tiistai 24. maaliskuuta 2009

thru the city

Walking thru the city to visit a friend. Coming back with the tram.
I like to look at the people in the trams and play with an idea from what century and what kind of painting they are from.
Yesterday i saw an older lady who could have been from Botticelli´s paintings. One man i imagined as a royal soldier from some huge wall painting from the time of Henry VIII. And there was also a woman who could have been a pencil drawing from early 90´s. 
There are some typical characters for each time, i think. And it´s interesting to observe faces trying to see them ageless, in a way.. I find a bit difficult to try to explain this in english:)
Trams and metros are good places to observe people anyway..
***
Kävelin kaupungin halki tapaamaan ystävää. Otin ratikan takaisin päin.
Katselin ihmisten kasvoja ja kuvittelin mielessäni miltä ajalta ja minkälaisesta taulusta kasvot ovat.
Näin vanhemman rouvan joka olisi voinut olla suoraan Botticellin maalauksesta. Ylväät ja kauniit piirteet, jalon mietteliäs ilme kasvoillaan. Erään miehen näin univormussaan kuninkaallisena sotilaana jossain valtavassa taistelutannerta esittävässä seinämaalauksessa Henry VIII:n aikaan. Oli myös nainen lyijykynämuotokuvasta 90-luvun alusta.
Jokaiselle ajalle on omat tyypilliset kasvonsa. Jotka tunnistaa myös ratikassa, vaikkakin tähän aikaan kätkeytyneenä. Minusta on mielenkiintoista tarkastella kasvoja ja etsiä niistä se niiden omin aika. Hmm, ei tämän selittäminen ole helppoa suomeksikaan.. ;)
Ratikassa kasvojen ja hahmojen tarkkailu on joka tapauksessa mukavaa..

17 kommenttia:

 1. tajuan, tajuan! harrastan samaa.
  Juuri tuo "tähän aikaan kätkeytyneenä" tekee asiasta mielenkiintoisen. Toppatakki tai villapipo tai muovikassi kädessä ja kännykkä korvalla kuin lakkaavat olemasta, näkymästä kun kuvittelee jonkun hahmon toiseen aikaan> Joidenkin kohdalla se on melkein ilmiömäisen helppoa.
  Toinen huvitukseni on nähdä ihmiset eläiminä.

  Toiset ovat aivan lintuja. Toiset näätiä. Sitten on tietysti koiria,sikoja ja vaikka mitä.

  VastaaPoista
 2. I agree! Great shots! Cheers!

  VastaaPoista
 3. they really are, i love watching people on trains, busses etc. : ) i really like the last blurry photo!

  VastaaPoista
 4. Kuvassa oleva divari on juuri se, jonka ikkunasta löydän AINA jotakin. Mutta se on aina kiinni kun kuljen ohi, ja pääsen kulkemaan ohi vain muutamia kertoja vuodessa. Joka kerta suututtaa. Kerran kiertelin ja kaartelin tunnin ympäristössä, että tuli puodin avaamisaika, joka on vasta klo 11. Eikä se auennut silti. Mrr.

  VastaaPoista
 5. Kalliossa kolmannen ja toisen linjan välissä, eiks vaan?

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoiset ikkunat... !

  VastaaPoista
 7. violet, mikäköhän aika sitä itse on? mistä maalauksesta karannut? ihmiseläimiä mä myös bongailen ;)

  jane, cheers!

  Lea, public transport offers a good observatory;)

  Liivia, se sama. eikä se taaskaan ollut auki;) kävelin puolenpäivän aikaan ohi..

  Marika, Kalliossa kulkiessa näkee paljon mielenkiintoisia ikkunoita:)

  VastaaPoista
 8. Kalliosta mä tykkään, siinä Helsinkin ja Kaarlen kulmassa on ikkuna , oi, oi mitä kaikkea ihanaa :)

  VastaaPoista
 9. Eksyin tänne Violetilta, mutta palaan kyllä ehdottomasti!

  Tuota toiseen aikaan/tauluun sijoittamista en olekaan kokeillut velä, mutta ymmärrän kyllä jutun oikein hyvin! Välillä katselen ihmisiä samaan tapaan. Ja ihmiseläimiä harrastan minäkin. Joistakuista näkee ihan heti, mikä elin he olisivat, toisten kohdalla pitää miettiä.

  Kerran menin täällä sanomaan kavereille, miltä eläimeltä joku näytti, ja sitten piti sanoa koko pöytäseurueesta. Oli kissaa, koalaa, pandaa, kettua ja hevosta. En tiedä miksi se, jonka sanoin muistuttavan hevosta, loukkaantui. Paljon huonomminkin olisi voinut mennä ;-)

  VastaaPoista
 10. Viimeksi kun ajoin ratikalla näin vanhan naisen punaisessa ruusumekossa,keskellä päätä jakaus, hän avasi puolessa välissä matkaa kirjan( olisin niin halunnut tietää mitä kirjaa hän luki). Hänen olemuksessaan oli jotain sellaista mikä, teki ratikkamatkasta aivan kuin pienen elokuvan, joka jatkui mielessäni koko päivän.

  VastaaPoista
 11. Lovely photos! There are a lot of interesting people in NY and I always love to watch them...

  VastaaPoista
 12. love the books in the window-- makes me wonder what country all the authors are living in, what language they are writing in...

  VastaaPoista
 13. ColibriDreams, kiva kun eksyit ja tervetuloa:)
  jos minua sanottaisiin hevoseksi ottaisin kohteliaisuudesta. jaloja kauniita eläimiä, pitkät sääret ja hulmuavat harjat hyvänen aika!

  Celia, piirsit tuolla kuvauksella minunkin mieleeni pienen elokuvan.
  tuommoiset hetket arjen keskellä on hienoja. kuin joku pysäyttäisi hetkeksi ajan ja vaihtaisi toiselle tasolle, toiseen todellisuuteen. ja sitten whum- taas takaisin ratikkaan ja tähän todellisuuteen..

  Natsumi, well i can just imagine how it is there.. i guess one could easily spend hours just in the parks watching people walking by..

  Mansuetede, yes, and now they are all translated in to finnish:) from all different kinds of languages..and there is not much more than about 5,8 million people reading books in finnish..

  VastaaPoista
 14. Mä olisin veikannut Punavuorta! Ihana Helsinkitunnelma kuitenkin ja ratikat ovat ihania. Puhuttiin jo viime kesänä, että meidän kesäsuomalaisten lapsien pitäisi päästä ensi kesänä ratikkamatkalle, vaikka kolmosen reitti ympäri. He ihmettelisivät matkaa ja minä niitä ihmisiä

  VastaaPoista
 15. Great pictures!
  I really like them! (specially the last one... so blurry).
  Wonderful blog!
  Greetings from Argentina!

  VastaaPoista
 16. Vilijonkka, siitä kyllä varsinainen elämysmatka tulisikin. kolmosen ratikka kallion suuntaan kun tunnetusti on aika riemunkirjava retki:D

  Cele, thank you! very nice to see you here:)

  VastaaPoista
 17. wow, you know that I do the same thing when I am on the metro?funny...

  VastaaPoista