torstai 9. helmikuuta 2012The first tulip bunch of the spring. And the feeling of the sun on your face, after long dark winter. Birds starting to training their voices, a bit shy "ti-tyy".


weekday soup

oil
onion
rumble seeds
bit of tofu (250-300g)
vegetarian bouillon + 2-3 bay leaves
1 big carrot
2 little potatoes
1/2 fennel
1/2 sweet potato
(salt)
(light miso paste)

First sweat onion in oil with rumble seeds in the pot, then add chopped tofu in and let it also get some taste. Add vegetarian buillon.
Chop all the vegetables small, and add in to the pot in an order; carrots, potatoes, fennel, sweet potatoe.
Let them get cooked. In the end, you have some, add light miso paste (which is first mixed in to a little amount of water), or just a bit salt.

ps. like Samantha already told me, rumble is actually called cumin. In finnish kumina. But rumble really sounds quite neat, don´t you think;)

We eat this kind of soup quite often, especially in winter. Keeps you warm.
*
Kevään ensimmäinen tulppaanikimppu. Ja se tunne kun voi kääntää kasvonsa kohti aurinkoa joka lämmittää jo. Talitintin valosta innostunut varovainen ja kokeileva tityy.

Arkikeitto

öljyä
sipulia
kuminaa
mötkäle kiinteää tofua
kasvislientä + 2-3 laakerinlehteä
1 iso porkkana
2 pientä perunaa
1/2 fenkoli
1/2 bataatti
(suolaa)
(vaaleaa misotahnaa)

Sipulia kuullotetaan öljyssä kattilanpohjalla, heitetään sekaan kuminan siemeniä ja paloiteltu tofu. Annetaan tofun imeä hetki makuja. Lisätään kasvislientä tarpeeksi.
Kaikki kasvikset palastellaan sopivan kokoisiksi palasiksi ja laitetaan sekaan kiehumaan suurin piirtein tuossa järjestyksessä (porkkanat ottavat enemmän aikaa kuin perunat ja fenkoli jne.)
Sitten annetaan kaikkien kypsyä ja lopuksi, jos löytyy vaaleaa misotahnaa, sekoitetaan sitä n. 1/2 ruokalusikallista tilkkaseen vettä, ja sitten keiton sekaan. Tai muutama hyppysellinen suolaa vaihtoehtoisesti.

Tätä meillä syödään aika usein, etenkin pakkaspäivinä.

8 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Minä olen aina vähän ihmeissäni tofun kanssa, en tiedä, mitä tehdä sillä, joten tämä tuli tarpeeseen.

  Mietin eilen tulppaanien ostoa, mutta jätin väliin. Ehkä ylihuomenna, jos saan kotiin jonkun järjestyksen. Nyt nyt tulppanit vain ilkkuisivat sotkua tai kuolisivat suruun.

  Mukavaa loppuviikkoa! Pakko käydä nukkumaan, että jaksaa huomenna suunnistaa Hankoon, jihuu.

  VastaaPoista
 2. I still remember one day years ago, coming home from work and getting off the bus and thinking, "What? The sun is still out!" and I was so happy. And now every February I feel happy because of it.

  Thank you for sharing that soup recipe; it looks delicious! Also I hope you don't mind me saying, but I've never heard "rumble seeds" before - I think that "kuminaa" in English is just cumin. Though, honestly, rumble seeds sound much cooler.

  VastaaPoista
 3. Kirjailijatar, me syödään paljon tofua, keitoissa tai missä milloinkin. se kannattaa lisätä vaan aika alkuvaiheessa että se saa makuja, jollei sitten marinoi jo etukäteen.
  tääläkin on kaaos, liittyen tuohon lopputyön valmistuspajaan. me siivotaan sitten ehkä huhtikuun jälkeen kun lopputyö on valmis;)

  Samantha, hahaa, you are right! it´s CUMIN. i thought so, but then i had to check from the dictionary, which said rumble;)
  And it´s really amazing how fast the days get longer, and how much this light affects. it´s just great!

  VastaaPoista
 4. Kiitos reseptistä!!
  Minä tahtoisin oppia maustamaan tofua, tuntuu, etten oikein osaa. Se ei varmasti ole edes vaikeaa. Olen vain laiska ja saamaton kokki.
  Lapsi ei vielä tofusta piittaa, mutta ehkäpä myöhemmin.
  Olen ihastunut bataattiin, voisin syödä sitä vain.

  Tulppaaneista tulee niin ihana kevät fiilis.

  Ihanaa viikonloppua sinne!!

  VastaaPoista
 5. sounds very tasty!
  and warm.
  i had three different kinds of soup last week. mushroom, pumpkin and jerusalem artichoke. lovely!

  and i enjoy your winter pictures so much. the tulips as well.

  VastaaPoista
 6. Okei, kiitos tuostakin vinkistä. Eli heti aluksi tofut kehiin :) Minä meinaan tykkään tofusta.

  VastaaPoista
 7. Celia, mä tykkään kans bataatista ihan hulluna. siitä saakin hyviä keittoja, sellainen sosekeitto on hyvää mihin tulee bataattia, porkkanaa ja pari perunaa. ei siihen paljon muuta sitten tarvitakaan, nam.
  Tofua vois marinoida, mutta mä olen siihen liian laiska. mutta nopeasti se imee itseensä makuja kun tarpeeksi aikaisessa vaiheessa lisää keittoon tai pataan tai kastikkeeseen.
  Ihanaa viikonloppua sinne myös!

  Anna, tulips are the first flowers for the spring for me. waiting for carnations..

  sarapirat, i am a soup maniac in the winter time. i like all kind of soups, they really make me warm. pumpkin soup is also very good. and what is jerusalem artichoke..? sounds interesting..
  have a good weekend <3

  Kirjailijatar, juu heti aluksi kehiin jos ei viitsi/jaksa marinoida (minä yleensä en viitsi..) ja saahan niitä valmiiksi marinoitujakin nykyisin, tai esim. savustettua, mutta mä tykkään ihan siitä naturasta, sitä voi sitten käyttää vapaammin mielensä mukaan. tofu on hyvää!

  VastaaPoista