torstai 23. heinäkuuta 2009

train train trainI love to travel in the trains. Especially night trains. I like the sound, the movement, the whole atmosphere. I love to look out from the windows and see the villages running by. Sun goes down and i can see lots of lights from the houses, and i`m thinking of all those people who i`m passing by. What do they do. Maybe having a dinner, brushing teeth, going to bed... and i`m on my way- somewhere.
We took a train and travelled thru Austria and took a night train from Graz. During that night we must have gone thru quite many border lines, cause we got waken up like every 3 hours to check the passports, all together we got checked 5-6 times. We didn`t sleep so much that night...
Also why i like night trains is, that you wake up in the morning somewhere totally elsewhere. We found ourselves in Beograd...
***
Tykkään ihan hirveästi matkustaa junalla. Erityisesti yöjunalla. Epämääräistä mutta rauhoittavaa kolinaa ja keinuntaa, ohi vilahtavia maisemia. Paras on se hetki kun aurinko laskee ja pieniä tuikkuja syttyy ikkunoihin. Kokonaisia valokyliä lipuu ohi. Katselen niitä ja mietin koteja ja kotien ihmisiä, mitä siellä juuri nyt tapahtuu. Syödään yhdessä illallista, pestään hampaita, mennään nukkumaan... ja minä olen matkalla- jonnekin.
Otettiin juna Itävallan halki ja vaihdettiin Grazissa yöjunaan. En tiedä junan tarkkaa reittiä, mutta sen yön aikana ylitimme aika monta rajaa, ainakin siitä päätellen miten meitä herätettiin n. joka kolmas tunti passintarkastukseen. Yhteensä 5-6 kertaa hytin ovi tempaistiin auki, valot päälle ja pass kontrol!
Ei ihan kauheasti tullut nukuttua sinä yönä...

Vielä miksi pidän niin kovasti yöjunista, on ihana herätä jostain ihan toisaalta. Me löysimme itsemme aamulla Belgradista...

11 kommenttia:

 1. oi. mitä muuta voisi sanoa? onnelliset vapaat ihmiset ikkunassa. mä en ole pahemmin junaillut euroopassa, se on harmi. Y:llä on hienoja, hienoja kuvia ja juttuja siperian radalta.

  VastaaPoista
 2. Oi miten hurja tuo ensimmäinen kuva, hieno!

  Yöjunissa on jotain elokuvallista, epätodellista tavalla, joka aina jaksaa viehättää minua.

  Elämäni ensimmäinen ulkomaanmatka oli Dubrovnikiin. Äiti osti sieltä lp- levyn, jonka kannessa oli Titon iso naama.

  VastaaPoista
 3. Joo, junat on aivan mahtava matkustustapa. Sopii tällaiselle hitaammallekin henkilölle: aikaa miettiä, mihin sitä oltiinkaan menossa, eikä tarvi pompsahtaa yhtäkkiä korvat lukossa jonnekin kaupungin laitamille, kuten lentokoneen kanssa on laita. Hienoja kuvia, tuo tunnelma, nuo värit...

  VastaaPoista
 4. trains indeed are a wonderful way to travel, border control is not. Lovely photos.

  VastaaPoista
 5. welcome back outi! ok i´m caught up- your shots from sunny days are stunning. I´m glad you had a wonderful time! sending you lots of "hello" hugs!

  VastaaPoista
 6. Hyvänen aika, kuten Celialla, minunkin eka matkani oli Dubrovnikiin kun olin 8 vuotta.
  Titoja näkyi kaikkien kauppojen seinillä.

  Mitä tulee juniin niin yöjunassa olen ollut vain yhden kerran. Se oli Göteborgista Tukholmaan enkä tainnut juuri nukahtaa kun makasin lompakko farkunkauluksessa ja pelkäsin rosvoja!

  VastaaPoista
 7. Oih nämä eka ja toka mikä tunnelma!
  Passintarkastukset olen unohtanut kokonaan... ja yöjunatkin :)
  Nuorena Moskovan yöjunalla oi, oi muistot...

  VastaaPoista
 8. Tuollainen olisi kyllä niin ihanaa! Onko kuvat Belgradista?

  Minä en ole mennyt kunnolla rajojen yli junilla koskaan, paitsi Pietariin. Niin no monesti Italiasta Ranskaan ja päinvastoin, mutta siinähän tuskin huomaa että maa vaihtuu, ja Monacokin välissä.

  VastaaPoista
 9. Junassa on tultu istuttua inter-reileilla ja muutenkin varmaan kymmeniatuhansia kilometreja. Muistan hyvin irrallisuuden tunteen ja sen miten kaikki tuntui mahdolliselta. Mitaan ikavaa ei koskaan sattunut, vaikka usein olin liikenteessa ihan yksikseni.

  VastaaPoista
 10. hannna, se siperianjuna kiehtois minuakin. pari kaveria sen on matkannut ja juttuja kuunnellessa aina lupaan itselleni; vielä jonain päivänä..

  Celia, no niin on, vähän niinkuin se Piukkojen paikkojen juna, Marilyn ja ukulele;)
  Dubrovnik on varmasti hieno kaupunki. ja voin vain kuvitella minkälainen elämys se on ollut ensimmäisenä ulkomaanmatkana. ja Titon älppärihän ois oikea harvinaisuus, vieläkö sulla on se?

  Nuttu, lentokoneella matkustaessa mulla menee aina pari päivää selviytymiseen. ja sen selvittämiseen että missäs nyt taas ollaan. ei pysy sielu niin kovassa kyydissä mukana:)

  P.K, yep, even i understand they need the controls, but i mean 5-6 in the night..?

  Jane, hllohello! nice to hear from you again:)

  Violet, Tito on siis nauttinut ihan rokkitähden kaltaista suosiota;)
  mutta sinne Dubrovnikiin tekisi kyllä minunkin mieli vielä joku kerta..

  marika, nykyään pääsis aika näppärästi Helsingistä Moskovaan, pitäisköhän kokeilla;)

  Liivia, joo nää on kaikki Belgradista. oli aika hurja kaupunki. eihän siitä oo kun 10 v. kun Nato sitä pommitti..

  Elena, se matkalla-olo on ihana. junassa istuen, vaihtuvia maisemia katsellen, tunnista toiseen... voisin istua varmaankin kevyesti viikon yhteenmenoon. no joo, ehkä jotain lukemistakin mukaan... ;)

  VastaaPoista
 11. i love "train pictures" ani agree with you about looking out from the windows and see all those places running by. But i had a bad experience at one night train from Venice to Budaspet, the officials inspect at Croatia border line wasn't very kind with us. Since that moment i decided to travel at day trains.

  VastaaPoista