keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

over the sea


We made a little trip to Stockholm with the friends. It´s very near, and it´s easy to go there with the ferry.
Every time i visit there, i wonder why don´t i go more often. I like the city, especially in the summer, it´s very easy going, people are out, many nice places by the sea to sit down and have a coffee or just enjoy the view.
We had bikes with us, and during just one day we already made a lot.
ps. If you ever go to Stockholm, this place is worth to visit, and not only because of the delicious food.

This song, even it´s named after another city is somehow very Stockholm for me. The video is funny;)
*
Teimme ystävien kanssa retken Tukholmaan. Siellä tulee käytyä harvoin, vaikka se on tuossa niin lähellä. Useammin lähden ns. merta edemmäs kalaan retkilläni. Mutta joka kerta kun siellä käyn, mietin miksen lähde useammin.
Meillä oli fillarit mukana ja yhden päivän aikanakin ehdittiin jo paljon. Ajeltiin pitkin rantoja, uitettiin varpaita meressä, syötiin aamiaista Södermalmilla, käytiin kirpputorilla, kiivettiin kallioille ja syötiin hyvin ehkä Tukholman parhaassa kasvisravintolassa.

Tämä biisi on mielessäni kun ajattelen Tukholmaa, vaikka se onkin nimetty ihan toisen kaupungin mukaan.

9 kommenttia:

 1. Hermans on tosiaan loistopaikka. Ja Tukholma aina yhtä soma! Tuntuu että monet ovat sinne tänäkin kesänä ehtineet, harmittaa kun ei itse jouda. Onneksi on nämä matkaraportit :)

  VastaaPoista
 2. Tukholma on kyllä hieno kaupunki. Minä kävisin useammin (kävinkin) jos asuisin Turussa tai Hesassa. Junamatka ajallisesti ja hinnallisesti lisää, niin reissun hinnalla ja vaivalla lentää suoraan Pariisiin.

  Mutta ei mun tänne maantieteellistä sijaintiani pitänyt tulla urputtamaan, vaan hehkuttaa Tukholmaa, joka on mun nuoruuteni kaupunki. Ja Södermalm lempialue siellä:)

  VastaaPoista
 3. i will take that recommendation and try it out next time i am there!
  i know stockholm very little you know...funny that is! since it is the capital of my homeland after all. would like to visit helsinki too.

  VastaaPoista
 4. Sometimes we don´t realice what close things are and what easy is...we just let them be there. Love your retro camera photos...I have the same...but haven´t post any...yet.
  Enjoy long days!

  VastaaPoista
 5. Anniina, Östermalmin kauppahallin 2.kerroksen kasvisravintola on mun toinen suosikki, mutta kyllä Herman´s vie siitäkin voiton. sinne pitää aina päästä kun käy Tukholmassa;)

  Liivia, se on kyllä kaikinpuolin outoa miten halpaa lentäminen nykyään on. siis että ihan oikeasti voi päästä halvemmalla Pariisiin kuin saada meno-paluuliput Helsingistä Tampereelle.
  Mä tykkään kans Södermalmista kovasti. siellä voisin oleilla vähän pidempäänkin.. olitko sä siellä opiskelemassa..?

  sarapirat, sometimes places that seem to be near are more far.. i mean also for me Stockholm is quite near, but still i more often go somewhere else.
  But really, next time you come to north we should meet somewhere! You take a ferry to Helsinki, welcome:) or i come to Sweden..

  ibb, yes, actually would be good to make trips and journeys just in the neighborhood. to find out what kind of treasures are just around the block:)

  VastaaPoista
 6. totta puhut kuomaseni.
  ei ole tullut käytyä aikoihin- tosin en kyllä muutenkaan matkustele liikoja.
  tekis mieli nyt.

  VastaaPoista
 7. Minäkin ihmettelen aina ihan samaa, miksen käy Tukholmassa useammin. Senkun hyppäisi paattiin nukkumaan ja olisi aamulla perillä.

  Kiitos raflavinkistä. Jos joskus saan aikaiseksi, menen tuonne.

  VastaaPoista
 8. it looks like such a lovely place. i am glad you enjoyed your time. :) i really love that first photo.

  VastaaPoista
 9. Ritva, no kuoma, ei muuta kun hyppäät junaan ja paattiin. pienelle retkelle pääsee helposti ja nopeasti. ja kaikenlaisia tarjouksiakin noista matkoista on alvariinsa:)

  Kirjailijatar, mene ihmeessä. taivaallista kasvisruokaa, upeat näköalat ja hirmu kiva meininki!

  kitchu, thank you! yep, it´s a nice city to visit:)

  VastaaPoista