lauantai 7. huhtikuuta 2012

päästäinen






Thank you all for your kind comments for the previous post!

I made more space for basil, coriander and parsley growing on my windowcill. It´s miraculous to see something growing up from the seeds, i´m always so amazed.
I also baked quark buns, which for me are part of the easter time. Lots of quark and eggs and cream and butter are eaten these days, in a way or another. Traditional easter dishes coming mostly from Russia.
In the evening we are planing to see bonfires. The meaning of those fires are to shoo away the bad witches. The good ones can stay, if it´s up to me.
Happy yammy easter for you!


Quark bun// Rahkapulla


Dough:
125g butter
1 tbsp cardamom
2 1/2 dl milk (i used soyamilk)
25g fresh yeast
1 dl brown sugar
1/2 tsp salt
about 8 dl wheat flower


for buttering 1 egg


Filling:
250g quark
1 dl brown sugar
1-2 tsp vanilla sugar
1 egg
the peel and juice of one lemon
(1 dl raisins)


Baked in 225 celsius about 10 minutes.
*
Kiitos kaunis kaikille kommenteistanne edelliseen postiin!

Ikkunalaudalla hienosti itäneet basilika, korianteri ja persilja saivat tänään lisää tilaa kasvaa. Kunhan vain yöpakkaset väistyvät rakennan ikkunan ulkopuolelle pienen puutarhan.
Rahkapullia tuli leivottua myös, minulla ne kuuluvat erityisesti pääsiäiseen. Illalla mennään katsomaan kokkotulia ja antamaan kyytiä pahoille noidille. Hyvät saa jäädä pihapiiriin.
Makoisaa lokoisaa pääsiäistä!

Rahkapulla


Pohja:
125g voita
1 rkl kardemummaa
2 1/2 dl maitoa (minä käytin soijamaitoa)
25g tuorehiivaa
1 dl ruskeaa sokeria
1/2 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja


voiteluun 1 muna


Täyte:
250g maitorahkaa
1 dl ruskeaa sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 sitruunan kuori ja -mehu
(1 dl rusinoita)


Paistetaan n. 225 asteessa n. 10 minuuttia

14 kommenttia:

  1. Ihania vihreitä, mutta kaikkein ihanin on tuo mahakuva alla :) Onnea oikein paljon ja lokoisaa oloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kovin! vihreitä on kivalaitella ikkunalle kun ei tuolla ulkona oikein vielä mikään viheriöi.. paitsi puistoissa oli kyllä jo komeat krookukset kukassa.

      Poista
  2. mmmmmm
    looks so tasty!
    gotta try that recipe! too bad there is no quark here, i always search for a similar substitute.
    how nice, your little garden!
    greens make me happy.
    have fun with the bonfires. the smell of them, ahhhh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. they were quite good, i must say. but i just made too many! here you would get some now too:)
      Green makes me very happy too, especially when there is no green outside yet. have to make it on my windowcill then..

      Poista
  3. Sulla on niin kivat touhut siellä. Tai siis mullanlaittoa/vaihtoa inhoan ajatuksena, mutta sehän on ihan hauskaa kun vain hommiin ryhtyy, ja sen jälkeen varsinkin on kovin aikaansaanut olo.
    Yks päivä kylvin basilikaa, mutta mitään ei mullassa näy...

    Rahkapulla onkin hyvää. Meiltä puuttuu pullat sekä aineet. Tuli vahingossa tälläinen laihdutuspääsiäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollaset pienet puutarhahommat on just kivoja, sopivassa mittasuhteessa. ja todella siltä tuntuu kuin olis enemmänkin töitä tehnyt;)
      mikähän siinä basilikassa oikein oli kun ei itänyt..? mä just iskin multaan joitain "parasta ennen"-päiväyksensä vuosia sitten menettäneitä siemeniä, ja kyllä ne vaan itsensä iduiksi puski.

      Täältä muuten nyt oisit saanut rahkapullaa, tein mielestäni pienen taikina, mutta tuli niitä silti niin paljon!

      Poista
  4. Ensi keväänä minäkin kylvän basilikaa. Silloin onkin oma (vuokranantajan) piha jonne yritit siirtää sitten kesäksi :)

    Hirveän paljon onnea rantapallosta! Kertakaikkiaan ihanaa. Tykkään vauvamahoista ja niitä on saanut ihastella blogeissa nyt ihan antaumuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Anniina!
      mulla ei ole pihaa minne noita yrttejä siirtäisin, mutta menee ne mukavasti ikkunalaudallakin. lyhyt matka lautaselle:) yrttien kasvattaminen on mukavaa puuhaa!

      Poista
  5. Ihania pullia ja puutarha!!
    Mä tykkään kaikista rahkaleivonnaisista, mutta en kauheesti piittaa rahkasta silleen "raakana" . Pullassa ja piirakoissa se on ihan parasta. Siruunan kera erityisesti.

    Lempeää Pääsiäistä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hieman villiinnyin noiden yrttien kanssa, nyt on kaikki ikkunat täynnä pieniä ruukkuja. kunhan yöt hieman lämpenee laitan kyllä uloskin jotain kasvamaan.
      Mä tykkään kans kaikenlaisista rahkajutuista, erityisesti sitruunan kanssa. ja jopa ihan "raakana". tosin sitä harvemmin.
      Lempeää pääsiäistä sinne myös <3

      Poista
  6. dear outi, long time i didn't write around here, but i do keep visiting. congratulations on the beautiful balloon you've swallowed! :) seriously, felicidades for such a beautiful moment in yout life. sending you love and energy from spain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. thank you martita, also for all nice comments you made in the blog:)
      lots of sunshine and love and energy for you too!

      Poista
  7. Minä sain äidin tekemään rahkapiirakkaa ja pashaa. Ne olivat namnam. Ja muutenkin olen neljä päivää vain syönyt ja syönyt, huhuh. Vatsa on ihan pinkeä.

    Meillä iti pääsiäisen aikana härkäpapu, kun mies antoi sille kunnolla vettä. Jee, päästään mekin kohta harventamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. äiti teki aina pashaa, mä olen sen suhteen ollut laiska. mutta joskus vielä kunhan saan sopivan inspiraation.

      ja huraa hei härkäpavulle! ikkunalauta/parvekepuutarhointi on kivaa hommaa!

      Poista