sunnuntai 12. helmikuuta 2012
We are living in an old house made out of bricks and with thick walls. It´s normally very quiet here. Sometimes you can hear somebody playing a flute somewhere above the roofs. But that´s mostly in the summer time, when all the doors and windows are open.
In the cellar there is a band rehearsing very once in a while. The drummer is quite good.
Downstair lady has a habit to listen couple of songs, always the same ones, once or twice in a month, very loud. Otherwise you can´t hear a thing from there.

Now when i´m listening carefully, i can´t here more than soft hum. The snow that covers this house seems to soften every sound.
I wonder what sounds one can hear from us..?
*
Meidän talo on paksuseinäinen vanha kivitalo. Täällä on yleensä hyvin hiljaista. Joskus voi kuulla kuinka joku soittaa poikkihuilua jossain kattojen yllä, mutta sen kuulee yleensä vain kesäisin, kun ovet ja ikkunat on kaikilla auki.
Kellarikerroksessa on bänditilat. Sieltä kaikuu toisinaan rytmikkäät rumpusoolot tänne yläkertaan asti. Saisi kaikua vähän enemmänkin, soittavat nimittäin aika hyvin.
Alakerran rouva kuuntelee kerran pari kuussa volyymit kaakossa pari Chydeniuksen kappaletta, aina ne samat, ja vaikenee sitten taas tyystin.

Nyt kun kuuntelen, en kuule muuta kuin hiljaista huminaa. Lumi tuntuu vaimentavan ne vähäisetkin äänet joita täällä muuten saattaisi kuulla.
Mitäköhän ääniä meiltä kuuluu..?

9 kommenttia:

 1. and every day
  a little more daylight
  your images
  have Spring inside

  happy sunday!

  VastaaPoista
 2. Onneksi meillä ei ole seinänaapureita, meiltä nimittäin kyllä kuuluisi. Kaiken näköistä hirnumista ja tanssin tömminää ja laulun lallatusta. Bassosta ei sentään kuulu mitään, kun mies treenaa ilman vahvistinta.
  Minä en kans helposti häiriinny naapureiden elämän äänistä, mutta muistan kyllä yhden puolikuuron jumalanpalvelusmummon, sunnuntaiaamut oli pitkään sitä. Ja kerran oli seinänaapurina hevipariskunta, jotka juhli heviä kuunnellen aamuun hirveän lössin kanssa monena päivänä viikossa. Alkoi ottaa päähän jossain vaiheessa.
  Silti tykkään kerrostaloista kaikista äänistä huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Minä olen ihmetellyt meidän talossa samaa. Että koskaan ei kuulu mistään mitään. Joskus vähän tuuban soittoa alakerrasta, muttei muuta. Kysyin sitten vastapäiseltä rouvalta tässä päivänä eräänä, että onko hänelläkin näin ja juu, mitään ei kuulu. Ihmettelin, että eikö edes meiltä, koska me ollaan aika julmetun kovaäänisiä usein. Muttei rouva ainakaan tunnustanut. Ihme juttu.

  VastaaPoista
 4. Patrice A, thank you! i´m really wishing for more sunshine, this winter starts to feel long enough now;) Spring here we come!

  Liivia, elämisen äänet kuuluu kaupunkiin ja kerrostaloon mun mielestä kans. on itseasiassa kivaa että jostain kuuluu jotain, varsinkin jos on yksinään kotosalla. siitä tulee mukava tunne.
  sitten on tietty vähän eri asia jos vedetään nupit kaakossa jumalanpalvelusta tai hevisettiä harva se päivä;)

  Kirjailijatar, paksuseinäiset talot on tässä mielessä ihan hyvä juttu. olen myös asunut paperiseinäisessä kerrostalossa, ja sitten ne "elämisen äänet" meni jo vähän överiksi. joka pieni köhäyskin naapurin puolelta kuului läpi, siitä oli yksityisyys aika kaukana..

  VastaaPoista
 5. Vanhassa kodissa muistan, että kuului monenlaisia ääniä. Liesituuletinradio soitti kitaraa lempeästi.
  Ei onneksi mitään pelottavia ääniä, sellaisia kuulee valitettavan usein kantautuvan. Siskon entisessä naapurissa heitettiin aina säännöllisin väliajoin kaikki kamat parvekkeelta alas, kovan huudon saattelemana. Siellä ne muovihelmet hangessa kimalteli.

  Meillä oli muuten vanhassa talossa eräs naapuri, jolla oli aivan uskomaton kuulo:) Häneltä ei jäänyt mikään talon "uutinen" kuulematta.

  VastaaPoista
 6. I really can hear little from home too...a bit of music from the bar above, and the phono from the old lady up.
  And wander the same...as we seem to live more...
  I can also hear music from the musician of the 3th. Love when he is playing music from his home in Rumania.

  VastaaPoista
 7. Onko tuo toisen kuvan oikeassa alanurkassa näkyvä musta juttu sellainen painava siili, josta voi ottaa erilleen piikkikerroksia?

  Muistan lapsuudestani sellaisen, tätini luota. Koskaan en ole muualla nähnyt sellaista. Nyt olen innoissani tästä, ooh, siilejä asunee siis muuallakin!

  VastaaPoista
 8. Celia, ääh, kurja kuunnella sellasia ikäviä ääniä, niihin pitäis mahdollisuuksien mukaan puuttua, jos nimittäin usein lentelee, ja enemmän kuin pelkkiä tavaroita.
  Kalliossa asuessa kuului kyllä väliin ikäviäkin ääniä. harmittaa vieläkin se yks kerta kun en tajunnut ajoissa soittaa poliisia..
  Tarkkakorvaisista naapureista puheen ollen, olen minäkin kerran kuunnellut lattiaa juomalasi korvalla, yritin saada laulunsanoista selvää;)

  ibb, you have musical neighbors:) music and singing is mostly nice to hear, even from the neighbors. i mean if it´s also good music..

  Ilona, se on just sellanen siili! me löydettiin se viime kesänä kirpputorilta. siitä saa 5 pientä siiliä. se kaikista pienin oli valitettavasti hukkunut aikain saatossa, sanoi myyjä.

  VastaaPoista
 9. I like how you have described sound and those little figures for the month of February that hang on the wall.

  VastaaPoista