maanantai 11. lokakuuta 2010

gone with the wind


Wow. I lost almost all of my digital photos from an outer hard disc where i used to store them. Since the last 5 years. They are now all gone. Feels a bit empty. And i don´t have them anywhere else.

Oh well. Any tips for the future how to store photos..? I´m a bit shocked.
*
Olen säilyttänyt valokuviani ulkoisella kovalevyllä. Ikävän ja turhan vahingon seurauksena kaikki siellä olevat kuvatiedostot hävisivät. Viimeisen viiden vuoden ajalta. 
Minulla on omalla koneellani tallessa ainoastaan pari kolme kuvakansiota, kaikki muut- pif! Savuna bittiavaruuteen. Niitä ei enää ole.
Aika huimaa. Melkein kuin osa henkilöhistoriaani olisi pyyhkitynyt saman tuulen mukana. Eniten harmittaa kaikki reissukuvat. Perhekuvat. Kuvat ihmisistä joita ei enää ole. No, ei sitä aikaakaan enää ole. Ei ole mitään enää siitä jäljellä ei.
Olisiko vinkkejä vastaisuuden varalle miten kuviansa säilyttää..?

11 kommenttia:

 1. Kauheaa! Tekisi mieli ihan huutaa. Pahimpia painajaisiani. Viimeksi selvisin säikähdyksellä, mutta opiksi en ole ottanut, yhä kuvat vain täällä koneella...mulla ON ulkoinen kovalevy, mutten osaa sitä käyttää.
  Ai niin sulla oli ne siellä....
  Oi voi.

  En osaa sanoa mitään lohduttavaa.

  VastaaPoista
 2. Liivia, nii-in. sehän siinä onkin. ajattelin että ne ovat paremmassa turvassa ulkoisella kovalevyllä, jos vaikka kone kaatuu, tulee virus tai ihan mitä tahansa. mutta ei se sitten mennytkään niin.
  no. sain ison suklaajäätelöannoksen ensiavuksi, olen hiljalleen hyväksymässä että asia on nyt näin. oh-hoijaa..

  VastaaPoista
 3. Olen todella pahoillani. Sattuisi päähän kyllä kovaa jos noin kävisi.
  Meillä on aikamoiset varotoimet.
  Meillä on kaksi tietokonetta jotka kommunikoivat keskenään eli kuvat tallentuu molempiin. Sen lisäksi on kaksi ulkoista kovalevyä.
  (Sen lisäksi jotain miehen superhyperkikkoja joita en ymmärrä selittää.)

  VastaaPoista
 4. Voi ei... minäkin olen ajatellut, että ulkoisella kovalevyllä meidän kuvat on turvassa. Pelottavaa, on niin paljon muistoja. Kun ajattelee vaikka juuri tuota aikaa, että viimeiset viisi vuotta, siinä on kaikki tärkeä.

  Olen tosi pahoillani sinun puolestasi.


  Kahdeksan asiaa on kaunis. Viimeinen kohta on ihan häkellyttävän ihana, pysähdyttävä. Meillä on piirroksia paljon seinissä, enkä minä raaski maalata niitä pois. Ja myrskylyhty odottamassa ja se toinen ihminen.

  VastaaPoista
 5. piilomaja, kyllä muakin sattui, lujaa. mutta sitten kun sille ei mitään enää voi niin on istuttava vaan alas, syötävä jäätelöä ja mietittävä uusia kuvia. oh hoijaa, sanon silti vielä. huomenna ehkä ei enää tarvitse huokailla.

  himalainen, mulla on vielä oman elämäni suhteen niin pahuksen huono muisti, että unohdan keveästi kaikenlaista mukavaa jollei siitä ole kuvia muistuttamassa. plääh.

  piirrokset seinässä on varmasti kiva juttu:)

  VastaaPoista
 6. Voi, olen todella pahoillani. Tuohan olisi ihan hirveää, kamala, surullinen katastrofi. Sama, kun vanhan ajan ihmisistä on niin vähän kuvia, ei juuri mitään, kun ovat hävinneet, palaneet tuhka tuuleen, jääneet rajan taa.

  En minä tiedä, minusta tuo kuulosti hyvältä tavalta säilyttää kuvia. Olen pahoillani!

  VastaaPoista
 7. I'm so sorry about your photos, that happened to me once and I was devastated. Now I keep my photos on my computer and on an external hard drive. Best of luck <3

  VastaaPoista
 8. Murehdin asiaasi yölläkin. Taas oli niitä öitä...

  Vaikka ne kuvakirjat maksaakin paljon, niin tuli taas hyvä muistutus tehdä edes niitä. On jollain konkreettisella tapaa edes joitain kuvia tallessa.

  VastaaPoista
 9. wow, i'm so very sorry to hear that, outi! i always thought an external hard drive was the safest option.

  i can only say that for my film shots, i keep the negatives, a cd with the scans and copies of the scans on my computer. i also make prints of my favourite pictures, but not enough. and i want to make old-fashioned photo albums with them. for digital i am far too slack with things. scary.

  generally i think it's always best to store things in two different places.

  VastaaPoista
 10. Kirjailijatar, onneksi sentään "vain" viiden vuoden ajalta. ja tuolta ajalta pari albumia on säilynyt. olin niin epäluuloinen että kaiken varalta säilytin muutamaa rakasta albumia edelleen myös koneellani. onneksi.

  tästä eteenpäin säilytän niitä vähintään kahdessa paikassa.

  urbanresearch, yep, it´s a bit funny feeling to loose so many "years".. for now on i will also keep the at least in two different places.

  Liivia, voi sentään. ei sitä parane murehtia, mennyttä mikä mennyttä. S. koetti parhaansa erilaisten palautusohjelmien kanssa, mutta ei niitä enää saanut takaisin.
  olen jo aikaisemmin miettinyt niitä kuvakirjoja, nyt taitaa olla minunkin aika kokeilla niitä.
  jotenkin se konkreettinen kirja kädessä tuntuu varmemmalta..

  kristina, and it maybe still is. we just made a stupid mistake.. but anyway, i will store my photos in several places after this. pheew. one always learns, eh?

  VastaaPoista
 11. Voi miten kamalaa! Vaikka muitoja ja kuvia on pään sisällä, niin kyllä niihin valokuviinkin palaa kerta toisensa jälkeen kaikkia niitä tunnelmia aistimaan, mitä niistä välittyy.

  Minulla on moninkertaiset varmistimet. Kameran muistikorttia en tyhjennä, ennenkuin kuvat on sekä koneella, ulkoisella kovalevyllä ja kun tärkeimmät on vielä teetetty kuviksi.
  Ja kun laiska olen, niin niitä muistikortteja sitten ostelen lisää, mutta pääasia on että kuvat ovat varmasti tallessa ;) Joskus tein varmuuskopiot vielä rompullekin, mutta siitä olen jo luopunut.

  VastaaPoista