lauantai 7. tammikuuta 2012

Dear Paris II
We have been at home for couple of days already. Now going thru the photos from Paris. 
Even passing by so many nice looking windows and little shops, i didn´t really buy so much. Well, some new pens and paper i got. And beautiful french underwear. That visit in the underwear store was already a luxurious experience.

More than shopping i´m in to good cozy restaurants, cafés and bakeries. Oh those bakeries... Every morning the first thing i did, was to go out to the street, cross it, and follow my nose to the nearest Boulangerie. Fresh made bread, croissants and pain au chocolat. Then back and making some tea, long easy breakfast. That was the best moment of the day.
*
Kotona ollaan jo taas. Hieman lisää Pariisin kuvia. Olen kuvannut monia somia näyteikkunoita. Pidän kovasti niistä kaikista kauniista pikku putiikeista. Harvemmin kuitenkaan ostan mitään, kiertelen ja katselen vain.
Tällä reissulla hankin hieman lisää tussikyniä ja paperia. Tein myös ylellisen visiitin alusvaateliikkeeseen, jossa tunsin oloni prinsessaksi. Alusvaatteet sain mukaani silkkipaperiin käärittynä. Se oli jotenkin ihanaa.

Enemmän kuin kauppoihin, keskityn matkoillani pienten ja kotoisten ravintoloiden ja kahviloiden etsimiseen. Ja erityisesti Pariisissa rakastan niitä pikku leipomoita. 
Päivän kohokohta oli aamulla kun laskeuduin ylimmästä kerroksesta kadulle. Vastassa jo tuore leivonnaisten tuoksu. Kadun yli lähimpään Boulangeriehen, sieltä kainaloon leipä, croissant ja pain au chocolat. Sitten takaisin ylös keittämään teetä. Rauhallinen ja pitkä aamiainen. Päivä alkoi aina hyvin.

7 kommenttia:

 1. Ihana tuo ylin kuva ja kaikki. Minäkin tykkään vain ikkunashoppailla, harvoin mukaan tarttuu mitään. Istanbulista taisin ostaa kaksi huivia ja kahdet korvakorut. Mutta on kiva ihailla kauniisti somistettuja ikkunoita.

  Ja tuo leipomojuttu on kanssa niin pariisilaista. Olisipa kiva, jos alakerrassa olisi täällä Suomessakin leipomo.

  VastaaPoista
 2. Oh, sounds and looks wonderful... and smells delicious!

  Best,
  Ariane.

  VastaaPoista
 3. Ihana Pariisi ja nämä sinun kuvat!!

  Katsoin just Allenin Midnight in Paris. Tuli heti Pariisi- ikävä. Olihan se vähän kliseinen ja höpsö leffa, mutta omalla tavallaan aika ihana.
  Ehkä juuri Pariisin tähden.

  VastaaPoista
 4. Kirjailijatar, somat ikkunat on kivoja katsella. ja jos jotain tarvetta on, niin mieluusti ostan jotain matkalta, niinkuin nyt ne alusvaatteet. niissä saan sitten tuntea itseni pariisilaiseksi;)
  Leipomo tämänkin talon alakertaan!

  Ariane Reichardt, thank you Ariane! best greetings for you too:)

  Celia, kiitos ihana Celia! Minustakin se elokuva oli kliseinen ja höpsö, mutta tykkäsin kuitenkin. ihan vaan jo sen takia että siinä pääsi pienelle romanttselle matkalle Pariisiin. se on aina suotavaa.

  VastaaPoista
 5. Nyt on vaan pakko todeta että 'Parrisi on aina Pariisi'!
  Kiitos näistä!

  Juu ei ole ihanampaa kuin saada ostos silkkipaperiin. Aina-aika harvoin-kun käy niin, muistan kehua kääräisijää. Omalta reissultani ostin vain yhden vaatteen ja sain sen silkkipaperiin ja sitten laittoi sen vielä kauniiseen littanaan lootaan. Ostos oli 'vain' aluspaita, mutta huomaavainen pakkaaminen sai sen tuntumaan ihan muulta.

  VastaaPoista
 6. Liivia, minäkin kehaisin, varsinkin siitä ylellisestä palvelusta. sellaista harvoin saa osakseen. ja miten pienellä saa asiakkaan onnelliseksi, silkkipaperia ja ehkä vielä littana loota? varmasti menen muuten ostoksille samaan alusvaatekauppaan seuraavallakin kerralla.

  VastaaPoista
 7. very nice pictures you made in paris

  VastaaPoista