torstai 3. lokakuuta 2013

task in Montmajour

We visited Montmajour Abbey outside of Arles. Very interesting place. Established already on 949. And then built up during several centuries. A place full of spirits and ghosts, i´m sure..
There was a very good art exhibition also i must say.

Anyway. i set up a task for myself. I must found a place which feels comfortable, a place where i want to stand for a while, listen and look and sense the atmosphere.
After sometime, i look on my right side, and what do i see?
Then i look on my left side, and what do i see?
Then i photograph my right side, and then my left side, and finally the spot i´m standing on.

Here is the result.

I felt more than these photos can tell, but what can i do. My camera is no ghost camera..
*
Arlesin ulkopuolella on todella kiinnostava vanha luostari Montmajour. Jos kuljette noilla main, poiketkaa sinne.
Se oli aikoinaan saari, jonne rakennettiin ensimmäiset luostarin perustukset v. 949. Sittemmin sitä on laajennettu rakennettu vuosisatojen saatossa. Kuuluisin se lienee kalliokiveen hakatuista haudoistaan 1000-1300-luvuilta.
Sellainen paikka kuitenkin, joka suorastaan kuhisee elettyä elämää. Niin paljon se on nähnyt ja kuullut, että seinät värisee.
Siellä oli muuten myös erittäin hyvä taidenäyttely sattumoisin samaan aikaan.

Asetin itselleni tehtävän:
Etsi paikka, jossa tuntuu hyvältä seistä hetki ja tunnustella mitä näkyy, kuuluu ja tuntuu. Seiso siinä niin kauan kuin hyvältä tuntuu.
Katso sitten mitä oikella puolella on?
Sen jälkeen mitä vasemmalla puolella on?
Ota sitten kuva sekä oikealta että vasemmalta puolelta, sekä siitä paikasta jossa seisot.

Ja tässä tulos.

Kohdassa missä seisoin, oli kiveen muodostunut painauma. Aivan kuin joku olisi vuosikymmeniä, vuosisatoja seisahtunut aina siihen samaan kohtaan ja hengitellyt hetken. Niin minäkin tein. Ja aistin paljon enemmän kuin mitä kuvat kertovat.

2 kommenttia:

  1. Portaat taivaaseen? Ihmeellinen valkoisuus, rauha ja iättömyys näissä kuvissa. Ja hei, onpa mahtava tehtävä. Pitäisi joka päivä pysähtyä rauhassa aistimaan kaikkea ympärillä, todellakin kiinnittää huomio kaikkeen, mitä näkee, kuulee, haistaa, tuntee. Sellaiset hetket jäävät matkoiltakin parhaiten mieleen. Kun ei oikeastaan ole tehnyt mitään, vaan on antanut kaiken virrata lävitse.

    VastaaPoista
  2. intruiging and beautiful, this place!
    hugs

    VastaaPoista