabonissa jossa kaikki oli täysin sulkjettu neljä päivää putkeen). Tuosta nyt on niin kauan, että sen pohjalta en rupea suosittelemaan mitään.
  Mutta meilläkin on nyt liput varattuna tuohon kaupunkiin kesäksi ja olen jo aloittanut "opiskelun" ja haastatellut paria Barcelonassa ramppaavaa ystävääni. Sanovat että ehdottomasti Cràcia olisi kiinnostavin alue. Itse hankin jo Mondon oppaan ja olen lukenut sen jo kokonaan. Nämä ystäväni sanoivat, että siinä on hyvin luotettavat ruokapaikkavinkit.
  Ei muuta kun hyvää matkaa, kerrot sitten mulle vinkkejä!

  VastaaPoista
 5. You will love Barcelona. My advise is to walk or rent a bike to see a bit of everything. To visit, Gaudi´s houses and Güell park, to go out to eat and drink, Born area and Gracia area, to shopping in Paseo Gracia and take a bit care in Ramblas area (pickpockers). And if you want some more details, write me an email and ask!

  VastaaPoista
 6. hi outi. have a wonderful time. i´d follow ibb´s advice. when i go i just walk and walk and walk. it´s the city of design. look for picasso´s museum- it´s on a funky street. besos! jane

  VastaaPoista
 7. Iso KIITOS and thank you for the tips!
  I will walk and walk and walk and look around. and take few photos to show for you too:)

  Kävelen ja ihmettelen ja otan myös muutaman kuvan mukana tuotavaksi:)

  VastaaPoista