tiistai 17. helmikuuta 2009

visit
We had good time in Tampere. Meeting my parents and friends.
Walking on ice at Näsijärvi. It´s a huge lake, maybe 100 km long with many islands. We walked in to one, had mint tea from thermos and ate cake. My mother had birthday.
I love walking on ice. I like the feeling of being in the middle of the lake or the sea. It´s so silent and wide there. Colours are soft shades of blue, grey and white, like in an aquarelle, melting in to each others. The city is a painted line somewhere in the horizon. 
***
Tampereella oli mukavaa. Tavattiin perhettä ja kavereita. Kävimme myös kävelemässä Näsijärven jäällä. 
Tykkään siitä tunteesta seistä keskellä järveä tai merta. Hiljaista, avaraa, maiseman värit kuin akvarellista. Märällä siveltimellä märälle paperille maalatusta. Sinisen ja harmaan sävyt toisiinsa sekoittuneet, paljon valkoista. Kaupunki vain leveä viiva jossain horisontissa.
Käveltiin yhteen pieneen saareen, istuttiin kivellä ja juotiin minttuteeetä termarista. Syötiin kakkua, äidillä oli synttärit.

11 kommenttia:

 1. Tampere!
  Lapsena hiihdin kaverin kanssa aina Siilinkarille. Nojattiin sitten sen mustaan seinään ja juotiin kuumaa kaakaota...joskus kaakao juotiin jo puolimatkassa.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä Tampere näyttää salaperäiseltä ja jotenkin mysteeriseltä noissa sinun hienoissa kuvissa, pitäis käydä useammin sielläkin.
  Onnea äitillesi, toivoo toinen helmikuussa syntynyt!

  VastaaPoista
 3. Violet, Siilikarille mekin suunnattiin. jatkettiin siitä vielä matkaa kun oli niin mukavaa, ja termarissa vielä teetä jäljellä;)
  mutta eväät on ehdottomasti oltava mukana kun retkelle lähdetään. oli kohde sitten vaikka ihan vaan takapihalla niin kyllä kaakaota täytyy termariin varata.

  Celia, ai mysteerinen? hi hii, kiitos;) hauskaa että niin. joskus tuntuu että tunnen sen kaupungin paremmin kuin omat taskuni, ja siksi mukavaa jos se näyttää jännittävämmältä kuin, niin, omat taskuni..
  ja kiitos, äitille lähtee terveiset:)

  VastaaPoista
 4. Kappas tosiaan!
  Mikä kumman kahvila tuossa tokassa on? Älä vaan sano, että Runo on goodby ja joku uusi tilalla. Näyttää jotenkin vaan samalta parvelta.

  VastaaPoista
 5. Liivia, ei huolta, Runo on edelleen voimissaan. tämän nimeä en muista, mutta on siinä Frenckelin aukion laidalla. ihania piiraita ja kakkuja, hyvää maitokahvia;)

  VastaaPoista
 6. sounds as if you had a really nice peaceful weekend!
  just a minute: have to check where tampere is...--- wow: it's full with lakes!! full of pure nature I think!? and you grew up there??

  VastaaPoista
 7. Schanett, wow you already checked it:) yes, it´s between 2 huge lakes, and there are some woods also around. that´s my home town where i come from:)

  VastaaPoista
 8. that really sounds like a good trip! can't remember the last time i walked on ice...it seems that in denmark it rarely gets that cold. must be a beautiful experience to walk across a lake!

  VastaaPoista
 9. It sounds like you had a wonderful time with your family and friends!

  I have never walked on ice at the lake but it sounds interesting...

  VastaaPoista
 10. totta tosiaan. olisi monta syytä minullakin käydä tampereella useammin, eli täytyykin toteuttaa eikä vain suunnitella.

  jos vaikka vielä ennen jäiden lähtöä, niin minttutee jäällä voisi maistua : )

  VastaaPoista
 11. walking on ice!!!
  I'd love to try it...
  :)

  VastaaPoista