keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

just wondering..
I´m walking thru this market place every day. It looks always a bit different. The sea is every morning different. Yesterday everything was covered under thick fog, i couldn´t see where the sea ended and where the sky started.  Today the sun was shining and looked like the seagulls would have enjoyed that too.

I just red from the newspaper that the head of a finnish oil company is earning 70 000 euros/ month. I´m occupied with this thought. How can anybody earn that much in a MONTH. What is he really doing every day at work? What makes he´s job so special? How does he use all this money?? Saving the rainforests and the third world, i wish...
***
Kävelen torin halki päivittäin. Aina jotain säpinää ja menoa. Joka aamu meri näyttää uudet kasvonsa. Eilen kaikki oli sakean sumun peitossa, edes horisonttia ei erottanut. Tänään me kaikki, lokit mukaan lukien työnsimme nokkamme kohti  aurinkoa ja nautimme.

Luin juuri lehdestä että suomalaisen öljy-yhtiön uusi pomo tienaa 70 000 euroa kuukaudessa.
En pääse tästä ajatuksesta yli. Miten kukaan voi ansaita 70 000 euroa joka KUUKAUSI? Mitä hän oikeasti tekee joka päivä mennessään töihin? Mikä tästä työstä tekee sen arvoisen? Mihin hän käyttää kaiken tuon rahan?? Sademetsien suojelemiseen ja kolmannen maailman pelastamiseen, toivon vain...

17 kommenttia:

 1. Ihanaaaaa kauppatori ja lokit!
  No jaa 70 000... hmmm en edes osa kuvitella mitä sillä tekis...joo

  VastaaPoista
 2. a market!?
  what do I love more in foreign cities than walking through the markets?!

  70 000 euros!???
  that's such a stupidity!! I can't accept that!
  what do you think: does he feel good with all this money or what does he think at the end of the month?
  I'm happy I don't know everything what happens on this world - I would get so frustrated and angry.

  VastaaPoista
 3. Niin, sa se. Minun ymmärrykseni yli menee tuollainen kuukausipalkka.

  Onneksi tori näyttää hienolta - ilman palkkaakin.

  VastaaPoista
 4. Summaa ei voi edes käsittää. Vaikka äkkiä kai se voi humahtaa, jos on asuntoja ja huviloita ja palveluskuntaa ja rakastajattaria siellä täällä maapalloa...toivon minäkin, että menisi muuhunkin.

  Ostin aina ennen kerran puolessa vuodessa kauppatorilta savimukin. Saman myyjän tekemän, aina samanlaisen, mutta joka kerran se oli erilailla vinksallaan, erimuotoinen. Tuli hyvä kokelma. Osa kyllä jo hajonnut.

  VastaaPoista
 5. marika, sitä summaa on kyllä vaikea edes kuvitella. menee niin yli kaikkien käsitysten..
  kauppatorilla aukeaa kohta jäätelökioskit;)

  Schanett, wellcome here! several good ones to walk thru:)
  i think no one needs that much money in a month in this world. no one. i also don´t accept that, and it´s good that we don´t accept that!

  violet, tuo yli ymmärryksen menevä kuukausipalkka on ollut kyllä jo jonkin aikaa otsikoissa ja ihmetyksen aiheena valtakunnan mediassa. ja hyvä niin, eihän tuommoista voi ymmärtää? ei oo kyllä mitään perustetta sille miksi jonkun pitäis kiskoo tommosta liksaa, sanon minä..

  VastaaPoista
 6. Liivia, niin joo, jos on tottunut "tietynlaiseen" elintasoon ja homma karannut ns. lapasesta.. jos sillä periaatteella tuhlaa että kaikki menee mikä tulee, niin aika tehokas saa kyllä olla..

  mukinmyyjää en ole torilla vielä nähnytkään? onkohan se siirtänyt markkinoitaan toisaalle? semmoinen symppis vanha herra on, joka veistelee puusta pieniä karhuja. sellainen olisi kiva jollekulle pikku ihmiselle..

  VastaaPoista
 7. Looks like spring has arrived in your part of Finland. Enjoy!

  VastaaPoista
 8. argh, tuollaista ei kyllä tekisi mieli edes tietää. Joo, ei kannata miettiä yhtään enempää. jos saisi edes yhdessä vuodessa sen verran...

  onnea allamainitulle projektille.

  voi, tori oli mun jokapäiväinen reitti tietenkin myös... ikävä, ikävä. viime viikolla oltiin raitaneulenaisen kojulla, ja hän ehdotti tosta noin vaan, että kutoisi V:n kokoiset sukat, toivotulla kärjen ja kannan värillä ja lähettäisi ne meille postissa!! rakastan sitä, kun ihmiset luottavat toisiin. niin kuin vaikka Ervastin divarissa.

  palapelimiehen kanssa myös aina jutellaan, hän muistaa mut ja meidät.

  VastaaPoista
 9. Tuota olen miettinyt kans viime päivinä, miten yksi ihminen voi saada tuollaisia summia kuukaudessa. Millaiseen logiikkaan se perustuu?

  Kauppatorilla oli( voi olla vieläkin) yhtenä kesänä sellainen ruokapaikka oliko sen nimi Lapin- inka- etnofood, muistan vain, että siellä kasvisbasmatiriisi oli Lapin ruokaa.

  VastaaPoista
 10. KrimsKrams, we sure do thank you;D

  hannna, voi olipas ihana raitaneulenainen! tuossa skattan kivijalka kukkakaupassa on kans luottavainen nainen. just jonain päivänä kun teki mieli freesiaa, se näki miten kaivelin kaikki taskut kolikoista ja alensi hintaa..
  hmm..kais muuten kuulit että Ervasti pisti juuri lapun luukulle..?

  Celia, ei oo kyllä mitään logiikkaa! paitsi se että kenellä jo on, sille enemmän..
  Mä muuten muistan viime kesältä tuon Lappi etno-kojun! ihmettelin kans että aika eksoottista;).se on nyt sitä cross-kitcheniä sit varmaankin..

  VastaaPoista
 11. Really? That doesn´t seem like a lot compared to American companies....People make that much and they aren´t even in top positions...What´s sad is that they are all probably thinking that it´s not enough...GREAT photos!

  VastaaPoista
 12. no en kuullut! en käy enää juuri ikinä kalliossa. harmi. toivottavasti se vaan vetäytyi eläkkeelle.

  niiden ruokakojujen haju oli jotain ihan kauheaa, vieläpä presidentin linnan edessä!?

  silloin, kun muutettiin Skattalle, siellä ei ollut kukkakauppaa. sitten kun se tuli, niin pyrin asioimaan siellä mahd. usein. eka ostokseni, st paulia, on edelleen hengissä, joten kuten. silloin ei vielä ollut juuri muuta kukkaa myynnissä.

  VastaaPoista
 13. So lovely series!!!All of them are nice!Specially the last one from right!

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia, kaihomieliseksi rupean. Kauppatorista tykkään hirmusti - vuosiin en ole nähnyt. Joopa joo, tuollaisia summia ei paljon kannata ajatella sen enempää ...

  VastaaPoista
 15. These photos look so lovely! When I used to live in Japan, I took a walk on the beach every morning which I always had a great moment....

  VastaaPoista
 16. Tässä ihan myöhässä kommentoin. Mä yritän aina ajatella palkan olevan jonkin moinen korvaus vastuusta. Jos tuo 70 000 euron tyyppi törppii, tekee huonoja päätösiä, kuinka paljon se firmalle maksaa. Kenties on halua ottaa vastuuta kun siitä saa korvauksen? Näin ajattelen ainakin lääkärien kohdalla. He ovat ansainneet joka pennin, minä en uskaltaisi ottaa vastuuta toisten hengestä! Mutta toki 70 000 on häkellyttävä summa, tosin siitä menee varmaan 80% veroa, joten ei se tyyppi käteen saa "kuin" muutaman kympitonnin.

  Rakastan kauppatoria, oikeastaan kaikkia maailman toreja!

  VastaaPoista
 17. That looks like a nice market! The sun and the sea...looovely! :)

  VastaaPoista