sunnuntai 30. tammikuuta 2011

paratiisi


The island... well, it was a paradise*
The color of the sea and the sand, so pure and clear. Four little fishermen villages, some bungalow villages, a jungle in the middle and between full of different kinds of flora and fauna. It was beautiful. And simple without electricity and other stuff. I hope it will also stay a bit like that, there are not so many that kind of places any more left in this planet...

Oh and the bugs, yep, there were some. As room mates we had some big and a bit bigger spiders, but they were totally harmless. Also one scorpion we met. But there was actually nothing to be worried about. As long as one just watched a bit where to put the feet;)

ps. tuutuutuu
*
Saari oli paratiisi.
Uimme kirkkaan vihreässä meressä lentokalojen kanssa, keskustelimme valkoisella rannalla rapujen kielellä, teimme kävelyretkiä saaren neljään pieneen kalastajakylään, tutkimusmatkoja viidakkoon, joka pääosin hallitsi saarta.
Viidakko oli vihreä, vehreä ja täynnä elämää. Apinoita, lintuja, pieniä kissaeläimiä, joitain hyppiviä oravankaltaisia, liskoja, hämähäkkejä, skorpioneja, käärmeitä.. Kovin montaan ötökkään ei (onneksi) törmätty. Hämähäkkejä meillä oli kämppäkavereina eri kokoisia, mutta ne olivat täysin harmittomia. Myös iso violetinvivahtava gekko saapui aina öisin katonrajaan keikkumaan. Ja ulkovessassa tervehti iso sammakko.

Täytyy vain toivoa että elämä siellä säilyy jokseenkin samanlaisena myös tulevaisuudessa. Tuollaisia paikkoja ei enää kovin montaa ole tällä pallolla. Matka sinne kestää useita tunteja veneellä hieman tuulen suunnasta riippuen. Siellä ei ole sähköä eikä muitakaan "mukavuuksia", makeaa vettä riittää juotavaksi, muttei aina peseytymiseen asti. Elämä on yksinkertaista, mutta siellä on kaikki. Ja niin kaunista.

ps. tuutuutuu

19 kommenttia:

 1. Oijoijoijoi mitä kuvia!! Kiitos ja terkkuja täältä välimeren paratiisista :))

  VastaaPoista
 2. Oooh aivan pakahduttavan kaunista!!

  Tuntuu niin uskomattomalta, että tuollaisia paikkoja on vielä olemassa. Paikkoja, missä violetinvivahtavat gekot saavat rauhassa kuljeskella katonrajassa.
  Niin ihanaa, että saitte kokea tuon kaiken.

  Tänään kuljettiin häikäisyjäällä ja kaikki hiihti hymyillen vastaan. Pitää hankkia sukset, nyt sen vasta tajusin.

  Kaunis kuva sinusta!!!

  VastaaPoista
 3. Häikäiseviä kuvia, ihmeellistä. Ihanaa, että saitte kokea paratiisin.

  Näitä kuvia on niin erikoista katsoa juuri nyt, täällä talven keskellä. Siellä on niin toinen maailma.

  (Täytyy kyllä tunnustaa, minä varmaan pelkäisin viidakossa.)

  VastaaPoista
 4. oi että tuota vettä! niin kaunista. hyvää seikkailua sinne ja paljon ihmeellisiä päiviä!

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman kaunista, olen ihan sanaton. En muista, koska olen viimeksi tuijottanut vain kuvia niin kauan ja matkannut ajatuksissani tuonne. Tuo ensimmäinen kuva on ihmeen kaunis ja ihanan kaunis kuva sinusta.

  Toivottavasti se tosiaan säilyy tuollaisena paratiisina, etteivät kaikki turistit löydä sitä. Ihanaa paratiisia.

  VastaaPoista
 6. WOOOOW! the first and the last picture! and all of those inbetween, ut the first and the last. i love them. the moment. the clear colors. the feet and the crab. and YOU! how nice to see you, beauty!

  and those places, where time is moving slower, lets pray they will stay. in away, i believe sooner or later, we will all have to go back to something similar.

  VastaaPoista
 7. This photos are so beautiful.

  VastaaPoista
 8. mizyena, kiitos ja terveisiä sinne paratiisiin myös!

  Celia, uskomattomalta se tuntui itsestäkin. ajattelin että tuollaisia paikkoja on enää vain unissa. mutta hienoa että saatiin se kokea.
  hassua mutta tuli nyt ihan ikävä kirkkaita hankia ja hiihtämistä. mulla on sukset, otetaan teetä termariin joku päivä ja mennään jäille hiihteleen..?
  (kunhan täältä ensin...)

  Maija, oli se ihmeellistä. ja onhan se lumi ja kirpeät pakkaspäivätkin ihmeellistä. siihen on vaan jo niin tottunut;)

  Hanna Päivikki, kiitos! uitiinkin kyllä joka päivä, olisin voinut ihan asua siinä vedessä, niin lämmintä ja kirkasta se oli.
  seikkailuntäyteisiä päiviä myös sinne!

  Kirjailijatar, niinpä. ovat kuulemma suunnitelleet sinne jopa lentokenttää(?!) se olisi siinä sitten se paratiisi.. luultavasti suunnitelma kuitenkin tyssää rahoitusongelmiin, ja toivottavasti myös ympäristönsuojelijat sanovat myös asiasta sanasen.

  sarapirat, thank you. yes, i also think so that there is no other way than turn back to more simple living. and to realize this, that one can live with much less, and it´s even more rich life. if we just have the beautiful nature around us..

  S. thank you:)

  VastaaPoista
 9. Voiko tuolta muka lähteä pois enää koskaan?
  Millaistahan on olla Suomessa, sitten joskus...?

  VastaaPoista
 10. Oi vau..aivan mielettömän näköinen ja kuuloinen paikka!
  Ja todellakin mahtavaa,että tuollaisia on vielä olemassa! Toivon kovasti että säilyy tuollaisena vielä pitkään. Ristiriitaisesti haluaisin päästä jonnekin tuon kaltaiseen paikkaan mutta sitten taas toisaalta en,sillä jokainen turisti varmaankin muuttaa paikkaa eikä vain parempaan suuntaan. Tai tälläinen käsitys minulla on..
  Onko siellä paljon muita matkailijoita?

  VastaaPoista
 11. Oon täällä tuijottamassa näitä kuvia ties monettako kertaa. Yritän muistella miltä äänet kuulostai lämmössä, miltä se lämpö tuntuu, minkälaista voi valo olla. Oikein hyvää loman jatkoa teille!

  VastaaPoista
 12. Kiitos näistä Outi:) Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 13. piilomaja, lähdettävä oli;) ja ehkä mun olis pitänyt ryhtyä kans kalastajaksi jos olisin sinne jäänyt. ei sinänsä hullumpi ajatus tosin sekään..

  Niina, saari oli kohtalaisen iso, ja lähinnä viidakkoa. ne 4 kalastajakylää ja jokunen bungalovi-kylä turisteille.
  paikka on saanut olla rauhassa senkin takia ettei siellä ole sähköä, juoksevaa vettä eikä muitakaan "mukavuuksia" turisteille. meidän bungalovikylässä oli ehkä n. 15 vierasta, eko-vessat ja muutenkin kiinnitetty huomiota ympäristöasioihin. siellä saattoi ihan hyvällä omallatunnolla majailla:)

  himalainen, voi kiitos. toivon että lämpö, lempeä tuuli, valo ja värit välittyi kuvien myötä:)

  marika, kiitos kiitoksista. mielelläni jaan tämän kokemuksen.

  kinako, yep;)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi3/2/11 11:40

  Uskomattoman kaunista, paratiisi tosiaan. Toivottavasti myös pysyy sähköttömänä, ja ne loput muutkin harvat joita on vielä säilynyt.

  VastaaPoista
 15. this reminds me so much of my times spent in Trinidad and Tobago! gorgeous!

  VastaaPoista
 16. Anonyymi9/2/11 07:40

  I love that second picture so so much !

  VastaaPoista