torstai 1. syyskuuta 2011

sadetta
"There is a jungle somewhere out there, and it´s raining in the jungle." I thought today, and wrote it down, cause it sounded so nice to me.

I ate tomato one day, and without thinking threw some tomato seeds in to a pot next to me. The seed started to grow, and now it´s reaching higher and higher with a help of a friend. Which is that other plant in the same pot. I think it looks quite cute how the tomato is holding on this Other Plant, who´s name i can´t remember.
*
"Jossain on viidakko ja viidakossa sataa." Ajattelin tänään, ja kirjoitin sen ihan ylös kesken harjoitusten, koska ajatus oli minusta niin kaunis.
Sade muuttaa niin merkitystään, riippuen ajasta ja paikasta. Mutta jos minulla kastuu jalat, hermostun helposti. Riippumatta ajasta ja paikasta.

Aivan vahingossa kukkaruukkuun ajatunut tomaatinsiemen on kasvanut jo jonnin verran pituutta ja ottaa tukea samassa purkissa asuvasta mikä-hänen-nimensä-nyt-onkaan-kasvista. Sekin on aika kaunista.

11 kommenttia:

 1. Se on hyvä ajatus, tuo...joinain päivinä lohduttava, toisina piristävä. Mutta sade tuntuu kuuluvan näihin päiviin :)

  Oli mahtavaa, sateessakin. Toivottavasti pian tavataan taas :)

  VastaaPoista
 2. Hieno ajatus, salaa viisas ja kaunis.

  Minäkin hermostun helposti, jos jalat kastuu. Alan kuvittelemaan mitä kaikkea kamalaa tästä voi muka seurata. Kastuneista jaloista.
  Äitilläni on tapana sanoa: "tärkeintä on hyvät kengät ja hyvä sänky. "
  On siinä jotain perää kyllä.

  Täällä on ollut sellaisia kummallisia äkkisateita. Yhtäkkiä kesken kirkasta taivasta tulee vettä kuin aisaa.

  VastaaPoista
 3. Sekin on kaunista, että havainnoit arkisia asioita kuten tomaatinsiemenen kasvua. Usein ihmiset eivät pysähdy sellaisten ääreen.

  VastaaPoista
 4. Kirjailijatar, no tänään sade todellakin piristi, ja oli tosi kiva nähdä! ilmoittelehan sitten vaan taas kun olet kylillä..

  Celia, se liittyy mullakin varmaan johonkin tuommoseen aikanaan opittuun ajatukseen, että nyt jos jalat kastuu niin kohta sitten vilustuu ja kaikkea muuta kamalaa. aika Vilijonkkamainen ajatus itse asiassa.
  Täällä kans kaatosatelee. kuljen kumisaappaissa nonstop..

  Saga, no voi kiitos! tuli hyvä mieli tuosta mitä sanoit:)

  VastaaPoista
 5. Lause olisi ihana kirjan, elokuvan tai näytelmän nimi...

  Sataa, nyt sataa. Toista päivää jo, ja mun pyykin vain riippuu liiskana narulla jo kolmatta päivää...miksen hakenut niitä ajoissa pois!?

  VastaaPoista
 6. Liivia, voi kun osaisikin kirjoittaa vaikka näytelmän. tuon lauseen jälkeen vielä semmoset 50-100 sivua lisää, josko se siitä;)
  Mulla jää usein pyykit roikkumaan sateeseen. sitten annan niiden siellä odotella, josko aurinko kaivautuisi esiin ja kuivattaisi ne. siihenhän voi mennä tosiaan useampikin päivä..

  VastaaPoista
 7. oh that is nice indeed,
  and i just plucked some cherry tomatoes in the garden!

  you know there is this whole school of planting which works with supportive plants. can't remember the official name of it. but plants that are good to pair up cause they help each others progress to grow. so basil and tomatoes is one of those combos!

  VastaaPoista
 8. how wonderful to accidentally grow your own tomato plant!

  i love those clouds - what a beautiful shot!

  VastaaPoista
 9. sarapirat, oh i have to learn more about that! that kind of planting would be interesting! then i only need a garden.. oh well, looks like it works in city circumstances too;)
  i think it´s´so funny basil and tomatoes grow well together, when they also taste so good together <3

  kitchu, it was really a nice surprise! first i was wondering what is that thing growing..later i smelled it;)

  VastaaPoista
 10. Voi nuo siilit... Ylihellyyttäviä.

  Minulle näemmä iskevät kaikki eläinhahmojutut nyt sydänalaan oikein kunnolla.

  VastaaPoista
 11. Now you can eat tomatoe directly from a plant...so close, so nice...

  VastaaPoista