keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

springEverything chirps, twitters and sings. The whole nature is getting wild and people as well. It´s the spring time, full of bright light and love.
This is also the time of the year when i wish i would have a garden. As long as i don´t have, i´m just dreaming of it and growing herbs in the pots on the windowsill, putting flowers outside of the window and enjoying of them. Everybody wants to grow something now, and that´s a good thing.

It´s also Corner view-day today! I haven´t had too many chances to go out with my camera to take photos about "Modes of transportation", the theme of the week. But in the theme of the spring and growing i´m for all the environmental friendly ways to move. I use my bicycle and walking. That´s the easiest way to move in Helsinki i think, and that´s the way to see around too. To smell and feel the city:)
***
Kaikki visertää, viheltää, sirkuttaa ja soi. Luonto herää villinä kevääseen ja sen mukana me myös. Joka kevät hieraisen silmiäni pitkän talviunen jälkeen, tätäkö se olikin, elämä! Valoa, energiaa ja rakkautta ilmassa.
Tämä on myös aika vuodesta jolloin kaipaan maata johon upottaa sormeni. Tekee mieli möyriä mullassa, kylvää siemeniä, suunnitella salaattirivejä ja valita omenalajikkeita. Niin kauan kun sitä puutarhaa ei ole, kasvattelen yrttejä ikkunalaudalla ja eilen laitoin juuri kukat ikkunan ulkopuolelle rönsyilemään. Kivaa sekin. Parasta on seurata miten kaikilla tuntuu syttyvän sama himo, ja miten kaikki kasvaa..

Tänään on myös Kulmakuva-päivä! En ole juuri päässyt ulos kameran kanssa kuvailemaan "Paikallisia liikkumisen muotoja" joka oli tämän viikon teemana. Mutta kevään ja kasvamisen teemaan liittyen kannatan kaikkia ympäristöystävällisiä tapoja liikkua. Itse rundailen lähinnä fillarilla tai kävelen. Se on mielestäni paras tapa liikkua, niin kotona kuin vieraassakin kaupungissa. Sillä tavalla ehtii nähdä ympärilleen, haistella ja kokea missä mennään:)

16 kommenttia:

 1. Hey outi- I´m glad you are enjoying spring. Can you believe we are still in winter coats...Please don´t tell me it´s warmer where you are...Hugs-Jane

  VastaaPoista
 2. dear Jane, i´m sorry to tell this, but people are walking with their t-shirts outside.. it´s not really HOT in here, but the first warm sunny days and people go crazy of this joy;) Warm hugs to you!!

  VastaaPoista
 3. Äitilläni on vain pieni parveke, mutta siellä hänellä kukkia, tomaatteja, mausteita..

  VastaaPoista
 4. Oih tykkään punatukka Spring-leidi lookista!

  Täälläkin on ollut KUUMA ja eilisen päivän aikana on tullut vihreä, valoa, energiaa lisää!

  VastaaPoista
 5. yes, it's still cold here, brrrrrr

  VastaaPoista
 6. Hannelen paratiisi, juuri eilen suunnittelin valtaavani tuuletusparvekkeen ja istuttavani sinne pienen pottumaan.. ;)

  marika, eikö oo ihanaa kun voi pitkästä aikaa sanoa että onpa KUUMA! jee!

  Esti, the Weather-woman has to compensate a bit, we have had such a long and cold winter, we need few extra warm spring days;)

  VastaaPoista
 7. At least you are thinking "green" thoughts and that is a positive direction!

  VastaaPoista
 8. Varoitus: jos tähän aikaan keväästä mullanhimoinen käy katsomassa vanhoja myytäviä rötisköjä puutarhoineen, on suuri tod.näköisyys, että ennen kuin ilta ehtii aamuun sinulla on oma tila!

  Nm. kokemuksella

  VastaaPoista
 9. kaikki kulkemisen tavat joissa ehtii muutakin kuin liikkua eteenpäin, kannatan!
  hitaasti edeten, terkkuja täält.

  ps.terveisiä liivialle!

  VastaaPoista
 10. yes, I bought tomato plants and lavender to celebrate Spring!

  VastaaPoista
 11. Hulvaton kevätneito vihreissä korkokengissä! Ihana!

  Ajoin tänään polkupyörällä, olin jo melkein ehtinyt unohtaa, miten hyvältä tuntuu pyöräillä lempeässä kevätillassa.
  Pyöräily on kyllä parasta.

  VastaaPoista
 12. walking and bike riding is perfect in spring.

  VastaaPoista
 13. Happy Spring! Thanks for the cool corner view!

  VastaaPoista
 14. Minullakin on ranskalainen parveke kesäisin aina ihan täyteen ahdettuna kaikkea kukkivaa. Voi, kunpa olisikin oma piha :)

  VastaaPoista
 15. janis, green thoughts in all meanings;)

  Liivia, jaahas, se on sitten parempi jättää ne katsomiset pahimpaan rospuuttoaikaan, marraskuun räntäkeleihin ehkä;)

  Ritva, joo sillä lailla hitaasti että sielu ehtii mukaan:) eikös se jotenkin niin mennyt joku tiibetiläinen sananlasku..?

  natsumi, lavendel is one of my favorites too!

  Celia, kiitos:) joo se tunne kun kevät-tuuli hulmuttelee hiuksia ja pyörä rullaa tiellä. yhtäkkiä on niin vapaa ja maailma avara ja rajaton..

  Joyce and Caitlin, hello and thank you for popping by :)

  kukka-maaria, kuulostaa hyvältä:) näen jo mielessäni puutarhaa pursuilevan ranskalaisen parvekkeen..

  VastaaPoista
 16. really wish i had a garden too! we just have to make do with our windowsill garden : ) have a good weekend - hope your recovering from your back injury and sickness!

  VastaaPoista