keskiviikko 27. helmikuuta 2013


We have been in a church which was like a candy. Never been in to one like that. Everything pink and mint. Groovy.

We have also been in a museum of machine artworks which move and make funny sounds. One man, who`s name i unfortunately already forgot, made shoes in Paris. When he got older, he started to make those machines. Must have been fun, i thought.

And then we went by a monestry built in 1040. That`s something, eh? I wanted to touch the wall, feel the energy of one thousand years, all those hands which have been touching the same wall before me.
*
Käytiin kirkossa joka oli kuin karkki. Enpä ole ennen ollut karkkikirkossa. Kaikki oli vaaleanpunaista ja mintunvihreää barokkia.

Käytiin myös museossa jossa oli kaikenlaisia vempaimia, jotka hytkyivät ja huojuivat ja kilkattivat kun veivasi vipua tai painoi nappia. Oli mies joka teki ensin elämänsä kenkiä Pariisissa, ja alkoi sitten vanhempana väkertää vempaimia. Unohdin tietenkin sen vanhan herran nimen, niin etten voi kertoa hänestä nyt enempää.

Käytiin myös luostarissa joka on rakennettu v. 1040. Minusta se on käsittämätöntä. Että sellainen on vielä pystyssä ja toiminnassa. Ja että voi koskea kädellään sen seinää, ja tuntea miten sitä samaa seinää on ihmisen käsi koskenut jo lähes 1000 vuotta.

9 kommenttia:

 1. Beautiful. Yes, touching old walls is great. :D

  VastaaPoista
 2. On muuten aika hieno kirkko! Tuollaisissa vanhoissa paikoissa on aina ihan omanlaisensa tunnelma. Kai se ikä ja historia jotenkin niissä humisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kirkko tosiaan.

   Joskus taannoin Armeniassa kävin luostarissa jonka perustat oli rakennettu 400-luvulla. Sittemmin se oli arabien toimesta tuhottu.. mutta rakennettu uudestaan. Muistaakseni tämänhetkisen luostarin vanhimmat osat olivat 1100-luvulta, ja se oli osaksi rakennettu vuoren sisään. Oli todella hieno kokemus.

   Poista
 3. Hirmu upea kirkko ja tykkään tuosta luostaristakin. Minustakin on aina jotenkin ihmeellistä ja käsittämätöntä, että voi kulkea samoissa rakennuksissa kuin ihmiset tuhat vuotta sitten tai vaikka 2000 vuotta sitten. Ja että ihmiset ovat tehneet jotain niin kaunista silloin kauan sitten. Kun tuntuu, että nykyään vain harvoin rakennetaan mitään kaunistas.

  VastaaPoista
 4. Onpa kyllä kauniita molemmat! Ja oi,juuri tuota rakastan vanhoissa paikoissa ja rakennuksissa - miettiä kuka ne on tehnyt ja kuinka moni samoja katuja/käytäviä on kävellyt,sivellyt seiniä,kiivennyt rappusia..historia on niin ihanaa:) Ja uudet paikat ja matkustaminen:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita! Vnhoissa paikoissa on jotain aah niin ihanaa ja uskomatonta :)

  VastaaPoista
 6. Kaunista!
  Vaikea kuvitella, että Suomesta löytyisi karkkikirkko. Täällä kirkot ovat kovin totisia ja arkisia. Mintunvihreä ja vaaleanpunainen barokki kuulostaa minusta ihanalta. Sitä lisää:)

  VastaaPoista
 7. special places you've visited!
  and those two on the top photo, so sweet!
  hugs

  VastaaPoista
 8. Miten mä en olekaan kommentoinut tänne, vaikka niin luulin...No nyt sanon että karkkikirkko tosiaan! Barbiet tykkäis!
  Vähän tuli mieleen se mikä on siellä Barcelonassa Tibadabon huipulla, mutta ei se noin makea ollut.

  VastaaPoista