maanantai 1. kesäkuuta 2009

monday monday
It´s so so summer suddenly. Everything so green and blossoming, sun shining and people happy. This city changes totally on days like these. People go more out, they smile and talk and laugh, even with the strangers. Summer makes good for finnish people i think;)

I found perfect summer trousers from the open flee market yesterday, i will wear them, put a bird in to my hair, drink a cup of tea and bike smiling working.
Happy monday!
***
Aamu alkaa taas A-auringolla. Häkellyttää tämä yllättävä kesä. Tai mikä siinä nyt yllätti, olihan se jo vähän ikään kuin tiedossa..  Silti se tuntuu ihmeeltä. Kaikki värit puhjenneet kukkaan.
Kaupunki muuttuu kesäpäivinä. Ihmiset istuvat puistoissa ja katukahviloissa, hymyilevät ja nauravat. Juttelevat rennompina ja avoimempina, jopa tuntemattomien kanssa. Vanha klisee, mutta suomalainen muttuu kun aurinko paistaa. Ei se pahaa tee olla hetki kevyemmällä mielellä..

Löysin eilen Hietsun kirpparilta täydelliset kesähousut. Ne jalkaan, lintu hiuksiin, kuppi teetä ja pyöräilen hymyillen duuniin.
Iloa päivään!

16 kommenttia:

 1. Siellä missä aurinko ei ole niin kovin varma juttu (kuten nyt vaikka Suomessa) siihen kai suhtaudutaan suurella nöyryydellä. Jokainen aurinkopäivä osataan ottaa "lahjana", hiukan ihmetelleen että mistäs tämä nyt tuli...ei olisi tarvinnut...

  Ja kyllä, onhan tuo mainitsemasi klisee mutta silti totta.
  En haluaisi pilata tunnelmaa tai kenenkään mieltä, mutta tuohon suomalaiseen kesämuuttumiseen kuuluu valitettavan usein semmonen ei-millään-mitään-väliä -juttu.Ei se onneksi kaikkiin iske mutta surullisen paljon on niitä jotka muuttuvat kuin auringonpistoksen saaneiksi. Sitten tapahtuu kaikenlaista.

  VastaaPoista
 2. I love these expressive photos especially the cool reflection in the cup of tea:)

  VastaaPoista
 3. what a nice idea to put a bird in your hair hihi .. here it is a crazy mix from really warm weather with sun and then suddenly rain. But its warm, and there is the sun sometimes :)
  I wish you a good week!

  VastaaPoista
 4. Minä en ole ehkä hämmentynyt, mutta tavallista onnellisempi auringosta. Itseänikin ihan ihmetyttää, kun yleensä en ole mikään helteiden ystävä, mutt nyt kuumuus tuntuu niin mukavalta. Kai sitä ihminen voi muuttua tässäkin asiassa.

  Olen ollut viikon kesälomalla ja se viikko on tuntunut ihmeen pitkältä. Minusta tuntuu, että olen ehtinyt ihan kauhean paljon ja silti päällimäisenä on tunne, että olen levännyt ja unohtanut työt. Onnistuin jättämään työn mielestäni jo viimeisen työpäivän iltana, hyvä homma se! Olen touhuillut sen mukaan, miten on huvittanut. Nyt keittelen pottuja ja syön niitä kohta lohen kanssa. Vielä viikko lomaa jäljellä, ja elokuussa lisää. Loma on ihanaa!

  Mutta jotain ikävääkin kesässä, Suomen kesässä. Minua korpeaa pahasti se ilmiö, että kun tulee lämmin, Suomessa on joka kulmassa viinan painamalla äänellä turisevia punanaamafinlandiajuoppoja. Tänään aamiaisenhakureissulla sain slaakin, kun tuollainen lomatuurijuoppo tuli heilumaan olvimäykkynsä kanssa mun ja koirani luo. Minun koirahan tietty pelkää tuollaisia ja alkoi haukkua paniikissa. Siitäkös tuo ukko innostui ja tunki lähemmäs vaan kielloistani huolimatta. Lopulta sille piti aivan raivostua, kun se ei jättänyt meitä auhaan. Se kulki pitkän matkaa perässämme laukoen härskejä juttuja ja koirankoulutusohjeita. Voi perse! Anteeksi, mutta ärsytti ihan raivona. Koirakin nuoli tassujaan kurjana vielä pitkään tuon typerän episodin jälkeen.

  VastaaPoista
 5. violet, on se kyllä totta. meneehän tästä helposti sekaisin, puoli vuotta vietetty pimeydessä ja sitten yhtäkkiä valoa tulvii taivaan täydeltä yötä myöten!
  (mun on esimerkiksi tosi vaikea nukkua, kun ei malta ja on niin valoisat yöt..)
  mutta joo, sitä hällä väliä-jengiä näkee tuolla puistoissa ja rannoilla tuhannen kännissä ravunpunaiseksi palaneena..

  yoon see, hello thank you and nice to see you here:)

  Maike, i made several birds for my hair, but looks some of them have took off and flew away while i was out ;)
  have a sunny happy week you too Maike!

  Tanja, mulla menee näihin samoihin örvelöihin kans hermo. Se on joku peruslaki ettei täällä osata nauttia mistään ilman viinaa. talvella otetaan siihen kun on niin pimeetä ja ahdistaa, kesällä taas siihen kun on niin kesä ja mahtavaa.
  Olin eilen ystävän ja ystävän vuoden vanhan pojan kanssa aamukahvilla, siis AAMUkahvilla keskustan kahvilan terassilla. siinä vieressä joku hyvinkin siististi pukeutunut punanaamafinlandia veti kaljan vauhdilla päiväänsä käyntiin, varmaan jatkona edellis illalle. varsinkin kun on pieniä muksuja tätä seuraamassa (tai pelokas koira) niin hermot menee..

  opitaankohan me ikinä täällä ottaan Kohtuudella..

  VastaaPoista
 6. Joo, lapsiparat kans. Ei tee kivaa heillekään seurata kaljaveikkojen kesäistä "ilonpitoa". Mulla meni yks lapsuuden laivareissu ihan pilalle, kun Viking Linen ruokaravintolassa yks punanaama tuli neuvottelemaan, saisiko ostaa minut, ehti jo levitellä seteleitäänkin pitkin pöytää. Ihan suomalainen, ja erittäin väkevästi viinalta lemuava. ARGH!

  VastaaPoista
 7. Tanja, ??????!!!!! tsiisus!!!! ostaa teikäläisen?! varmaan punanaaman mielestä hyvä vitsi??? sitä kaveria olis pitäny kyllä kunnolla tirvasta!!
  känniläiset oli lapsena tosi pelottavia. eihän sitä tajunnut että mikä noilla nyt on? voih miten kurjaa..

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään niin kaupungin tunnelmasta kesällä, pieni hällä väliä ei tee pahaa.

  Kesä muistuttaa minua siitä, että on olemassa sellainen asia kuin joutilaisuus ja, että sitä voi viettää ulkona.

  Hietsun kirppis on kyllä paras, olin lauantaina Valtterin kirpputorilla ja tuli kyllä Hietsua ikävä.

  VastaaPoista
 9. sounds perfect! keep smiling outi!

  VastaaPoista
 10. Minustakin juuri alkanut kesä tuntuu vähän ihmeeltä. Ensimmäiset lämpimät päivät ovat sellaisia, että tuntuu, ettei niistä saisi hukata sisätiloissa hetkeäkään. Kesän rentouttamat ihmiset ovat ihania ja kauniita (paitsi ne vähän-liian-rennot-ihmiset,joihin liittyvää ärsytystä täällä onkin jo purettu).

  VastaaPoista
 11. Nyt en halua masentaa, mutta täällä ainakin pohjoistuuli jo puhaltaa...aurinko sentään yhä taivaalla.

  Tykkään kyllä kun pipot ei niin paljoa kiristä ihmisten päitä kesällä kuin talvella, mutta en myöskään kestä hälläväliksi heittätyviä olviöykköjä. Ällöttävää.
  Ja vaikkei olvi täysin vaikuttaisi asiaan, niin jostain syystä osalta porukkaa katoaa tyyli ihan täysin, ihan kuin kesä antaisi luvan kulkea kaupungilla alasti jne.

  VastaaPoista
 12. Celia, just Hietsuun astellessa katselin ihmisiä kaduilla ja kahviloissa. vähän kun siristi silmiään saattoi kuvitella olevansa vaikka Berliinissä. (se on se kaupunki jonne usein loskan keskellä kaihoan..)

  on ihan mahtavaa miten kapunkitila muuttuu ulkona olemisen myötä.
  ja on niitä rauhallisempiakin rantoja ja puistoja..

  jane, :)

  Maija, kauhean vaikeaa oli tänään keskittyä sisätiloissa hommiin. sitä vaistonvaraisesti vilkuilee kaiken aikaa ikkunasta että paistaahan siellä vielä, paistaahan..

  Liivia, no juu. säätiedotuksia just seurasin. tämä ilo näyttää loppuvan jo viimeistään keskiviikkona. pitkäänhän sitä kesää kestikin..
  voi itku, on tää surkeeta;) tän takia just sitä onkin kaiken aikaa tuli takamuksissa että nyt ehtis kesän mukaan kun se jo huomenna voi olla ohi!

  VastaaPoista
 13. Lovely bird on your head :-)

  VastaaPoista
 14. chirp chirp! i love the little bird in your hair! what a lovely way to start the day. this made me smile :)

  VastaaPoista
 15. love the fabric of those trousers.
  (Jee, these are loooong comments! Don't understand a word of it though.)

  VastaaPoista
 16. vermiljoen, jee we were discussing about finnish behavior in the summer. including the drinking and getting red in the sun ;)

  VastaaPoista